(video) Noua colecţie Rolls-Royce Black Badge Adamas: 70 de maşini cu statuete din fibră de carbon

Spre deosebire de alte mărci care fac maşini premium, britanicii de la Rolls-Royce nu se grăbesc să-şi diversifice gama de modele în fiecare an cu unul sau câteva noi, ci optează pentru o soluţie care îi aduce un succes propriu. Periodic lansează ediţii speciale sau limitate de automobile, care devin astfel unice şi poate chiar de colecţie.

Zis şi făcut, a anunţat mai nou lansarea unui număr limitat de maşini: 40 de coupeuri Wraith şi 30 de exemplare a decapotabilei Dawn. Toate vor face parte din colecţia numită Adamas, aceasta integrându-se în seria Black Badge care nu are o limită de producţie.

Toate cele 70 de automobile vor ieşi în evidenţă în special prin celebra statuetă Spirit of Ecstasy de pe capotă, care este făcută în premieră din fibră de carbon. Pentru ca una din ele să fie creată este nevoie de 68 de ore de muncă şi 294 de straturi de fibră de carbon care sunt împletite strict sub un unghi de 25 de grade.

Simbolul Rolls-Royce va fi montat pe un suport special din titan, pe care va mai exista inscripţia Black Badge Adamas cu litere de tipar şi simbolul care marchează infinitul.

Cele două automobile vor fi şi primele din seria Black Badge care vor fi vopsite în două culori pentru caroserie. Cea generală va fi totuşi una neagră despre care Rolls-Royce spune că este cea mai întunecată folosită în industrie şi pe vreo maşină de serie. Peste aceasta va fi aplicată culoarea Aphrodite Red sau Morpheus Blue.

În habitaclu se vor folosi schemele de culori Mandarin Orange şi Cobalto Blue, folosite în maşinile Dawn şi Wraith/Ghost din seria obişnuită Black Badge.

De asemenea, în interiorul automobilelor va ieşi în evidenţă pe consola centrală un ceas mecanic integrat, care are câte 88 de diamante negre cultivate în laborator. Partea posterioară a ceasului este făcută din carbon, iar rama şi cadranul din aluminiu.

Pentru finisaje interioare se utilizează piele cu efect perlat și inserţii din metal lustruit. Volanul va fi acoperit cu piele bicoloră.

O “cireaşă de pe tort” disponibilă doar pe coupeul Wraith va fi un tavan iluminat care foloseşte pentru prima dată umbrirea gradată – stingerea sau aprinderea a unui număr de 1.340 de diode configurate individual şi create din fibră optică pentru a imita structura unei molecule din carbon.

Maşinile au păstrat sub capotă motoarele V12 twin-turbo de 6.6 litri. Pe Wraith produce 623 CP şi 870 Nm, iar pe Dawn 602 CP şi 840 Nm.

Cât costă automobilele, precum şi disponibilitatea de a mai fi comandate, nu se cunoaşte deocamdată.

Vezi o ediţie specială prezentată anterior: (foto) Noul Rolls-Royce Wraith Luminary Collection are panouri de lemn iluminate şi ţesături din oţel

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/