(video) Noul campionat W Series apare în 2019. Vor participa doar femei, iar cele mai bune vor fi promovate în F1

Un nou campionat de curse apare în autosportul mondial. Sub egida British Racing & Sports Car Club (BRSCC), din anul 2019 se va desfăşura noua serie W, în care vor participa doar femei!

Scopul competiţiei este de a ajuta reprezentatele sexului frumos, care ştiu foarte bine să conducă o maşină, să poată ajunge în atenţia echipelor de Formula 1 pentru ca să le angajeze în calitate de piloţi cu normă întreagă.

Seria inaugurală W va începe în primăvara anului 2019 și va cuprinde o serie de curse pe unele dintre cele mai bune și cele mai cunoscute circuite din Europa, dintre care, pe majoritatea, sunt organizate curse de Formula 1 timp de mai multe decenii. În sezoanele ulterioare, calendarul va include curse şi în America, Asia sau Australia.

Seria W va furniza mașini identice pentru un număr de 18-20 piloţi în sezonul I, toți dintre aceștia urmând să acceadă absolut gratuit și să treacă printr-un program / examen riguros de preselecție care implică teste pe circuite, evaluare cu ajutorul simulatorului, teste de inginerie tehnică, exerciţii de fitness, etc. Norocoasele care vor fi alese vor avea apoi un program de instruire aprofundat axat pe tehnicile de conducere, expunerea la simulatoare, abordări tehnice, fitness, abilități de comunicare cu presa şi altele, toate realizate de un grup de experți cu experiență de zeci de ani în Formula 1.

SOCHI AUTODROM, RUSSIAN FEDERATION – SEPTEMBER 29: Tatiana Calderon (COL, Jenzer Motorsport) during the Sochi at Sochi Autodrom on September 29, 2018 in Sochi Autodrom, Russian Federation. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Printre aceştia se va număra un grup de arbitri compus din: pilotul britanic David Coulthard (câștigător al numeroase Grand Prix-uri în F1 de partea echipelor Williams, McLaren şi Red Bull), Adrian Newey (cel mai de succes inginer șef de proiect în istoria modernă a Formula 1), Dave Ryan (40 de ani de experiență în Formula 1, cu echipele McLaren (fost director sportiv) și Manor, alături de numeroase cunoştinţe acumulate cu propria echipă de curse Von Ryan) şi Matt Bishop (experiență de 15 ani în calitate de jurnalist și redactor în Formula 1, urmată de o experiență de 10 ani în fruntea comunicării, conținutului, mass-media și a operațiunii PR în Formula 1).

În centrul ADN-ului din seria W este convingerea fermă că femeile pot concura în egală măsură cu bărbații în motorsport. Cu toate acestea, o serie întreagă în care participă doar femei este esențială pentru a forța o participare mai mare în rândul femeilor.

Seria W este, prin urmare, o competiție bazată pe misiune, al cărei scop nu este numai de a oferi competiții interesante pentru spectatori și telespectatori la scară mondială, dar și de a-și echipa participanţii cu experiența și expertiza cu care pot progresa în cariere și își pot îmbunătăți aptitudinile în seria W înainte de a fi posibil promovate în categorii de curse de talie mai superioară.

În primul sezon Series W, concurentele vor pilota monoposturi Tatuus F3 T-318 făcute în conformitate cu specificaţiile maşinilor din Formula 3. Acestea vor fi dotate cu motoare turbo cu patru cilindri, modificate de Autotecnica Motoripentru a produce 270 CP. Cutia de viteze va fi una Sadev SL-R 82 cu şase trepte.

Fondul de premiere pentru primul sezon va fi de 1.5 milioane de dolari. Campioana va încasa 500.000 de dolari, iar celelalte participante care se vor clasa până pe a 18-a poziţie de asemenea vor primi premii băneşti şi distincţii.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/