(video) Noul KIA Niro EV a fost comandat de peste 5000 de oameni în doar trei zile

După doar cinci luni de la prezentarea în calitate de concept în oraşul Las Vegas, KIA a prezentat modelul de serie a crossoverului electric Niro EV în cadrul International Electric Vehicle Expo din Jeju, Coreea de Sud.

Modelul este numit un “văr” al versiunii electrice Hyundai KONA, asta pentru că nu oferă o autonomie similară cu acesta.

La exterior, noua versiune Niro se deosebeşte de “fraţii” săi care se vând doar cu propulsie hibridă sau plug-in hybrid, prin lipsa unei grile a radiatorului, aceasta fiind înlocuită de o inserţie din plastic în care este încorporată uşiţa sub care se ascunde portul de încărcare a bateriei.

Barele de protecţie au un design diferit, accentuat prin nişte linii de culoare verde, iar cea frontală în special are prize de aer şi lumini de zi LED reproiectate. Jantele noi din aliaj de 17 inci completează aspectul.

Dimensiunile maşinii sunt de 4.375 mm x 1.805 mm x 1.560 x 2.700 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament respectiv.

Designul interior rămâne deocamdată un secret, semn că ceva totuşi se va schimba, aşa cum a procedat Hyundai în cazul KONA-ului electric. Şi caracteristicile tehnice complete nu au fost dezvăluite, însă KIA a menţionat doar capacitatea acumulatorilor şi autonomia pe care o pot asigura.

Cu un Niro EV cu un set de baterii de 39.2 kWh se pot parcurge peste 240 de km, în timp ce cu unul de 64 de kWh – peste 380 de km.

Pe partea de siguranță, modelul EV păstrează toate caracteristicile altor modele Niro, inclusiv asistența pentru evitarea coliziunilor frontale (FCA), asistența pentru menținerea benzii de circulație (LKA), sistemul inteligent de control al vitezei de croazieră (SCC), sistem de monitorizare a atenţiei şoferului (DAW) şi sistem de avertizare în cazul unor potenţiale coliziuni la mişcarea cu spatele (BCW).

Producătorul sud-coreean a declarat într-un comunicat că Niro EV a fost primit cu un interes deosebit de către consumatori din Coreea, înregistrând peste 5.000 de comenzi preliminare în doar trei zile de la deschiderea listelor din februarie anul curent.Pe piaţa locală modelul va fi lansat peste câteva săptămâni.

Modelul în specificaţie europeană este aşteptat să debuteze în toamna acestui an, cel mai probabil la Salonul Auto de la Paris.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/