(video) New York 2019: Premieră mondială – Modelele actualizate Mercedes-AMG GLC 63 4MATIC+

Cel mai rapid SUV de pe Nurburgring şi varianta sa Coupe au primit un facelift la doar doi ani după ce au fost prezentate la fel în aceeaşi locaţie Salonul Auto de la New York.

Se pare că Mercedes-Benz nu mai aşteaptă perioade îndelungate şi introduce modelele pregătite în mod operativ, aşa cum este şi în cazul lui GLC, care a primit o actualizare la sfârşit de februarie şi la sfârşit de martie respectiv. Însă asta doar în cazul celor care păstrează substratul tehnic!

Noile modele GLC 63 se remarcă în primul rând prin noile blocuri optice şi stopuri. Grila caracteristică a radiatorului a devenit mai largă, iar barele de protecție calibrate aerodinamic sunt vizual asemănătoare cu cele anterioare (splitter-ul frontal este mai mare).

Gama de jante a fost completată cu un model nou din aliaj uşor de 21 de inci, terminaţiile eşapamentului sunt noi cu un design trapezoidal şi cu un diametru de 90 de mm, iar paleta de culori pentru caroserie a fost suplinită cu nuanţa graphite grey metallic.

În habitaclu, nou este panoul de bord digital cu afişaje şi grafică AMG, nou este volanul AMG cu o serie de comenzi tactile şi butoane rotative, iar sistemul multimedia este acum unul MBUX afişat pe un ecran HD de 10.25 inci.

Printre altele a apărut funcţia ENERGIZING ce sincronizează muzica, climatizarea, masajul în scaune, iluminarea ambientală şi altele pentru a crea o atmosferă relaxantă, sistemul AMG TRACK PACE, noi tipuri de tapiţerie în combinaţia magma grey/black cu cusături contrastante galbene, scaune opţionale AMG Performance, etc.

Maşinile rămân echipate cu un V8 biturbo de 4.0 litri, ale cărui caracteristici nu s-au schimbat. Modelul de bază Mercedes-AMG GLC 63 dezvoltă 476 CP și 650 Nm, iar versiunea cea mai rea, GLC 63 S, produce 510 CP și 700 Nm.

Cutia de viteze cu nouă trepte AMG SPEEDSHIFT MCT are o construcţie asemănătoare cu cea a transmisiilor automate tradiţionale, însă în loc de un convertizor de cuplu are un pachet de ambreiaje umede. Este disponibil şi un sistem de tracţiune integrală variabilă AMG Performance 4MATIC+ cu un ambreiaj multi-disc pentru conectarea punţii faţă.

SUV-urile actualizate pot face 0-100 de km/h în 4.0 şi 3.8 secunde respectiv. Cel mai slab poate atinge o viteză maximă de 250 km/h sau 270 cu AMG Driver’s Package opţional, în timp ce modelul cel mai performant poate rula standard cu până la 280 de km/h.

Diferenţialele mecanice au intrat în istorie: acum nu numai versiunea S, ci şi standardul GLC 63 este dotat cu un diferenţial posterior cu sistem de blocare controlat electronic. Standard pe modelele S sunt şi nişte suporturi dinamice pe care este instalat motorul pentru a minimiza vibraţiile. Pe partea de suspensii poate exista una cu amortizoare adaptive sau una pneumatică cu primele incluse.

Printre alte opţiuni se numără mecanisme de frânare carbo-ceramice, un sistem Performance de evacuare a gazelor de eşapament, iar o altă actualizare se referă la sistemul cu moduri de rulare AMG Dynamics, care are un nou mod Slippery pentru asistenţă la deplasarea pe drumuri umede. La fel, modelele S pot fi dotate şi cu sistemul Trailer Manoeuvring Assist pentru asistenţă la deplasarea cu remorci în spate.

Modelele prezentate la New York vor fi disponibile în vânzare deja din această vară.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/