(video) Noul monopost Renault R.S.19 al echipei franceze de Formula 1 produce peste 950 de CP

Renault F1 Team şi-a detaliat planurile sale în susținerea evoluției în Campionatul Mondial de Formula 1. Renault a revenit în competiție cu echipă de uzină în 2016 şi a evoluat foarte mult în fiecare sezon, terminând anul trecut pe poziția a patra în Clasamentul Constructorilor.

De asemenea, Renault F1 Team a prezentat presei și partenerilor cuplul său de piloți de la linia de start: Nico Hulkenberg și mai nou Daniel Ricciardo.

În acelaşi context, a fost dezvăluit şi monopostul care a devenit şi mai bun decât oricând. Imaginile cu noul Renault R.S.19 dezvăluie modificările realizate ca urmare a celor mai recente reglementari aerodinamice. Cât priveşte livreaua, aceasta a rămas una bine cunoscută, în culorile tradiţionale ale echipei.

Maşina este alimentată de motorul Renault E-Tech 19, iar puterea totală a sistemului hibrid se ridică la peste 950 de CP! Vezi mai multe detalii în documentul ataşat în articol.

Jerome Stoll, președintele Renault Sport Racing, a reconfirmat angajamentul pe termen lung al echipei față de competiție:

“La Renault, suntem pasionați de motorsport. Istoria noastră în Formula 1 a fost aproape neîntreruptă de mai bine de 40 de ani. F1 înseamnă spectacol și divertisment, dar mai presus de toate, înseamnă cel mai înalt nivel de performanță în motorsport. Această pasiune pentru F1 este şi o metaforă pentru dorința de a câștiga, pentru determinare, rezistență și progres prin inovațiile neîncetate inspirate de acest sport. Însă această pasiune trebuie temperată de o doză bună de realism. Implicarea în F1 are logică pentru Renault, pentru că este un laborator de tehnologie pentru viitoarele noastre mașini de serie, așa cum este subliniat de noul nume al motorului, Renault E-Tech 19. Era actuală în F1 este cu adevărat interesantă”.

https://www.youtube.com/watch?v=F0m2AszhZyA

De la întoarcerea în Formula 1 acum trei ani de zile, Renault a investit foarte mult în centrele tehnologice din Enstone, Marea Britanie, şi Viry-Chatillon, Franța. La Enstone, echipa și-a mărit simțitor capacitatea de producție cu tehnologie de ultimă oră, incluzând două dispozitive Breton, tunel de vânt, banc de teste pentru cutiile de viteză, extinderea birourilor de studii și crearea unei săli de operațiuni de ultimă generație. Numărul angajaților a crescut cu aproximativ 50% față de 2016!

La Viry, un banc de probe recent renovat a fost pus în funcțiune și va fi utilizat pe tot parcursul sezonului pentru a dezvolta motorul. În paralel, un program ambițios dedicat asamblării motorului, departamentelor pentru testarea fiabilității și pentru depozitare automatizată a fost recent creat, urmând a fi finalizat anul viitor.

Având o bază solidă de resurse tehnice și umane, directorul Renault F1 Team, Cyril Abiteboul, a confirmat obiectivul echipei de a menține această evoluție în 2019:

“Lansarea acestor proiecte în timpul campionatului a fost o provocare incredibilă, așa cum a fost obținerea punctelor în competiție. Ultima etapă a proiectului de investiții a fost o realizare extraordinară și sunt impresionat de modul în care toată lumea a preluat această sarcină. Lucru care s-a văzut și în evoluția noastră: poziția a noua în 2016 cu opt puncte, poziția a șasea în 2017 cu 57 de puncte și locul al patrulea anul trecut cu 122 de puncte. Intrăm în acest sezon cu obiectivul de a menține această tendință ascendentă.

Nu țintim poziția x sau y sau un număr de puncte: ceea ce vreau este să văd că echipa își continuă progresul spre echipele de vârf. Excelența motorului va fi prioritatea noastră în Viry, în timp ce structura pusă în funcțiune la Enstone se străduiește să îmbunătățească competitivitatea șasiului, sezon după sezon”.

Abiteboul s-a exprimat, de asemenea, asupra factorului motivațional suplimentar creat de noul cuplu de piloți.

“Asocierea între Daniel-Nico oferă încredere echipei în acest sezon. Cred că avem una dintre cele mai puternice – dacă nu cea mai puternică – linie de piloți din grilă. Daniel aduce experiență de câștigător și cea a unei echipe de vârf, în timp ce Nico dorește să își confirme potențialul. Este foarte subestimat – este rapid, hotărât și știe să motiveze echipa. La nivel individual, ambii sunt foarte puternici și cred că se vor completa reciproc extrem de bine. Energia pe care au adus-o echipei este reală și sper că le vom da o mașină care să le permită să își demonstreze talentul”.

Nico Hulkenberg este pentru al treilea an în echipă şi a declarat în cadrul evenimentului de prezentare:

“Am evoluat foarte mult de la începutul anului 2017, dar toate fac parte din procesul necesar pentru atingerea obiectivelor noastre pe termen lung. Când am ajuns, infrastructura era încă tânără și de atunci am făcut multe progrese. Vreau să obțin cele mai bune rezultate și să maximizez potențialul echipei și al mașinii. Cel mai important lucru este că noi, toată echipa Renault F1, să facem un salt mare și să obținem rezultate în mod constant. Vrem să continuăm să progresăm și să menținem evoluțiile”.

Câștigător de 7 Grand Prix-uri, Daniel Ricciardo, se alătură echipei Renault F1 pentru primul său sezon în galben, venind de la Red Bull Racing:

“Renault are o istorie bogată în motorsport. Prin urmare, este o adevărată provocare să mă alătur echipei pentru următoarea etapă a aventurii lor în F1. Sunt aici să-mi fac treaba pe circuit și să pilotez cât mai rapid posibil, însă vreau să aduc și energie echipei. Vreau să pun arcuri sub picioarele tuturor, pentru că și asta face parte din misiunea mea și se potrivește caracterului meu. Îmi doresc să îmi determin echipa să fie cât mai unită, motivându-i să muncească mai mult şi mai bine. Mi-ar plăcea să fiu catalizatorul acestei energii pozitive. Tot ce am învățat în 2018 îmi va permite să devin mai bun în 2019. Experiențele m-au făcut să mă maturizez. Simt presiunea și așteptările celor din jur, însă aștept cu nerăbdare să văd ce urmează”.

Atât noua structură, cât și cuplul de piloți care întăresc motivația echipei, promit un sezon 2019 interesant.

Vezi mai multe detalii şi toate caracteristicile tehnice ale monopostului în frumoasa broşură de mai jos:

*Dacă nu apare imediat, te rugăm să actualizezi pagina!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/