(video) Noul Mercedes-Benz GLS este luxos, dar a rămas un off-roader? Iată un răspuns

Pe piaţă există vehicule care pot merge în off-road, dar şi unele care au fost concepute pentru a fi off-roadere. Primele pun un accent pe o serie de maniere zilnice, concentrându-se pe confort și comoditate mai presus de toate. Cele din urmă, între timp, pun în prim plan caracterul concentrat pe abordarea eficientă a terenurilor accidentate şi de cele mai multe ori acesta compromite lucruri cum ar fi calitatea deplasării.

Mercedes-Benz crede că noul GLS întruneşte calităţile ambelor tipuri de maşini, dar nu-l poziționează ca un off-roader hardcore. Pentru aceasta există noul G-Class. În schimb, producătorul îşi doreşte să demonstreze că acesta poate oferi conducătorilor auto o experiență confortabilă minunată, fie că roţile SUV-ului au contact cu terenuri nisipoase (pe larg întâlnite în SUA), fie cu unele asfaltate.

Un grup de jurnalişti au avut ocazia de a participa recent la un test drive special, în apropiere de oraşul Las Vegas, acolo unde au avut ocazia de a vedea toate posibilitățile noului GLS în off-road, în acest caz prin deşert. La dispoziţie li s-au pus exemplare GLS 580 4MATIC, care introduce în premieră un nou V8 pe benzină electrificat, cu un sistem electric de 48 V la bord şi un demaror-generator integrat. Unitatea pune la dispoziţie 489 CP și 700 Nm de cuplu, cu încă 22 CP şi 250 Nm generaţi suplimentar la nevoie şi pentru o perioadă scurtă de timp de către sistemul EQ Boost.

Maşinile mai erau dotate cu, ori nu aveau suspensia opţională E-ACTIVE BODY CONTROL. Astfel, participanţii la acest test drive au avut ocazia de a observa diferenţele. Cu cea mai sofisticată suspensie, rezultatul este o plimbare remarcabil de plană, indiferent de suprafața drumului şi fără a avea nevoie de nişte bare anti ruliu.

În imaginile video din acest articol puteţi vedea în acţiune şi funcţia suspensiei care oferă un suport deosebit pentru a putea ieşi din blocaje, dar şi a cutiei de transfer speciale. Din nou, datorită camerelor de aer şi amortizoarelor adaptive, ca şi pe noul GLE, corpul maşinii este ridicat şi coborât într-un ritm în care se creează o presiune pe anvelope pentru ca acestea să prindă aderenţă.

Vezi şi: Au fost anunțate prețurile noului Mercedes-Benz GLS! Fanii BMW X7 se vor bucura

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/