(video) Ninge în Moldova. Drumarii au împrăştiat deja peste 270 de tone de material antiderapant

Se circulă în condiţii de iarnă, dar fără dificultăţi. Şoferii care se angajează să facă astăzi deplasări prin nordul şi centrul ţării trebuie să fie atenţi şi să adapteze viteza din cauza straturilor subţiri de zăpadă care s-au depus pe carosabile.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la această oră se înregistrează ninsori slabe, dar şi pe alocuri puternice, în raionul Soroca, câteva raioane din centrul ţării, dar şi în stânga Nistrului. În partea de sud a Republicii Moldova valul de ninsoare încă nu a ajuns, fiind o vreme însorită dar cu temperaturi mici.

Prognoza meteo pentru următoarele şapte zile arată că ninsorile vor înceta în scurt timp şi vor cădea din nou abia la mijocul săptămânii viitoare, dar deja pe întreg teritoriul ţării.

Iată care era starea drumurilor în raionul Soroca la ora amiezii:

Din cauza temperaturilor reduse şi a precipitaţiilor sub formă de ninsori slabe, înregistrate în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe mai multe drumuri naţionale din ţară s-a format polei. În procesul de combatere a lunecuşului au fost antrenaţi 74 de drumari, cu 27 de autospeciale, care au împrăştiat circa 270 de tone de material antiderapant.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, drumarii au intervenit pe traseele: Criva-Edineţ, Edineţ-Bălţi, Edineţ-Donduşeni, Donduşeni-Otaci, Cimişlia-Comrat, Vulcăneşti-Giurgiuleşti și Hînceşti-Leova.

Administrația de Stat a Drumurilor recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Vezi şi: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Starea drumurilor din raioane de nord şi centru la ora 13:30.

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video pe pagina noastră de Facebook, pe blog la secţiunea Contact sau la adresa contact@autoblog.md.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/