(video) Noul Porsche Taycan: S-a aflat în câte versiuni va exista şi cât vor costa acestea în SUA

Distribuie:
 • 54
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update 27.12.2018) Un coleg de al nostru din Statele Unite ale Americii a solicitat de la Porsche mai multe informaţii despre noul Taycan, primul electromobil de serie al mărcii şi iată ce răspuns a primit.

Aflăm că maşina va apărea pe piaţă cam peste un an de zile. Va exista în trei versiuni: Taycan, Taycan 4S şi Taycan Turbo. Va folosi aceleaşi denumiri tradiţionale ale versiunilor maşinilor cu motoare cu ardere internă pentru a nu crea o confuzie cu altele noi inventate, pentru a apropia electromobilul de automobilele sportive existente şi pentru a atrage astfel clienţii.

Potrivit zvonurilor, fiecare din cele trei versiuni vor avea câte o pereche de motoare electrice, o transmisie cu două trepte şi un sistem de încărcare cu o tensiune de 800 V şi o capacitate de până la 350 kW. Puterea dezvoltată va fi de 400, 500 şi 600 de CP respectiv. Modelul de top, Taycan Turbo, va fi cel care va putea accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.5 secunde.

FOTO: twitter.com/AlexRoy144

Preţurile aproximative în SUA vor începe de la: sub 90.000 de dolari pentru un Taycan obişnuit, peste 90.000 pentru un Taycan 4S şi peste 130.000 de dolari pentru un Taycan Turbo, fără dotări opţionale! La momentul de faţă se pot percepe deja precomenzi, fiind necesară plata unui depozit de 2.500 de dolari.

Anterior, au existat informaţii că preţul preliminar de start al unui Porsche Taycan în Republica Moldova va fi de 65.000 de euro, iar cel pentru Germania, potrivit şeful companiei, va fi similar cu cel al unui Panamera.


(update 18.12.2018) Noul Porsche Taycan: Cum i se pronunţă corect denumirea

Porsche a publicat un scurt filmuleţ în care ne învaţă cum să pronunţăm corect denumirea primului său electromobil de serie. Acesta apare pe piaţă peste câteva luni şi de aceea trebuie să fim pregătiţi să-l acceptăm.

Porsche spune că denumirea Taycan a fost aleasă pentru noul model dintr-un total de 600 de opţiuni! Ulterior, când numărul s-a redus la câteva zeci favorite, perechi de vorbitori nativi care reprezintă douăzeci și trei de limbi, au luat în considerare sunetul și semnificația numelor potențiale pentru a exclude asociațiile neplăcute sau necorespunzătoare încă de la început.

Juriştii deliberă asupra oricărui risc imaginabil de încălcare a unei mărci comerciale, inspectează bazele de date din întreaga lume care conțin milioane de mărci înregistrate, revizuiesc numele și localizează deținătorii de drepturi. O sarcină care, în cazul lui Taycan, a durat un an și jumătate!

Vezi mai jos ce înseamnă denumirea maşinii şi de unde îşi are originea.


(update 19.10.2018) (video) Undă verde pentru producţia lui Porsche Mission E Cross Turismo. Maşina deja este testată


(update 13.06.2018) Noul Porsche Taycan! Primele informaţii oficiale şi primul teaser timpuriu

Porsche a făcut public un prim teaser video complet timpuriu cu noul Porsche Taycan. Acesta va fi şi primul Porsche cu panou de bord complet digital.

Amintim că potrivit informaţiilor preliminare, primul electromobil Porsche va avea în Republica Moldova un preţ de start de 65.000 de euro!


(09.06.2018) Unul dintre pionerii noii ere de sportcaruri electrice va fi noul Porsche Taycan! Marca germană a anunţat că astfel se va numi primul său electromobil care va fi o intrerpetare în serie a conceptului Mission E.

Astfel, viitorul mobilității este încă cu un pas mai aproape. Producția în masă a primului Porsche pur electric va începe în 2019!

Denumirea Taycan poate fi tradusă ca „spiritul unui cal tânăr şi plin de viață”, cu referire la cel din inima logoului Porsche, folosit din 1952 şi până în prezent. Există o asociaţie pozitivă şi în limba japoneză, acolo unde termenul taikan înseamnă „experienţă fizică”.

„Noua mașină sport electrică este puternică și fiabilă; este un vehicul care poate acoperi în mod constant distanțe lungi și care consemnează libertatea”, a declarat directorul executiv al Porsche AG Oliver Blume, în cadrul unei ceremonii dedicate aniversării a 70 de ani de la producţia de maşini sportive marca Porsche.

Primul electromobil de serie Porsche va fi pus în mişcare de două motoare care vor funcţiona permanent sincron, care vor produce în total peste 600 de CP. Timpul de acceleraţie de la 0 şi până la 100 de km/h va fi sub 3.5 secunde, iar de la 0 şi până la 200 de km/h în mai puţin de 12 secunde!

Această performanță este un plus pe lângă un nivel de putere continuă care este fără precedent în rândul vehiculelor electrice. Mai multe starturi rapide succesive vor fi posibile fără pierderi de performanţă, în timp ce autonomia maximă va fi de peste 500 de km în conformitate cu măsurătorile după ciclul NEDC.

Noul Porsche Taycan va avea şi o versiune cross, similar ca formă cu Panamera ST(video) GENEVA 2018: Premieră mondială – Porsche Mission E Cross Turismo Concept

La Porsche, numele vehiculelor au în general o legătură concretă cu fiecare model și cu ale sale caracteristici. De exemplu, Boxster descrie combinația dintre motorul boxer și designul unui roadster; Cayenne denotă căldura, Cayman-ul este incisiv și agil, iar Panamera oferă mai multe decât un Gran Turismo obişnuit, lucruri care i-au permis să câştige cursa pe distanţă lungă Carrera Panamericana.

Numele Macan este derivat din cuvântul indonezian folosit pentru tigru, cu conotații de suplețe, putere, fascinație și dinamică.

Porsche intenționează să investească mai mult de șase miliarde de euro în electromobilitate până în 2022, dublând cheltuielile pe care compania le-a planificat inițial.

Din celelalte trei miliarde de euro:

 • circa 500 de milioane de euro vor fi utilizate pentru dezvoltarea variantelor și derivatelor Taycan!
 • aproximativ un miliard de euro se vor folosi pentru electrificarea și hibridizarea gamei existente!
 • câteva sute de milioane pentru extinderea locurilor de producție;
 • plus aproximativ 700 milioane de euro pentru noile tehnologii, infrastructura necesară încărcării electromobilelor și mobilitatea inteligentă.

La sediul central al companiei Porsche din Zuffenhausen, în prezent se construiește un nou atelier de vopsire, o linie de asamblare dedicată pentru Taycan și o bandă rulantă pentru transportul caroseriilor vopsite și a motoarelor în zona de asamblare finală.

Partea existentă a uzinei unde se produc motoare cu ardere internă va fi extinsă pentru a produce şi unităţi electrice, iar atelierul pentru caroserii va fi de asemenea dezvoltat.

De asemenea se planifică investiții suplimentare în Centrul de Dezvoltare Weissach, iar pregătirile pentru producția lui Taycan vor crea în jur de 1.200 de noi locuri de muncă numai în Zuffenhausen.

Vezi şi: (video) Mark Webber a testat primul electromobil Porsche. Impresiile lăsate de condusul maşinii cu 600 de CP


Distribuie:
 • 54
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate