(video) Nissan a făcut un snowmobil decapotabil cu tracţiune spate şi un SUV pentru patrulare prin nămeţi

Distribuie:
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Subdiviziunea americană a companiei Nissan a pregătit două concepte noi din seria Winter Warrior, maşini capabile de off-road, dar prin nămeţi de zăpadă. Acestea vor fi prezentate publicului în cadrul Salonului Auto de la Chicago, eveniment care se va desfăşura în perioada 10-19 februarie curent.

Prima maşină este un snowmobil decapotabil unic, numit 370Zki Roadster. Automobilul sport şi cu tracţiune spate a primit nişte schiuri şi o pereche de şenile pe puntea din spate, fiind acum capabil să ofere senzaţii tari pe zăpadă.

Interesant este că pentru a transforma acest 370Z Roadster într-un snowmobil cu şenile Dominator produse de compania American Track Truck Inc, a fost necesară demontarea unităţii de propulsie. Ulterior a fost proiectat un set de elemente care i-au mărit garda la sol cu 7.62 cm, suporturi individuale pentru arcurile suspensiei spate şi un ecartament spate extins pentru a putea fi instalate corespunzător mecanismele cu şenile, care măsoară 122 x 38 x 76.2 cm în lungime, lăţime şi înălţime respectiv. Toate acestea au dus şi la obligativitatea de a modifica sistemul de evacuare a gazelor de eşapament şi a mecanismelor de frânare.

Pentru că pe puntea din spate garda la sol a crescut considerabil, şi cea din faţă a trebuit ajustată noilor norme prin modificarea suspensiei şi pregătirea unor schiuri speciale de către American Track Truck Inc. Pentru motor şi cutie de viteze s-au creat suporturi noi, iar dedesubtul a fost acoperit cu o placă metalică pentru protecţie.

Caroseria lui 370Zki Roadster a fost colantată de Icon Image Graphics, iar blocurile optice au fost acoperite cu folii de culoare galbenă pentru o asociere cu ochelarii folosiţi de schiori.

Sub capotă a rămas propulsorul standard V6 de 3.7 litri, care produce aproximativ 337 CP şi 336 Nm, cuplat la o transmisie automată cu şapte trepte. A fost păstrat şi acoperişul moale rabatabil.

Conceptul Nissan Armada Snow Patrol de asemenea a devenit o maşină mai compatibilă pentru circulaţia pe drumuri înzăpezite, dar şi în afara acestora. SUV-ul full-size a primit o suspensie modificată care i-a mărit garda la sol cu 7.62 cm, anvelope pentru off-road, o bară de protecţie frontală nouă, corpuri de iluminare suplimentare, suport pentru bagaje pe acoperiş, etc.

Maşina cu opt locuri pentru pasageri are sub capotă un V8 de 5.6 litri care produce 390 de CP. Cutia de viteze este una automată cu şapte trepte, iar sistemul de tracţiune unul integral. SUV-ul poate tracta până la 3.855 de kilograme.

Noua suspensie montată de la Pro Comp a permis instalarea unor anvelope Pro Comp MT2 de 35 de inci, destinate deplasării prin off-road extrem, împreună cu nişte jante de 20 de inci Cognito Series 61 de culoare neagră.

În partea frontală a maşinii de teren a apărut o bară de protecţie construită de Smittybilt, care cuprinde elemente de protecţie a grilei radiatorului, o fâşie LED şi un troliu capabil să tracteze peste 5.440 de kilograme. Pe acoperiş de asemenea există un panou cu LED-uri DR36 şi un portbagaj Defender. Pasagerii au acces şi la nişte praguri retractabile M-1A.

Pentru habitaclu s-a folosit o tapiţerie din piele de culoare albă, cu inserţii de culoare gri şi cusături contrastante de culoare albastră. Caroseria a fost colantată de aceeaşi companie Icon Image Graphics.

Colegii de la AutoBlog.com au testat deja această maşină:

Vezi maşinile pe care Nissan le-a pus pe şenile anul trecut în aceeaşi perioadă: (foto/video) Un nou trend? Nissan a pus pe şenile crossoverele Murano şi Pathfinder

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 20
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articole relaționate