(video) Noul BMW C 400 GT – pentru cei care caută un scuter de calitate

Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

BMW Motorrad a stabilit noua categorie de produs în zona mobilității urbane în 2011, cu debutul modelelor C 600 Sport şi C 650 GT în segmentul maxi scuterelor. Acestea au fost urmate apoi de C 400 X, care a fost prezentat pentru prima dată în toamna lui 2017 – un vehicul premium şi dinamic pentru segmentul scuterelor de cilindree medie.

Acum BMW Motorrad introduce modelul C 400 GT, varianta Grand Turism a scuterului de cilindree medie, cu accentul pe un plus de confort și abilități de touring. Fie că mergi prin centrul oraşului, te duci la birou sau te bucuri de o tură de weekend – noul C 400 GT este partenerul perfect alături de care să te bucuri la maximum de plimbările în timpul liber: nu doar de unul singur, ci şi cu pasager.

Motor monocilindru eficient și puternic, combinat cu transmisie CVT, sistem de amortizare a vibrațiilor şi ASC

C 400 GT este propulsat un motor cu un singur cilindru, optimizat din punctul de vedere al eficienței, care produce 34 CP şi e folosit şi pe C 400 X. Puterea este transmisă printr-o cutie de viteze CVT (Transmisie Continuu Variabilă), motorul şi transmisia fiind corp comun cu bascula, cu un lagăr al basculei inovator pentru vibrații reduse la minimum şi, implicit, asigurând un maxim de confort. Sistemul ASC (Controlul Automat al Stabilității) asigură un plus de siguranță la accelerări, mai ales pe suprafețele alunecoase.

Agregatul consumă doar 3.5 litri de carburant la 100 de km parcurşi (volum rezervor de 12.8 litri), poate accelera până la 50/100 de km/h în 3.1/9.5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 139 de km/h ceea ce este mai mult decât destul pentru deplasarea prin oraşe şi între localităţi.

Greutatea scuterului este de 212 kg, iar cea maximă permisă nu trebuie să depăşească 415 kg.

Cadru robust din țeavă de oțel, furcă telescopică și sistem de frânare de înaltă performanță, cu ABS în echipare standard

Ca şi BMW C 400 X, C 400 GT are un cadru robust din țeavă de oțel. Suspensia și amortizarea se fac prin intermediul unei furci telescopice pe față și prin două amortizoare pe spate. Setarea amortizării și cursa suspensiei au fost alese astfel încât plăcerea pilotajului sportiv să se combine cu un nivel foarte ridicat de confort.

Performanța pe frânare și siguranța excelentă sunt asigurate de frâna cu două discuri pe față de 265 mm şi cu patru pistoane în etrier, și un disc pe spate de 265 mm cu un piston în etrier, cu ABS în echipare standard.

Jantele sunt din aluminiu turnat sub presiune şi măsoară 15 şi 14 inci, în faţă şi spate respectiv, cu anvelope de mărimi 120/70 ZR15 şi 150/70 ZR14.

Tehnologie de iluminare cu LED în standard și BMW Motorrad Connectivity ca echipament opțional

Pe lângă farul cu LED în echiparea standard, noul C 400 GT oferă o mulțime de elemente în zona de conectivitate care sunt complet noi în acest segment. Un bord multifuncțional cu display color TFT de 6.5 inci este disponibil opțional, spre exemplu. În combinație cu Multi-Controller-ul avansat BMW Motorrad care oferă operare integrată, aceasta înseamnă că rider-ul poate accesa funcțiile legate de vehicul și pe cele de conectivitate rapid, fără a fi distras de la ce se întâmplă pe șosea.

Pe lângă posibilitatea de a folosi telefonul pentru apeluri în timp ce se încarcă și de a asculta muzică la drum, mai este și beneficiul navigației fără efort, printr-un sistem practic cu săgeți. Muzica şi apelurile se pot accesa prin Bluetooth împreună cu o cască compatibilă cu BMW Motorrad Communication System.

Iată cum pot fi utilizate funcţiile de conectivitate, având drept exemplu modelul C 400 X.

