(video) Noua generaţie Renault Clio! Iată cât de frumos arată la exterior

Compania Renault continuă să ne prezinte pe capitole noua generaţie Clio. După ce am făcut cunoştinţă cu interiorul, marca franceză ne arată designul exterior al noului model, despre care se spune că este făcut 100% din componente noi.

Să analizăm deci informaţiile care ni se oferă în detalii.

Mai elegant și mai dinamic din toate unghiurile, noul Clio moștenește formele senzuale ale generației anterioare. Noul model a câştigat în expresivitate păstrând în același timp profilul său elegant. În față, capota încorporează două linii centrale profilate pentru un efect sculptat. Grila este mai mare și bara de protecție față este mai pronunțată printr-o priză de aer mai mare localizată central, lucru care promovează o mai bună răcire a motorului.

În ceea ce privește dimensiunile automobilului, noul Clio este cu doar 14 mm mai scurt (lungime 4.048 mm), mai lat cu 67 mm (1.798 mm), dar a devenit mai spaţios în interior. Corpul a fost coborât cu până la 30 mm (înălțime 1.440 mm) pentru o mai bună aerodinamică și atletism suplimentar. Dimensiunea ampatamentului nu a fost anunţată.

Jantele de 17 inci (disponibile în funcție de versiune) îmbunătățesc aspectul dinamic al noului model. Detalii, cum ar fi antena fină de pe acoperiş, faruri şi stopuri LED 100%, un hayon frumos conturat şi inserţiile cromate din jurul geamurilor servesc pentru redarea unui design exterior modern și pentru a îmbunătăți calitatea percepută.

Noua generaţie Clio vine şi cu o paletă actualizată de culori, inclusiv cu nuanţele Valencia Orange, Vison Brown şi Celadon Blue. Întruchipând vitalitatea noului model, nuanţa Valencia Orange oferă profunzime fără precedent și strălucire datorită unui tratament specific cu lac de culoare portocalie, care, potrivit Renault, este o premieră în industria auto.

În linii generale, caroseria maşinii poate fi vopsită în una din cele 11 culori, iar pentru personalizare sunt disponibile trei pachete care vor aduce accente contrastante fie de culoare roşie, fie portocalie sau neagră.

Printre alte detalii, Renault ne spune că noul Clio este primul din istorie care urmează a fi echipat cu deflectoare de aer, care redirecționează curenţii de aer spre arcurile roţilor frontale. Deflectoarele servesc la limitarea frecării și la stimularea aerodinamicii, reducând astfel consumul de carburant. Drept bonus, acestea aduc un spirit dinamic și sportiv.

Farurile de pe noul Clio sunt acum full LED şi sunt aşa disponibile chiar din primul nivel de echipare. Acestea sunt echipate cu lumini de zi la fel LED, sub forma literei C, care este o semnătură luminoasă ce caracterizează cele mai noi maşini ale mărcii. Împreună, combinaţia de elemente îi redă automobilului un aspect mai expresiv.

Profilul elegant al generației anterioare, simbolizat de mânerele ușilor posterioare montate lângă geamuri, a fost îmbunătățit printr-o serie de opțiuni estetice. Acestea includ inserţiile cromate care înconjoară geamurile, inserţii de culoare neagră lucioasă pe pilonii geamurilor şi mânere spate, panouri laterale inferioare cu o linie de profil scoasă în evidenţă şi o placă cromată la capătul de jos al portierelor cu semnătura Clio.

Spatele cuprinde o linie cromată așa cum se vede pe lateral. Designul uşii portbagajului și, în special, potrivirea de formă şi culoare între hayon și bara de protecție, a fost un detaliu prelucrat cu meticulozitate pentru o calitate suplimentară percepută. O parte a blocurilor optice sunt integrate în hayon şi dau o senzaţie de lăţime a posteriorului. Ca și în cazul farurilor, stopurile mai expresive prezintă o nouă semnătură luminoasă în formă de C, cu un efect deosebit de puternic al adâncimii. O a treia, mai lungă și mai subțire lumină de frână este montată în aşa-zisul spoiler.

Că tot vorbim despre spate, aflaţi că arhitectura portbagajului a fost optimizată pentru a face forma sa una pe cât de cubică posibilă. Difuzoarele locale ale sistemul audio premium BOSE au fost complet integrate în pereţi și, prin urmare, nu afectează nicidecum spaţiul care a crescut de la 300 la 391 litri (plus alţi 26 de litri de spații de depozitare din habitaclu), făcându-l astfel cel mai mare din segment. Podeaua dublă simplifică utilizarea zilnică, iar scaunele din spate se pliază pentru a oferi o suprafaţă plată.

După cum am menţionat anterior, noul Clio va fi disponibil în două versiuni noi, numite R.S. Line şi INITIALE PARIS. Prima, potrivit Renault, a fost introdusă pentru a înlocui versiunea curentă GT-Line. GT-Line a fost un pionier în “ambalaje” cu aspect sportiv și a consolidat strategia gamei Renault Sport gamă pe toate piețele din 2010. Cu conținut modernizat și mai bogat, R.S. Line este mai mult decât o simplă schimbare de nume.

Noua versiune se remarcă în primul rând prin indicii exterioare și interioare cu referire la Renault Sport. Înafară, se menţionează că maşina este echipată cu o lamă F1, bare de protecţie diferite, grilă tip fagure şi jante speciale de 17 inci. În interior are scaune sport cu suporturi laterale pronunţate, inserţii care imită fibra de carbon, un volan acoperit cu piele perforată şi cu logo R.S., set de pedale din aluminiu şi o tapiţerie de regulă de nuanţă întunecată şi cu cusături contrastante de regulă roşii.

Disponibilă pe numeroase modele din gama Renault (Captur, Scenic, Talisman, Koleos și Espace), versiunea INITIALE PARIS devine disponibilă şi pe noul Clio cu o abordare cu totul nouă. O astfel de maşină iese în evidență la exterior printr-un stil pur și extrem de elegant. Elementele cromate înconjoară geamurile, se găsesc pe inserţiile de protecţie inferioare de la uşi şi pe grila radiatorului. Alături de acestea mai există insigne specifice, un stil distinctiv al antenei de pe acoperiş şi din nou nişte jante speciale de 17 inci.

În habitaclu va fi disponibilă în două scheme de culori: Black sau Sand Grey. Rezervate exclusiv pentru această versiune, scaunele căptușite cu piele, cu designul lor special, reprezintă ceva cu totul special. La fel, interiorul este locul unde se va găsi un volan tapiţat cu piele, sub care se va găsi o spumă specială.

Mai multe detalii despre versiunea INITIALE PARIS vor fi dezvăluite mai târziu. În galeria de imagini este maşina de culoare neagră.

Iată şi interiorul noului Clio. Mai multe detalii şi imagini vezi aici: (video) Premieră: Renault prezintă noua generaţie Clio, dar începe cu interiorul său

Noul Renault Clio va fi dezvăluit în premieră publică la Salonul Auto de la Geneva 2019 din 5 martie 2019. Tot acolo vom avea primul contact cu automobilul. Staţi aproape!

Vezi cum ar putea arăta la exterior: (video) Noul Renault Clio va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva, însă premiera îi e deja peste 3 zile

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/