(video) New York 2019: Premieră mondială – Noul Cadillac CT5, înlocuitorul lui CTS

Marca americană producătoare de maşini premium, Cadillac, a pregătit o nouă premieră pe care a prezentat-o la Salonul Auto Internaţional de la New York. Noul CT5 este de facto un înlocuitor al lui CTS.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5FUPiHDEyg

Ce reprezintă de fapt CT5? Mai exact, este un automobil cu patru portiere şi o caroserie în stil fastback, făcută cu inspiraţie de la conceptul Escala, cu dimensiuni care aproape coincid cu cele ale modelelor Mercedes-Benz E-Class, BMW Seria 5 și Audi A6, pentru care se consideră un rival. Lungimea Cadillac-ului este de 4.924 mm, iar dimensiunea ampatamentului dintre osii ajunge la 2.947 de mm.

Tot ceea ce putem vedea cu ochii stă pe o platformă dezvoltată de General Motors şi numită Alpha, cu o suspensie McPherson cu arcuri și pârghii corespunzătoare pe puntea din faţă, în timp ce pe cea posterioară se găseşte una multi-link.

Sistemul de tracţiune de bază care vine împreună cu această arhitectură este pe puntea din spate, însă pentru orice versiune CT5 este disponibilă opţional unul integral. Servodirecţia este una electrică premium marca Bosch.

Sub capotă se oferă două motoare. Cel de bază este un motor Twin-Scroll Turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, care produce 241 de CP şi 350 Nm. Al doilea este un V6 Twin Turbo de 3.0 litri cu 340 CP şi 542 Nm. Ambele agregate sunt cuplate la o cutie de viteze automată cu 10 trepte cu funcţie Electronic Precision Shift.

Apropo, în conformitate cu recentele modificări ale companiei, pe capacul portbagajelor se vor găsi informaţii care indică direct despre cuplul dezvoltat de motor: 350T și 550T respectiv. Mai trebuie de menţionat că ambele propulsoare mai folosesc tehnologii cum ar fi un sistem de injecţie directă, sistem VVT, sistem activ de dezactivare a cilindrilor când nu este nevoie de toată puterea şi sistem stop/start automat.

Reglarea sunetului prin surse mecanice și electronice provenite de la motor contribuie în același timp la minimizarea zgomotului nedorit în cabină.

Vezi şi: (video) Test Drive: Cadillac CT6 3.0 biturbo

Noul Cadillac CT5 este făcut în limbajul de design folosit pe ultimele modele din gamă, gen noul XT6 la fel arătat în acest an. Versiunile care vor fi propuse din start sunt numite: Luxury, Premium Luxury şi Sport (ultimele două le puteţi vedea în galeria de imagini şi la fel pentru ultimele două se mai poate comanda un pachet de opţiuni Platinum).

Deja în nivel de echipare de bază se oferă un ecran tactil multimedia de 10 inci, scaune frontale cu încălzire, ventilare şi funcţie de masaj, oglindă retrovizoare interioară digitală (pe care se afişează imagini video de pe o cameră spate), sistem de climatizare cu ionizare, deschidere portbagaj fără contact sau funcţie Adaptive Remote Start (care pregăteşte sistemul de climatizare, încălzirea în volan şi a scaunelor în dependenţă de timpul de afară), printre altele.

Şi pe partea de sisteme de siguranţă şi asistenţă stă bine. Cele de frânare automată şi de avertizare în cazul unei coliziuni vin standard. Pentru o taxă suplimentară se poate opta pentru un set complet de asistenţi electronici şi chiar un sistem de pilotare automată Super Cruise (numit world’s first true hands-free driver assistance feature for limited-access freeways), cu ajutorul căruia, potrivit producătorului, pe unele drumuri din America de Nord cu o lungime totală de peste 200.000 de km, se poate rula fără ca şoferul să atingă volanul.

O altă dotare interesantă este o cameră infraroşu montată în bord, care îl monitorizează mereu pe conducătorul auto şi mai ales privirea sa. Dacă privirea este luată de la drum, sistemul electronic introduce semnale audio şi luminoase de avertizare, dar şi vibraţii în scaun.

Noul Cadillac CT5 va fi produs la uzina Lansing Grand River din Michigan, în modernizarea căreia Cadillac a investit 211.000.000 de dolari în re-echipamente. Dealerii americani vor începe să proceseze abia comenzile din toamna acestui an.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise