(video) New York 2019: Premieră mondială – Noul şi luxosul Mercedes-Benz GLS

Noul Mercedes-Benz GLS este cel mai mare și cel mai luxos SUV produs de marca germană până în prezent și, mai presus de toate, oferă mai mult: mai mult spațiu, mai mult confort, mai mult lux. Premiera modelului a avut loc acum câteva ore la Salonul Auto Internaţional de la New York.

  • Design exterior: prezență puternică

Luxul modern atât pe drum, cât și în afara drumului: Acesta este mesajul designului noului GLS. Estetica sa se bazează pe prezența încrezătoare a dimensiunilor sale impresionante (lungime 5.207 mm (+77), lățime 1.956 mm (+22)). Ampatamentul de 3.135 mm, care este cu 60 mm mai lung decât cel al predecesorului său, face vehiculul benefic mai lung și îi conferă proporții armonioase, subliniate de designul lateral sub declarat și elegant. GLS urmează strategia stilistică Sensual Purity a mărcii și se remarcă prin linii individuale și ornamente în favoarea suprafețelor sculptate generos.

Partea frontală a noului GLS emană prezența și puterea: acest lucru este asigurat de grila de radiator în poziție verticală într-o interpretare octagonală, o placă de protecţie proeminentă şi cromată a dedesubtului împreună cu o bară de protecţie ce conţine o grilă de admisie, precum şi o capotă cu două muchii centrale. Acest aspect izbitor este accentuat de designul distinctiv al farurilor.

Noul GLS este oferit standard cu faruri de top LED MULTIBEAM, care au în total câte 112 LED-uri individuale în fiecare bloc optic. Acestea produc intensitatea maximă a luminii permisă de lege, ceea ce înseamnă că luminozitatea fasciculului principal al farurilor se situează sub valoarea de referință de 1 lux după o distanță de bătaie de peste 650 de metri. Luminile de zi cu trei segmente LED îl fac asemănător cu un S-Class.

GLS arată impunător şi din spate. Acest lucru este asigurat în special de către umerii musculoşi, montanţii care se extind de la portierele posterioare la stopuri. Acestea din urmă sunt formate din două piese şi se bazează pe tehnologia LED, având şi un desen care creează un efect tridimensional. Stopurile mai sunt interconectate vizual printr-o fâşie cromată, care se asortează local şi cu o placă cromată ce este montată pe bara de protecţie.

  • Aerodinamică fin tunată

Noul GLS a fost capabil să înregistreze un coeficient de rezistenţă aserodinamică de 0.32 Cd, ceea ce este o îmbunătățire clară în comparație cu predecesorul său (0.35) și o cifră impresionant de scăzută în segmentul de SUV-uri full-size de lux. Aerodinamica excelentă ajută la reducerea în primul rând a consumului de carburant și, în al doilea rând, la reducerea zgomotului format de curenţii de aer în timpul rulării, unul dintre domeniile în care activitatea de dezvoltare s-a axat în mod specific.

O atenție deosebită a fost acordată subcorpului și aerului care curge prin compartimentul motorului, asta deoarece forma maşinii cu capătul său în poziție verticală și o gardă mare la sol, fac aceste zone sensibile la zgomot de joasă frecvență a debitului de aer. O serie de detalii au fost optimizate cu numeroase procedee de calcul, simulări CAE (inginerie asistată de calculator) și măsurători în tunelul eolian din Sindelfingen.

  • Design interior: luxos de elegant și puternic progresiv

Interiorul noului GLS reprezintă totul despre estetica elegantă şi luxoasă a mărcii, aşa cum se vede prin abundenţa de piele, care apropo este oferită standard. Elementul central din designul planşei de bord este o combinaţie de ecrane mari, încorporate într-un suport distinctiv. Consola centrală mare și ridicată creează un contrast robust cu aspectul plutitor liber al tabloului de bord. Ca o caracteristică tipică a maşinilor off-road, există două mânere proeminente pe consola centrală.

Comutatoarele disponibile au un feedback haptic și sonor, par că sunt tăiate dintr-un bloc metalic solid. Ecranul tactil şi mare al sistemului de infotainment MBUX permite ca toate caracteristicile de confort ale noului GLS să fie controlate de pe scaunul șoferului. Şi noul volan sport multifuncțional cu designul său accentuează aspectul impresionant al interiorului.

  • Interior: cantitate generoasă de spațiu în rândul al doilea și al treilea

După cum am menţionat, noul GLS are un ampatament considerabil mai lung decât predecesorul său (3.135 mm, o creștere cu 60 mm). Acest lucru creează mai mult spațiu, în special pe al doilea rând de scaune, care pot fi, de asemenea, ajustate înainte sau înapoi. Spaţiul pentru picioare a crescut aici cu 87 mm, atunci când scaunele se află maxim împinse în spate, lucru care face mai comodă îmbarcarea.

Ca un standard pentru piața europeană, al doilea rând de scaune se poate rabata în proporţie de 60:40, în timp ce spătarele individual 40:20:40. Alternativ, este posibil de comandat maşina în configurația standard americană, cu două scaune premium individuale pentru al doilea rând, cu cotiere, între care este spaţiu pentru acces uşor pe locurile din al treilea rând. Mercedes-Benz spune că acest lucru este deosebit de util atunci când scaunele pentru copii sunt montate pe locurile din al doilea rând.

Toate scaunele sunt reglabile electric, aceasta fiind o dotare standard. Același lucru este valabil și pentru funcția EASY-ENTRY, cea care ușurează accesul la cele două locuri individuale din rândul al treilea. Pentru aceasta, scaunele din al doilea rând fac un drum lung înainte. Producătorul mai menţionează că scaunele din al treilea rând sunt locuri cu drepturi depline, care sunt potrivite pentru persoanele cu o înălţime de până la 1.94 m și mai sunt şi încălzite în premieră. Există, de asemenea, porturi USB separate aici, cu funcţie de încărcare a dispozitivelor mobile.

În cazul în care noul GLS este echipat cu un sistem de climatizare automată în CINCI zone, al treilea rând de scaune are propria zonă de climatizare cu un panou de control montat în tavan. Această zonă dispune de un încălzitor electric alimentat și aparat de climatizare propriu.

Deocamdată nu se anunţă volum portbagajului cu toate scaunele incluse, însă o cifră poate mai importantă pe care trebuie să o cunoaştem este că printr-o singură apăsare de buton se pot rabata toate scaunele în afară de primele două pentru a crea un volum de 2.400 de litri şi o suprafaţă perfect plată. Mai există şi un buton pentru micşorarea înălţimii maşinii pe puntea din spate cu 50 de mm pentru a facilita încărcarea obiectelor în portbagaj.

  • Mai mult confort în spate: MBUX servit pe o tabletă

Luxul din noul GLS este împărțit generos între toți pasagerii, în special în cazul în care pachetul Rear Comfort package Plus este comandat. Acesta include o tabletă cu ecran de 7 inci şi cu sistem de operare pe bază de Android, care are o stație proprie de andocare, în cotiera mare din mijlocul celui de-al doilea rând de scaune. Tableta permite controlul tuturor funcțiilor de confort și divertisment MBUX, cum ar fi accesul la radio, TV, media, telefon și browser-ul web. De asemenea, poate fi folosit pentru a controla pachetul Rear Seat Comfort package și sistemul de climatizare în cinci zone. Conducătorul auto poate prelua controlul tuturor opțiunilor și caracteristicilor de la locul său, în orice moment, desigur.

Printre altele, se mai menţionează că există fără doar şi poate un compartiment de încărcare wireless pentru smartphone-uri și porturi USB suplimentare în consola centrală. Pasagerii din spate mai sunt răsfăţaţi cu perne moi prinse de tetiere şi o cotieră centrală faţă extinsă care include şi un suport pentru pahar. Va mai fi posibil de comandat o opţiune a Rear Comfort package Plus – nişte scaune diferite, de lux, cu funcţie de masaj în zona lombară şi de control a climatizării pentru al doilea rând.

De asemenea, sistemul de divertisment MBUX pentru pasagerii din spate este disponibil pentru toate configuraţiile de scaune, pentru mai mult divertisment și comoditate. Acesta include două monitoare tactile de 11.6 inci, care permit pasagerilor din al doilea rând să se bucure de filme sau muzică, să utilizeze browserul web integrat sau să acceseze informaţii despre călătorie. Fiecare ecran afișează conținutul selectat individual de către utilizatorul. În plus față de opțiunile oferite de sistemul de infotainment MBUX, utilizatorii mai pot reda, de asemenea, propriul lor conţinut media de pe un telefon mobil, tabletă sau laptop. În cazul în care GLS este echipat cu tableta opţională menţionată mai sus, aceasta poate fi la fel folosită pentru controlul MBUX Rear Seat Entertainment System.

  • Sistem MBUX cu Interior Assistant

GLS este echipat cu cea mai recentă generație a sistemului infotainment MBUX. Upgrade-uri comparativ cu clasa A, în care sistemul revoluționar şi-a făcut debutul, include două mari ecrane care au fiecare o diagonală de 31.2 cm (12.3 inci). Informațiile de pe panoul de instrumente și afișajul media sunt ușor lizibile pe ecranele mari de înaltă rezoluție.

Asistentul de interior MBUX opțional permite, de asemenea, operarea intuitivă a diferitelor funcții de confort și ale MBUX prin recunoașterea mișcării mâinii. O cameră înregistrează mișcările mâinilor și brațelor șoferului și ale pasagerului din față. Atunci când o mână se apropie de ecranul tactil sau de touchpad-ul de pe consola centrală, se evidențiază modificările și elementele individuale ale ecranului media. Sistemul este capabil să distingă mâna conducătorului auto de cea a pasagerului din față, și, prin urmare, știe pentru al cărui scaun funcția de masaj trebuie activată, de exemplu.

În plus, există funcții care pot fi controlate prin gesturi simple de mână: lampa de citire poate fi pornită și oprită prin extinderea unei mâini spre oglinda retrovizoare interioară, de exemplu. În plus, șoferul și pasagerul din față pot stoca fiecare funcții favorite personale, de exemplu “navigați spre casă” sau “sună la oficiu”. O caracteristică unică a MBUX mai este capacitatea sa de a se auto învăța datorită inteligenței artificiale. Cu funcțiile sale predictive, MBUX anticipează ceea ce utilizatorul ar dori să facă în continuare, de exemplu.

De asemenea, este disponibilă o ultimă generație de head-up display complet color, care stabilește noi standarde cu o rezoluție de 720 x 240 pixeli și o distanță extinsă de proiecție.

  • Motorizări de top eficiente

Motorizările de start sunt trei la număr, iar cele pe benzină sunt de fapt sisteme de propulsie mild hybrid. Modelul GLS 580 4MATIC (consum mixt de combustibil anunţat preliminar: 10.0-9.8 l/100 km) va marca premiera mondiala a unui nou motor V8 pe benzină electrificat, cu un sistem electric de 48 V la bord şi un demaror-generator integrat. Unitatea pune la dispoziţie 489 CP și 700 Nm de cuplu, cu încă 22 CP şi 250 Nm generaţi suplimentar la nevoie şi pentru o perioadă scurtă de timp de către sistemul EQ Boost.

