(video) Noul Ford F-MAX a debutat la nivel mondial şi acesta a cucerit instant premiul ITOY 2019

Distribuie:
 • 21
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Noua gamă Ford Trucks F-MAX este lansată la cea de a 67-a ediție a IAA Commercial Vehicles din Hanovra, Germania. F-MAX preia numele legendarei serii F de la Ford și se impune prin dimensiune, nivel ridicat de confort și durabilitate.

Aceste atribute au făcut ca noul autotractor F-MAX să câștige prestigiosul premiu International Truck of the Year, în competiția jurizată de 23 de specialiști din 23 de țări europene. Premiul marchează un succes remarcabil pentru noul F-Max.

F-MAX va stabili un nou punct de referință și se va impune printre cele mai importante mărci la nivel global în segmentul vehicule comerciale grele. Noul F-MAX a fost proiectat și testat de 500 de ingineri Ford Otosan (uzină auto Ford din Turcia) pe o perioadă de 5 ani.

Testele au fost efectuate în 11 țări pe 4 continente, utilizând 233 unități prototip. Aceasta a implicat 15.500 de ore de testare în laborator și 5 milioane de kilometri de testare rutieră.

„Ford Trucks își asumă o promisiune foarte provocatoare. Prin Sharing the load – promisiunea brandului nostru, ne angajăm să înțelegem nevoile clienților și să ii sprijinim în a duce cu succes încărcătura și dificultatea acesteia indiferent de sarcina pe care o vor avea.

Am dezvoltat noul nostru autotractor pornind de la principiile care fundamentează marca Ford: confort, putere, eficiență și tehnologie de ultimă oră. Pentru a ne asigura că designul garantează aceste aspecte, din punct de vedere al eficienței și al practicabilității, am examinat fiecare componentă și fiecare detaliu de nenumărate ori”, a declarat Haydar Yenigun, CEO al Ford Otosan.

Lansarea oficială a noului autotractor, de exemplu în România, va avea loc deja la sfârșitul lunii octombrie din acest an, moment când se va deschide și sesiunea de pre-vânzări pentru piața românească.

„70% din vânzările de vehicule comerciale grele din România sunt reprezentate de autotractoarele pentru transportul internațional. F-MAX este conceput să răspundă perfect cerințelor clienților și șoferilor din acest segment de piață. Iată că în curând vom putea livra pe piața românească, vehiculul câștigător al competiției International Truck of the Year demonstrând faptul că un preț competitiv nu necesită nici un compromis în ceea ce privește calitatea, specificațiile tehnice sau performanța.

Așteptăm cu nerăbdare să oferim noul F-MAX, vehicul care va crește cu siguranță profitabilitatea și competitivitatea clienților noștri, și va da ocazia șoferilor să se bucure de o cabină, si un camion, certificate ca find cele mai bune pentru anul 2019. Sunt convins că F-MAX se va bucura de un mare succes în România”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, unic importator și distribuitor Ford Trucks în România.

F-MAX oferă confort și lux prin noua sa cabină de 2.5 metri, cu un design modern și abordarea orientată spre șofer. Designul tabloului de bord în stilul cockpit asigură un spațiu ergonomic în care toate funcțiile sunt ușor accesibile. Chiar și detaliile minore sunt create pentru a spori plăcerea experienței de conducere. Cheia este sentimentul de spațiu generos oferit de cabină.

F-MAX oferă toate acestea cu o podea plană care asigură o înălțime de 2.160 mm între înălțimea de la podea la tavan și o ajustare a scaunelor de 260 mm. În plus, modelul F-MAX oferă șoferilor un spațiu de stocare patentat în stil avion și un pat superior inovativ revoluționar, cu un unghi de pliere de 90 de grade. Noul vehicul oferă chiar o senzație de frânare asemănătoare cu cea a unei mașini. În plus, garantează o foarte bună silențiozitate interioară, datorită torsiunii și rigidității cabinei care sunt cele mai bune din clasa sa, zgomotului scăzut al motorului și designului care asigură reducerea zgomotului în timpul mersului.

Noul F-MAX oferă o gamă de spații de depozitare generoase și ușor accesibile. Suprafața de depozitare supradimensionată în stil avion, spațiile de depozitare de deasupra capului și zonele de depozitare exterioare de pe ambele părți ale vehiculului sunt ușor de utilizat și ușor de curățat. Unghiul de deschidere al ușii pe trei niveluri garantează că atunci când vine vorba de a intra și de a ieși din cabină, F-MAX se poziționează printre liderii din categoria sa. Treptele de acces complet etanșe la apă și praf îi fac pe șoferi să se simtă ca și cum ar intra în propriile lor case.

