(video) Noul BMW X7, în variantă pre-serie, a fost testat de jurnalişti auto. Detalii despre cel mai mare SUV al mărcii

Doar câteva luni a mai rămas până la prezentarea noului şi a celui mai mare SUV marca BMW – X7. În momentul de faţă compania germană îl testează prin mai multe zone de pe glob, făcându-l în primul rând să aibă trăsăturile unei maşini de teren şi apoi a unei de lux.

La sfârşitul lunii decembrie a anului 2017, BMW a început să construiască la uzina din Spartanburg, SUA, maşinile pre-serie pe care le foloseşte actualmente în teste şi acum câteva zile a invitat peste ocean jurnalişti auto de la entităţi de presă cu renume pentru a testa câteva din ele. Aceste automobile sunt practic gata pentru producţie, însă mai au nevoie de câteva revizuiri din punct de vedere estetic şi tehnic.

Chiar şi aşa, iată primele detalii pe care le-au aflat colegii noştri, despre ce va putea pune la dispoziţie noul BMW X7 atunci când va fi scos la vânzare, de la începutul anului 2019.

Aflăm deci că noul X7 va fi vârful de gamă al mărcii bavareze în gama sa de SUV-uri şi va fi un concurent direct pentru modele ca Mercedes-Benz GLS (care îşi va schimba la fel generaţia curând) sau Range Rover Vogue facelift. Va dovedi acest lucru în primul rând prin dimensiunile sale: va măsura 5.100 mm în lungime, 2.020 mm în lățime și 1.800 mm în înălțime.

Pentru comparaţie, generația actuală X5 F15 are o lungime de 4.886 mm, o lățime de 1.938 mm și o înălțime de 1.762 mm. De asemenea, ampatamentul lui X7 este mai mare – 3.010 mm vs 2.933 mm ai lui X5.

SUV-ul este construit pe platforma CLAR (Cluster Architecture), care este deja utilizată pe multe alte modele BMW, cum ar fi Seria 5 G30 sau Seria 7 G11/G12.

Vezi şi: Test Drive Comparativ: BMW 7 G12 vs MB S-Class W222 (video)

Manevrabilitatea va fi asigurată de o suspensie care foloseşte în construcţie câte două braţe pe puntea din faţă, în timp ce în spate va fi o configuraţie multi link. Standard va fi pneumatică activă şi în funcţie de regimurile de rulare va putea modifica garda la sol a maşinii între 183 şi 243 de mm.

La aceasta se adaugă sisteme ca: Dynamic Damper Control, sistemul de bare antiruliu active Dynamic Drive, sistem de roţi directoare spate, diferenţial cu alunecare limitată, sistem de tracţiune integrală xDrive cu accent mai mult pe puntea din spate şi altele.

SUV-ul cu o greutate de aproximativ 2.3 tone va mai putea fi comandat cu un off-road package şi jante de dimensiuni care variază între 20 şi 22 de inci.

Noul X7 va fi disponibil cu mai multe motoare care vor fi lansate în etape diferite. Modelele ar putea purta denumiri ca: M50d, xDrive40i, xDrive50i sau xDrive30d.

Inițial, vor fi oferite propulsoare cu șase cilindri în linie, care vor include unități diesel şi pe benzină cu un volum de 3.0 litri. De asemenea, va exista un V8 twin-turbo de 4.4 litri, care va produce în jurul a 456 CP. Toate unităţile vor fi cuplate la o cutie de viteze automată cu opt trepte şi convertizor de cuplu, alături de un sistem de tracțiune integrală după cum am menţionat anterior.

Mai târziu va apărea o variantă de vârf M care ar putea folosi propulsorul V8 de pe sedanul M5 F90, dar şi una plug-in hybrid.

În habitaclu, noul BMW X7 va putea oferi locuri pentru şezut unui număr de până la șapte persoane, cu acces la al treilea rând de scaune prin rabatarea banchetei de pe rândul doi. De asemenea, va exista o opțiune cu doar șase locuri, în cazul în care două scaune individuale ocupă al doilea rând.

În afară de aceasta, panoul de bord digital cu o dimensiune de 12.3 inci va afişa noua interfaţă prezentată recent. Ecranul sistemului multimedia iDrive de ultimă generaţie va avea aceeaşi dimensiune.

Printre alte dotări standard/opţionale se va număra: un nou head-up display color, volan M Sport la alegere, scaune faţă exclusive pentru acest model (cu încălzire, ventilare, masaj, memorie, etc), un levier al cutiei de viteze din cristal Swarovski, un sistem audio premium, un acoperiş panoramic, o uşă a portbagajului acţionată electric şi care va fi compusă din două secţiuni, faruri cu elemente laser şi multe altele.

FOTO: bmwblog.com

Nivelul general de dotări, de opţiuni decorative şi de sisteme de asistenţă de top pe care le va avea noul X7, ne face să-l privim ca pe o Seria 7 sub forma unui SUV, mai degrabă decât un X5 întins în toate privinţele.

Preţul de start estimativ în Europa va fi de 80.000 de euro.

GALERIE FOTO (sursă: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/