Generatorul de pornire integrat (ISG) este responsabil pentru funcțiile hibride, cum ar fi EQ Boost sau recuperarea energiei, permițând în același timp economii de combustibil care au fost rezervate anterior tehnologiei hibride de înaltă tensiune. ISG elimină necesitatea unei unități cu o curea pentru componentele auxiliare din partea frontală a motorului, ceea ce reduce lungimea totală a acestuia. Designul subțire al motorului, împreună cu separarea fizică a sistemului de admisie şi evacuare, a generat mai mult spaţiu pentru sistemul de post tratare a gazelor de eşapament care se află acum mai aproape de sursa acestora. Sistemul electric de 48 V de la bord servește cu energie nu numai consumatorii de mare putere, cum ar fi pompa de apă și compresorul sistemului de climatizare, ci şi ISG-ul, care furnizează, de asemenea, energie bateriei prin intermediul unui proces de recuperare extrem de eficient.

Încă un model benzinar care va exista este Mercedes-Benz GLS 450 4MATIC, cu un motor electrificat cu şase cilindri în linie şi cu sistem electric de 48 V, care va fi disponibil numai în afara Europei. Datele sale de performanță: 367 CP și 500 Nm de cuplu, cu aţi 22 CP şi 250 Nm disponibili prin intermediul EQ Boost.

Cele două modele diesel disponibile sunt alimentate de agregatul OM 656, motorul cu șase cilindri în linie din familia de motoare actuale. Este disponibil în două variante de putere, în funcție de piaţă: GLS 350 d 4MATIC cu 286 CP și 600 Nm (consumul mixt de combustibil anunţat preliminar: 7.9-7.6 l/100 km) și GLS 400 d 4MATIC cu 330 CP și 700 Nm (consum mixt de combustibil anunţat preliminar: 7.9-7.6 l/100 km). În ambele versiuni, motorul puternic este deja în conformitate cu standardul Euro 6d (RDE/Real Driving Emissions Step 2) care va intra în vigoare din 1 ianuarie 2020.

Acest standard a fost atins, printre altele, cu ajutorul unui convertizor suplimentar selectiv de reducere catalitică (SCR) cu un catalizator de tratare cu amoniac (ASC) în tractul de eșapament. Acest lucru permite dozarea agentului AdBlue, care este chiar mai strâns aliniat cu caracteristicile individuale de conducere, deoarece orice excedent excesiv de amoniac în al doilea convertor SCR este defalcat în continuare. Rezervorul AdBlue are o capacitate de 31.6 litri. Ca și înainte, alimentarea acestuia este convenabilă printr-un buşon separat lângă cel de combustibil.

  • Transmisie şi tracţiune

În toate variantele noului GLS, puterea către roţie este transmisă prin transmisia automată 9G-TRONIC. Răspândirea largă a rapoartelor de viteze de la unu la nouă permite o reducere perceptibilă în mod clar a vitezei motorului și este un factor decisiv în spatele nivelului ridicat de eficiență energetică și confort la rulare. O cutie de transfer cu ambreiaj multi-disc controlat electronic este montată standard. Acest lucru permite un transfer variabil de cuplu de la 0 la 100% (cuplu la cerere) între axe.

De asemenea, noi și disponibile ca o opțiune, este o cutie de transfer special configurată pentru caracteristici superioare de conducere în off-road. În plus față de un ambreiaj controlat multi-disc cu funcție de cuplu la cerere, de asemenea, dispune de o treaptă inferioară pentru condusul în off-road cu viteze minime.

De asemenea, atunci când noul GLS este condus pe un drum, şi în special când se doreşte realizarea unor viraje, cele două cutii de transfer care funcţionează într-o reţea comună, cu funcție de cuplu la cerere, permit o îmbunătățire suplimentară în manipularea în siguranță și o agilitate mai mare prin influențarea în mod specific a gradului ruliului pentru a reduce supra virarea şi sub virarea.

  • Două tipuri de suspensie

Noul GLS este construit pe baza noii platforme MHA (Mercedes High Architecture), care o foloseşte şi noul GLE. SUV-ul vine standard cu o suspensie pneumatică AIRMATIC ce include şi un sistem de amortizoare adaptive Adaptive Damping System Plus. Această configuraţie utilizează sisteme de senzori foarte complexe și algoritmi pentru a adapta caracteristicile de amortizare la starea drumului și situația de conducere în timp real.