Dispozitivele interne de iluminare din zona patului și a compartimentului șoferului, sistemele automate de control a climatizării și caracteristicile de reglare a volanului oferă un confort sporit în cabină. Un mini-frigider și filtru de cafea incluse la unele modele, oferă un plus de confort șoferilor.

F-MAX pune la dispoziţie, de asemenea, un pat superior pliabil la 90 de grade, un cadru înclinat al capului pentru patul inferior, saltele mari și confortabile, o unitate de control de la distanță în apropierea patului, care oferă o zonă ideală pentru șoferi, unde se pot relaxa atunci când fac o pauză.

Scaunul conducătorului de F-MAX oferă un confort maxim. Acest scaun de ultimă generație cu o gamă de ajustare de până la 260 mm, cu tapițerie din material respirabil de înaltă calitate și design ergonomic, oferă suport lombar optim atunci când șoferul conduce.

Costul Total de Proprietate (Cost of Ownership) este un factor cheie pentru noul F-MAX, care acoperă cele trei domenii ale costului de proprietate. Producția și dezvoltarea produsului combinat cu creșterea integrării verticale face ca Ford Trucks să aibă un avantaj competitiv în ceea ce privește prețul.

Noul F-MAX are un motor de înaltă performanță 12.7L E6D Ecotorq, ce produce 500 de CP, 2.500 de Nm și 400 kW putere de frânare. Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsie și caracteristicile tehnice asigură de asemenea performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil, cu o marjă de îmbunătățire de 6% față de modelele anterioare.

Caracteristicile tehnice includ tehnologia E-APU, funcția eco-roll, cruise control predictiv (Max Cruise). Datorită costurilor scăzute de mentenanță și intervalelor lungi între service-uri, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere. Motorul Ecotorq al lui F-MAX oferă performanțe maxime și consum minim de carburant în orice condiții de drum.

Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus, cum ar fi modul Eco și cel Power, ajută la optimizarea consumului de combustibil. Noul F-MAX este, de asemenea îmbunătățit de un turbo compresor cu geometrie variabilă, o pompă de apă și un compresor cu viteze multiple de lucru, putere de frânare de 400 kW pentru motorul care atinge puterea totală de 1.000 KW cu opționalul intarder.

Cu noul F-MAX Ford Trucks lansează „ConnecTruck” – o tehnologie revoluționară. ConnecTruck oferă beneficii la scară largă care includ monitorizarea de la distanță a vehiculului folosind software-ul de diagnosticare la distanță și software-ul „over-the-air” (OTA). Harta Topografică Specială înseamnă că F-MAX este capabil să analizeze condițiile rutiere, permițând vehiculului să ruleze la viteze optime, reducând astfel consumul de combustibil cu până la 4%. Integrarea FMS permite Modulului ConnecTruck și Ford Trucks cloud să acționeze ca un cumul de date pentru un terț, având acces de la distanță la datele selectate pentru acel vehicul.

Noul F-MAX mai oferă asistență de neprețuit soferului la drum, prin sisteme precum Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), sistem avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistență la pornire în rampă (Hill Launch Assist), sistem de avertizare privind încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispozitiv limitator de viteză reglabil și control electronic al stabilității (Electronic Stability Control).

Display-ul color TFT cu ecran de 8 inci de pe panoul de bord permite afișarea tuturor funcțiilor vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de evaluare a stilului de condus al șoferului. Comutatoarele de control amplasate pe volanul acoperit cu piele, permit șoferului să navigheze între diferitele aplicații. Sistemul de navigație specific încorporat, link-ul web și implementarea interfeţei Apple CarPlay, la fel ca și funcțiile de conectare Bluetooth, sunt prezentate pe ecranul multimedia tactil LCD de 7.2 inci.

Designul spectaculos al farurilor F-MAX optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul, asigurându-vă că nici un detaliu nu scapă din traiectoria de mers a șoferului. Designul atractiv al iluminatului de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională, îmbunătățesc sistemul de lumini standard al vehiculului.

La Salonul Auto de la Hanovra, Ford Trucks a prezentat şi camionul conceptual F-Vision. Acesta este prototipul unui camion cu sistem de pilotare automată de nivel 4.

Modelul dezvăluie viziunea Ford Trucks privind electrificarea, unitatea autonomă și conectată, greutate redusă și fără emisii de carbon. Are grijă de prioritățile oamenilor, atât în interiorul cabinei, cât și pe șosea, precum și de încărcătură transportată, și urmărește în permanență să se conecteze și să comunice cu mediul înconjurător și utilizatorii.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 21
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...