Design modern, inovator, cu protecție excelentă la vânt și la intemperii, plus un sistem ingenios de depozitare, care include flexcase

În ceea ce privește designul, C 400 GT poate fi identificat instantaneu ca un membru al familiei BMW Motorrad C: este elegant și funcțional – mereu pregătit pentru plimbări relaxate în oraș sau pentru ture mai lungi cu pasager. Văzut din față, este dominat de farul dublu cu LED cu design aerodinamic, cu conturul distinct al farului de zi cu LED (în funcție de țară), sub forma elementelor din fibră optică. Împreună cu carenajul lin, cu design organic și semnalizatoare integrate, Grand Tourer-ul segmentului de scutere de cilindree medie se deosebește clar de concurenții săi.

Cu protecție sporită la vânt și la intemperii, datorită parbrizului mai înalt decât la C 400 X, și un concept de depozitare care include două torpedouri și flexcase sub șaua confortabilă dintr-o bucată, noul scuter de cilindree medie oferă tot ce trebuie pentru a întruni cerințele atât pentru caracterul practic cotidian, cât și pentru touring.

Ca o caracteristică suplimentară pentru confort, noul C 400 GT are Keyless Ride în echiparea standard. Asta înseamnă că se pot opera foarte confortabil contactul, șaua, bușonul rezervorului și compartimentele de depozitare.

Noul C 400 GT are un nivel de confort sporit sub forma șeii cu spătar separat pentru rider și a plăcuțelor pentru pasager, în loc de scărițe.

Culori atrăgătoare pentru trăsături de caracter diferite

Două variante coloristice există pentru noul C 400 GT. Alpine White accentuează în mod impresionant stilul distinctiv al scuterului. Ca o culoare proaspătă, care sugerează finețe, accentuează calitățile importante ale lui Gran Turismo, precum agilitatea, accesibilitatea și facilitatea.

Cealaltă variantă este Moonwalk Grey, care evidențiază caracterul suprem, contemporan și armonios al lui Gran Turismo. Această variantă coloristică îi conferă noului C 400 GT o tușă deosebit de modernă, armonizând cu culorile contrastante aplicate pentru a crea un aspect general coerent.

A treia variantă coloristică este Blackstorm metalizat, care accentuează look-ul deosebit, care sugerează înaltă calitate, al lui C 400 GT.

Vezi şi: (foto/video) Prin BMW Motorrad Concept Link ni se arată scuterul viitorului

Caracteristicile principale ale noului BMW C 400 GT:

 • Motor monocilindric eficient, cu o cilindree de 350 cmc, cuplu mare și cutie de viteze CVT
 • Design foarte compact, ungere cu carter umed
 • Produce 34 CP la 7.500 rpm (maxim 8.800 de rpm) și un cuplu maxim de 35 Nm la 6.000 rpm
 • Injecție electronică de benzină, control digital al motorului și ASC
 • Cadru robust din țeavă de oțel
 • Basculă rigidă torsional, cu lagăr inovator al basculei pentru vibrații minime
 • Furcă telescopică pe față și două amortizoare spate, cu cursă mare
 • Sistem de frânare puternic, cu ABS în echipare standard
 • Plăcuțe pentru pasager, în loc de scărițe separate
 • Șa cu spătar separat pentru rider
 • Tehnologie de iluminare cu LED în standard
 • Far cu lumină pe timp de zi cu LED ca opțional
 • Keyless Ride în echiparea standard
 • Connectivity: Bord multifuncțional, cu display color TFT de 6.5 inci și caracteristici numeroase, ca opțiune din fabrică
 • Design distinctiv, dinamic
 • Protecție la vânt și intemperii sporită și ergonomie sofisticată
 • Spațiu de depozitare generos, cu două compartimente de depozitare și flexcase
 • Variante de culoare atrăgătoare, cu caractere diferite

În ţara noastră, compania Autospace, importatorul de maşini BMW, comercializează şi produse BMW Mottorad. Dacă te interesează mai multe detalii despre C 400 GT, inclusiv preţ, nu ai decât să te adresezi.

Vezi şi: (video) Premieră mondială: A treia generaţie BMW S 1000 RR

https://www.youtube.com/watch?v=mUVCOQYIlg8

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 17
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...