Toate componentele au fost îmbunătățite în comparație cu generația anterioară, iar montarea suspensiei roților a fost optimizată pentru a maximiza confortul. În plus, suspensia pneumatică menține mașina la același nivel, indiferent de încărcătura de la bord.

Opţional, pentru mai mult confort şi agilitate, plus funcții noi, cum ar fi modul de recuperare, sunt furnizate de sistemul opțional E-ACTIVE BODY CONTROL suspensie, care este combinată cu o suspensie pneumatică AIRMATIC nou dezvoltată. Acesta este în prezent singurul sistem de pe piață care poate controla individual forţa arcurilor şi amortizoarelor de pe fiecare roată individual. ceasta înseamnă că nu numai îndeplineşte funcţiile unor bare anti-ruliu, ci și contracarează înclinările și “ghemuirea”. Împreună cu funcțiile ROAD SURFACE SCAN și CURVE, fac din E-ACTIVE BODY CONTROL cea mai inteligentă suspensie din lume a unui SUV

E-ACTIVE BODY CONTROL are un sistem electric de operare cu o tensiune de 48 V și este disponibil ca echipament opțional. Pe suprafețele necorespunzătoare ale drumurilor, sistemul poate chiar să recupereze energia, reducând în jumătate cantitatea de energie necesară în comparație cu sistemul precedent din clasa S. Suspensia hidropneumatică generează forțe dinamice care suprapun forțele de suspensie pneumatică, și susțin și amortizează în mod activ corpul vehiculului, de exemplu în timpul accelerației liniare și laterale sau atunci când se conduce pe drumuri cu denivelări.

Funcţiile off-road ale suspensiei includ un mod de recuperare: dacă GLS a fost împotmolit în nisip, de exemplu, acest lucru poate ajuta la eliberarea mai ușoară a vehiculului în multe astfel de situații. Dacă este posibil, nivelul de suspensie este automat ridicat și coborât de mai multe ori, ceea ce modifică presiunea la sol a anvelopei și, prin urmare, îmbunătățește tracțiunea – maşina fiind capabilă să se elibereze singură.

Iată cum funcţionează asta pe noul GLE:

Acționarea individuală a roților este o altă funcție nouă pentru condusul în off-road. Acest lucru permite ca nivelul fiecărei roți să fie ajustat individual prin intermediul ecranului tactil al afișajului media, îmbunătățind astfel atitudinea vehiculului pe teren accidentat, de exemplu, când o roată este blocată într-un șanț sau când un arc de roată este contractat complet. Acest lucru ajută, de asemenea, pentru a crește tracțiunea și cuplul de la o roată.

E-ACTIVE BODY CONTROL are și funcția de înclinare CURVE. Ca o motocicletă, GLS se înclină în curbe și permite astfel parcurgerea virajului în trei etape, practic fără o forță centrifugă. Dacă maşina este echipată şi cu o cameră multifuncțională stereo, este posibilă scanarea continuă a suprafaței drumului şi respectiv suspensia reacționează în prealabil la orice denivelare înainte ca vehiculul să se deplaseze peste ele și abordarea gropilor/confortul este compensat în mod substanțial.

  • Sisteme de asistenţă a condusului: suport superior 

Noul GLS este echipat şi cu cea mai recentă generație de sisteme de asistență a companiei Mercedes-Benz, oferind suport cooperativ șoferului. Nivelul de siguranță activă nu a fost îmbunătățit doar în comparație cu modelul precedent, deoarece unele funcții Intelligent Drive sunt, de asemenea, de neegalat dincolo de segmentul SUV.

Printre dotările incluse la acest capitol se numără: Active Distance Assist DISTRONIC, Active Brake Assist, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Distance Assist, Active Blind Spot Assist cu avertizare la ieşirea din maşină, Trailer Manoeuvring Assist, etc.

