(video) New York 2019: Premieră mondială – Noua KIA Stinger GTS este o maşină pentru iubitorii de drift

Încă de la debutul său cu aproape doi ani în urmă, KIA Stinger a devenit rapid un favorit al publicului, iar la Salonul Auto de la New York, KIA Motors America a oferit pasionaților vitezei încă un motiv convingător pentru a testa cel mai performant sedan sport al mărcii.

Limitată la doar 800 de unități, ediția specială Stinger GTS oferă un nou sistem de tracțiune integrală dinamică (D-AWD), dezvoltat recent, care permite un condus și mai activ.

Cu elemente de stil inspirate din competițiile sportive, incluzând piese originale din fibră de carbon și o nouă culoare elaborată și impresionantă, care captează și mai multă atenție, ediția limitată GTS este cea pe care entuziaștii auto se vor înghesui să o conducă.

Pe parcursul scurtei perioade de timp de când se află pe piață, Stinger s-a poziționat ca un adevărat concurent în segmentul sedan-urilor sportive, cu parametri de performanță suficient de puternici pentru a-i înfrunta de la egal la egal pe rivalii germani. Pe parcurs, Stinger a redefinit brandul KIA și percepția consumatorilor despre marcă.

Dar, cu toate laudele și distincțiile pe care Stinger le-a primit, Albert Biermann, șeful Departamentului de Cercetare și Dezvoltare (fost inginer-şef al BMW M care este în prezent şi liderul diviziei de performanţă N a Hyundai), a năzuit la mai mult. Rezultatul este o nouă versiune a sistemului de tracțiune integrală, piperat cu ADN-ul unui automobil cu tracțiune spate.

Numit D-AWD, sistemul a fost optimizat pentru a elimina diferența de comportament dintre modelul Stinger GT echipat cu sistemul de tracțiune integrală (AWD) și cel echipat cu sistemul de tracțiune spate (RWD).

Diferențialul spate mecanic cu alunecare limitată este adăugat sistemului D-AWD, proiectat pentru a îmbunătăți tracțiunea și pentru a distribui mai echilibrat puterea între roțile din spate atunci când este detectată o pierdere de aderență.

Sistemul Drive Mode Select amplifică dinamica punții spate:

  • Modul Confort distribuie 60% din putere către puntea spate pentru un plus de stabilitate;
  • Modul Sport distribuie 80% din putere către puntea spate pentru un condus mai captivant;
  • Modul Drift distribuie 100% din putere către puntea spate și menține treapta de viteză selectată fără a schimba în treaptă superioară.

La acesta se adaugă un nou mod de control software, care include la rândul său:

  • Sistem de control al derapajelor și detectarea contravirării;
  • Algoritm nou de schimbare a treptelor de viteză;
  • Controlul stabilității.

Disponibil fie în varianta D-AWD sau RWD pur, Stinger GTS păstrează potentul sistem de propulsie de sub capota modelului Stinger GT. Asta se traduce printr-un V6 Twin Turbo de 3.3 litri, care generează 370 CP şi un cuplu maxim de 510 Nm. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte.

În afară de ce se află sub capotă, Stinger GTS arată că nu este un automobil mediu dotat, grație unui număr de îmbunătățiri la interior și exterior, adaptate pentru a-l pregăti pentru circuit sau pentru virajele în ac de păr. Îmbunătățirile exteriorului includ: o vopsea premium exclusivă orange numită “Federation”, elemente din fibră de carbon originale care conturează grila de tip “nas de tigru”, capacele oglinzilor laterale și fantele de aer laterale (+ difuzorul), logo GTS în partea din spate şi o emblemă Stinger care înlocuiește logoul KIA din centrul capacului portbagajului pentru a oferi o apariție aparte.

La interior, Stinger GTS adaugă mai multe materiale premium, preferate de un șofer cu înclinații sportive, printre care: un volan și consolă centrală îmbrăcate în Alcantara şi un plafon interior acoperit cu material premium Chamude ce imită pielea de căprioară.

Valoarea continuă să fie pilonul central pentru Stinger GTS, cu o mulțime de tehnologii, confort și sisteme de asistență pentru șofer. Ca parte a versiunii GTS, ediția limitată fastback include o trapă, sistem audio premium Harman/Kardon de 720 W cu tehnologia QuantumLogic și Clari-Fi, care permite reconstruirea semnalului audio pierdut în timpul compresiei digitale, dar şi un încărcător wireless pentru smartphone-urile compatibile.

În SUA, preţurile de start fără taxe sunt de circa 44.000 (RWD) şi 46.500 de dolari respectiv (D-AWD).

Amintim că modelul KIA Stinger poate fi comandat oficial şi în ţara noastră!

Primul nostru contact cu modelul KIA Stinger:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/