in , ,

(video) Nissan a inventat un scaun sensibil la transpirație şi îndeamnă şoferii să consume apă

Compania Nissan împreună cu brandul olandez Droog au dezvoltat o tehnologie care permite avertizarea conducătorului auto despre deshidratarea corpului său.

Un înveliș sensibil la transpirație numit Soak a fost testat pe crossoverul Juke, fiind aplicat pe volan și pe scaunul șoferului.

Conform studiilor efectuate de Universitatea Britanică din Loughborough, două treimi dintre șoferi nu cunosc simptomele deshidratării: uscăciune în cavitatea bucală, oboseală, reacții întârziate, dureri de cap, amețeli.

Prin deshidratare, așa cum au aflat oamenii de știință, șoferii fac de două ori mai multe greșeli la volan. Mai mult, numărul acestora este aproximativ același ca și în cazul persoanelor cu un conținut de alcool de 0.08% în sânge.

Conducătorii reacționează mai târziu la diferite situații de urgență și pot părăsi inconştient benzile pe care circulă.

În același timp, oamenii care au consumat aproximativ 0.5 litri de apă înainte de a îndeplini diferite sarcini care necesită concentrare, fac față situaţiilor cu 14% mai bine decât cei care nu au făcut-o.

Pentru a avertiza șoferii cu privire la lipsa de lichid în organism, Nissan și Droog au dezvoltat un înveliș special care prin schimbarea culorii sale va anunța despre eventualele deshidratări (în acest caz, culoarea va deveni galbenă).

Deocamdată Nissan nu a confirmat dacă va utiliza această tehnologie în maşinile de serie.

Iti place articolul?