Atunci când Active Distance Assist DISTRONIC cu funcţia de adaptare a vitezei de rută este activată, noul GLS este capabil să recunoască și să răspundă la obstacole sau trafic lent cu ajutorul informațiilor live din trafic înainte ca șoferul să devină conștient de pericol. Atunci când un blocaj de trafic este detectat pe autostradă (și dacă șoferul nu alege un răspuns diferit), de exemplu, DISTRONIC reduce viteza la aproximativ 100 km/h ca o măsură de precauție.

O nouă caracteristică a pachetului Driving Assistance package Plus: când se conduce într-un ambuteiaj pe o autostradă, funcţia Active Stop-and-Go Assist este substanțial în măsură să îndeplinească sarcinile menținere în bandă și menținerea distanței de siguranță, cu un nivel ridicat de disponibilitate la viteze de până la aproximativ 60 km/h. Reluarea deplasării se poate face automat chiar dacă oprirea durează până la un minut! Odată ce există o cale liberă de acces şi lipsă de trafic, Active Distance Assist DISTRONIC accelerează automat maşina până la viteza permisă pe sectorul de drum respectiv, citind indicatoarele rutiere.

Sistemul Trailer Manoeuvring Assist este disponibil ca opțiune pentru GLS în Europa. Acest lucru face ca manevrarea cu spatele să fie mai ușoară pentru conducătorii auto care nu sunt atât de familiarizați cu remorcile.

  • Funcția Carwash: gata de o curățare nouă

Încă un bonus plăcut care vine standard este funcția Carwash, care vine foarte la îndemână, în special pentru un vehicul mare cum este noul GLS. Când această funcție este selectată, suspensia se mută în poziția cea mai înaltă, ceea ce reduce lățimea ecartamentelor din cauza geometriei osiei. Respectiv, acest lucru permite ca maşina să intre mai uşor într-o spălătorie cu tunel automatizat, dar şi să elimine mai uşor toată murdăria din arcurile roţilor după un condus prin off-road.

De asemenea, funcția Carwash: pliază oglinzile exterioare, închide ferestrele laterale și trapa glisantă automat, suprimă informațiile senzorului de ploaie astfel încât ștergătoarele de parbriz să rămână oprite, comută sistemul de climatizare la modul de recirculare a aerului și după opt secunde activează imaginea frontală a camerei de 360 de grade pentru a-l asista pe șofer atunci când se mişcă prin spălătorie şi dezactivează automat toate aceste setări atunci când conducătorul auto părăseşte spălătoria și accelerează până la o viteză mai mare de 20 km/h.

Din 1997, când s-a introdus clasa M, Mercedes-Benz a construit SUV-uri premium în SUA – piața principală a acestor vehicule din întreaga lume. Modelul full-size GL, care oferă spațiu pentru până la şapte pasageri, a fost lansat în 2006. În 2015, un facelift a subliniat caracterul de lux al celei de-a doua generații a SUV-ului mare și, de asemenea, a marcat schimbarea numelui său în GLS. Pe deasupra acestor lucruri, este liderul de piață în segmentul său, la fel ca şi sedanul S-Class.

În prezent, Mercedes-Benz oferă șapte modele în segmentul SUV (GLA, GLC, GLC Coupe, GLE, GLE Coupe, GLS şi G-Class). SUV-uri sunt un pilon structural major în portofoliul de produse Mercedes-Benz și contribuie foarte mult la creșterea brandului. Până în prezent mai mult de 6.000.000 de clienți din întreaga lume au achiziționat un SUV Mercedes-Benz.

Noul Mercedes-Benz GLS va ajunge la dealerii din SUA și din Europa de Vest până la sfârșitul anului curent. Maşina va fi produsă în Tuscaloosa (Alabama/SUA).

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=46NsHqua-og

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/