(video) Noua generație Toyota RAV4 a debutat în Moldova. Care sunt prețurile noului model

Acum 25 de ani, Toyota a lansat primul RAV4, care îmbina versatilitatea SUV-urilor şi caracterul compact al hatchback-urilor, care au stat la baza creării segmentului dat. În prezent, compania introduce pe diverse pieţe noul Toyota RAV4, de generaţia a cincea, care a moştenit caracteristicile cheie ale predecesorilor săi şi a fost reconceput din punct de vedere vizual şi constructiv.

Astfel noul model a ajuns și în Republica Moldova unde a fost prezentat în cadrul unui eveniment organizat chiar în showroomul Toyota Moldova. Cei mai fideli clienți ai mărcii au avut ocazia să vadă în premieră națională noul model care s-a prezentat în mai multe versiuni, inclusiv cu noul motor pe benzină de 2.0 litri, cât și în varianta Hybrid.

https://youtu.be/5xGyXsDRXrs

O caracteristică cheie a automobilului RAV4 este utilizarea noii platforme Toyota New Global Architecture (TNGA). Datorită TNGA, automobilul are un centru de greutate coborât, a devenit mai uşor şi are un şasiu mai echilibrat pentru a putea fi comod şi confortabil condus, precum şi pentru a avea o stabilitate excelentă.

La baza dezvoltării noii platforme stă principiul „încrederii şi naturaleţei”, ce-i permite lui RAV4 să depăşească cu uşurinţă obstacolele şi să asigure o conducere intuitivă.

Un alt avantaj al platformei TNGA este posibilitatea de a ascunde majoritatea componentelor standard şi de a simplifica procesul de dezvoltare, datorită căruia noul automobil are un design elegant şi rafinat. Partea din faţă a automobilul a fost extinsă şi consolidată, iar bara de protecţie inferioară a devenit mai mare.

TNGA a permis lărgirea compartimentului pentru bagaje, precum şi a spaţiului interior al maşinii, ceea ce sporeşte confortul pasagerilor şi al şoferului.

Garda la sol s-a mărit datorită diametrului mai mare al roţilor. Acest lucru permite utilizarea automobilului atât în condiţii de oraş, cât şi pentru călătorii în afara oraşului.

În ceea ce priveşte siguranţa, în noul RAV4 aceasta a fost îmbunătăţită prin funcţii noi care contribuie la reducerea riscului de accidente rutiere şi ajută şoferii datorită controlului automatizat.

Sistemul de securitate Toyota Safety Sense de generaţia a doua include o versiune îmbunătăţită a sistemului de avertizare a pericolului de coliziune frontală, cu funcţia de frânare automată şi recunoaşterea pietonilor (PCS/PD), sistem inteligent adaptiv cruise control (iACC), sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare, cu funcţia de revenire pe banda de rulare (LDA w/SA), sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (RSA), etc.

În cadrul reţelei oficiale de distribuţie, automobilul va fi prezentat cu două motoare noi de înaltă performanţă din familia Dynamic Force: motorul pe benzină de 2.0 litri (177 CP) sau instalaţia hibridă de 2.5 litri (218 sau 222 CP), în cinci nivele de echipare la alegere.

Sistemul de tracţiune integrală al noului RAV4 a fost şi el supus îmbunătăţirilor semnificative. Versiunea pe benzină a noului model a fost dotată cu un nou sistem permanent dinamic de tracţiune integrală, cu vectorizarea cuplului (Vector Dynamic Torque Vectoring), ceea ce permite depăşirea cu uşurinţă a obstacolelor.

Noul RAV4 Hybrid este un automobil excepţional, cu o instalaţie hibrid nouă de 2.5 litri şi o putere de până la 218 CP (160 kW) pentru modelele cu tracţiune din faţă şi 222 CP (163 kW) pentru modelele cu tracţiune integrală. Bateria instalaţiei hibrid se încarcă automat, nu are nevoie de o sursă de alimentare electrică, contribuie la economisirea semnificativă a combustibilului şi oferă un nivel redus al emisiilor.

RAV4 Hybrid cu tracţiune integrală este dotat cu cel mai nou sistem hibrid AWD-i cu tracţiune integrală, capacităţile de înaintat pe teren ale cărora au fost îmbunătăţite semnificativ. Prin urmare, automobilul este condus mai uşor şi mai sigur.

Află mai multe detalii: (video) Noul Toyota RAV4 Hybrid în toate detaliile! Maşina ajunge în curând şi în Republica Moldova

Designul elegant şi îndrăzneţ al noului RAV4 corespunde condiţiilor de oraş şi tentează la noi aventuri. Performanţa sporită şi eficienţa energetică vor oferi noi impresii în timpul călătoriilor. În plus, pentru prima dată, RAV4 va fi oferit în versiuni bicolore.

În ţara noastră, preţul de start al noului Toyota RAV4 este de 22.090 de dolari pentru maşina cu motor de 2.0 litri, tracţiune faţă şi cutie manuală în şase rapoarte. Versiunea cu unitatea de propulsie hibridă începe de la 27.700 de dolari. Aceasta este disponibilă deocamdată doar cu tracțiune față, urmând ca în câteva luni în țară să ajungă și în variantă 4×4.

Iată şi primul nostru contact cu RAV4 la Salonul Auto de la Paris:

Noul model este disponibil deja pentru a fi testat de către orice doritor. Pentru mai multe detalii contactați showroomul Toyota Moldova la numărul de telefon 022 79 14 77.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/