(video) Noile Mercedes-Benz eVito şi eSprinter – maşini comerciale electrice care apar pe piaţă în câteva luni

Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Subdiviziunea Mercedes-Benz Vans a anunţat că se pregăteşte pentru lansarea pe piaţă a unei noi generaţii de maşini electrice comerciale. O concurenţă se manifestă deja în acest segment şi de aceea vânzările directe şi livrările comenzilor pentru primul model vor începe din a doua jumătate a acestui an.

Prima maşină care este parte a strategiei eDrive@VANs va fi eVito. Utilitara poate fi comandată de clienţi comerciali într-o versiune eVito Series One pe www.jetzt-elektroVAN.mercedes-benz.de, cu un depozit de 1.000 de euro, având un preţ de start de 39.990 de euro. Primii 1.000 de clienţi se vor alege cu un încărcător de perete şi un pachet de e-servicii complet drept bonus.

În ceea ce privește costurile de exploatare, noul eVito se află pe picior de egalitate cu un Vito obişnuit. Prețul mai mare de cumpărare este compensat de costurile reduse ale energiei și de întreținere, precum și de economiile fiscale. O condiție prealabilă este cadrul adecvat, cum ar fi prețurile atractive pentru energia electrică. Evoluțiile rapide ale tehnologiei bateriilor promit că, în viitor, vehiculele cu propulsie electrică vor fi amortizate mai repede decât cele cu motoare convenționale și vor oferi beneficii comerciale și de mediu distincte.

Mercedes-Benz eVito are un set de acumulatori cu o capacitate de 41.4 kWh, iar autonomia poate ajunge la 150 de km parcurşi. Chiar și în condiții nefavorabile, cum ar fi temperaturi exterioare scăzute și cu o încărcătură completă, maşina va putea parcurge 100 de kilometri.

Vezi şi: (video) A doua încercare: Un Mercedes-Benz Vito bate un BMW i8 şi un Dodge Viper pe o liniuţă

Van-ul este astfel perfect configurat pentru utilizarea în centrul orașelor mari de către companiile de transport, comercianți sau furnizorii de transport public. Bateria poate fi complet încărcată în aproximativ șase ore, în timp ce motorul electric cu ai săi 114 CP şi 300 Nm poate oferi performanțe dinamice.

Când vine vorba de viteza maximă, clientul va putea alege între două opțiuni: o viteză maximă de 80 km/h care îndeplinește toate cerințele în traficul urban și în zonele urbane, pentru economie de energie şi o autonomie mai mare, sau o mutare a limitatorului la 120 de km/h.

Inițial, este posibilă precomanda de eVito în una din cele două versiuni de ampatament. În total lungimea maşinilor va fi de 5.140 sau 5.370 mm. Încărcătura maximă pe care o va putea transporta nu trebuie să depăşească 1.073 de kilograme într-un volum maxim de încărcare de 6.6 m³. Instalarea bateriei sub vehicul contribuie la utilizarea nelimitată a întregului spațiu de încărcare. Greutatea maximă a maşinii este de 3.200 kg.

Vezi şi: (video) Tokio 2017: Daimler Trucks a făcut un camion electric care poate rula 350 km cu ale sale 23 de tone

În ce priveşte viitorul eSprinter, acesta a fost prezentat mai devreme în acest an, dar fără a-i fi dezvăluite caracteristicile. Mai nou însă am aflat care sunt ele.

Noul eSprinter va fi disponibil ca o camionetă cu acoperiș înalt. Cu o masă maximă autorizată de 3.500 de kg, o lungime a vehiculului de 5.932 milimetri, un ampatament de 3.924 milimetri și o capacitate maximă de încărcare de 10.5 m³, eSprinter are suficient spațiu pentru o gamă largă de cerințe de transport.

Flexibilitatea maximă este asigurată de câteva opţiuni la capitolul autonomie. Cu o capacitate a setului de acumulatori de 55 kWh, autonomia noului eSprinter se poate ridica la circa 150 de kilometri, chiar și în condiții nefavorabile, cum ar fi temperaturile ambientale scăzute sau sarcină maximă. Bateriile pot fi încărcate complet în opt ore la o coloană de încărcare sau la o cutie de perete cu o putere maximă de 7.2 kW. În această configurație, sarcina utilă maximă este de aproximativ 900 de kilograme, destinată în principal clienților care își folosesc vehiculele pe distanțe mai mari în zonele urbane, dar rareori le încarcă la limita încărcăturii utile.

O a doua opțiune de capacitate a bateriei îndeplinește, mai presus de toate, cerințele de funcționare în interiorul orașului, în care autonomia este de importanță secundară, însă capacitatea de încărcare este un criteriu decisiv. În acest caz, capacitatea bateriei instalată este de 41 kWh, iar numărul de kilometri parcurşi doar cu energie electrică se ridică la 115.

În schimb, încărcătura utilă maximă crește cu aproximativ 140 de kilograme, până la 1.040. Timpul de încărcare este de aproximativ șase ore, cu excepția cazului în care eSprinter este încărcat la o stație de încărcare rapidă DC. Atunci când se utilizează capacitatea de încărcare corespunzătoare, după 45 de minute ambele baterii vor fi capabile să ofere o autonomie de 80%.

Vezi şi: (video) Daimler Trucks a făcut primele exemplare Mercedes-Benz eActros şi le-a dat în exploatare

Cifrele de performanță arată, de asemenea, că Sprinter și eSprinter sunt ochi-la-ochi. La fel ca varianta diesel de start, sistemul de propulsie electric produce 114 CP și un cuplu maxim de până la 300 Nm. Opţiunile de viteză maximă sunt asemănătoare cu cele ale lui eVito, însă preţul de start rămâne deocamdată necunoscut.

Mercedes-Benz eVito va fi urmat pe piaţă în 2019 de eSprinter. Ulterior electric va deveni şi modelul Citan, iar mai târziu orice vehicul comercial din gama companiei germane va avea o astfel de opţiune.

Vezi toate detaliile despre noul Sprinter: (video) Premieră mondială: Noua şi cea de-a treia generaţie Mercedes-Benz Sprinter

Vezi şi: (foto) Comandă specială? Un moldovean a surprins pe o autostradă trei exemplare ale noului Sprinter

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 10
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate