(video) Noul Volvo XC40 a fost inclus de Euro NCAP în top 5 cele mai sigure maşini din lume

Distribuie:
 • 19
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Maşina Anului 2018 în Europa a fost inclusă în top 5 cele mai sigure maşini din lume, alături de XC60 şi XC90. Anunţul a fost făcut de organizaţia europeană Euro NCAP care a supus noul crossover Volvo XC40 unei serii de crash teste. Iată rezultatele.

Testele Euro NCAP introduse din acest an sunt mai complexe, cu provocări noi și mai solicitante privind tehnologiile de siguranță, inclusiv sistemul de frânare automată la detectarea bicicliştilor sau sistemul inteligent de menţinere automată a automobilului în limita benzilor de circulație.

În ansamblu, noul XC40 a primit cel mai înalt scor dintre toate automobilele testate în cadrul noului regim.

„Noul XC40 este una dintre cele mai sigure mașini de pe piață. Modelul vine standard cu cea mai mare ofertă de tehnologii de siguranță printre toate SUV-urile compacte, ajutând șoferii să detecteze și să evite coliziunile, să rămână în siguranță în banda lor și să reducă impactul în cazul unei ieşiri accidentale de pe șosea”, a declarat Malin Ekholm, seful Volvo Cars Safety Center.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Volvo XC40 – Mașina Anului 2018 în Europa

Din raportul detaliat pe care Euro NCAP l-a prezentat, aflăm că nivelul de protecţie al pasagerilor maturi este de 97%. În cazul unei coliziuni frontale într-un obstacol deformabil, cu o viteză moderată, doar pasagerul din dreapta şoferului are de suferit nişte leziuni uşoare la piciorul stâng.

În cazul unui impact frontal cu un obstacol care nu se deformează şi cu toată lăţimea maşinii, are de suferit leziuni ceva mai serioase, la fel pasagerul din dreapta şoferului şi doar în zona cutiei toracice.

Vezi şi: (foto/video) Noul Volvo XC40 a devenit mai accesibil pentru că are un nou preţ de start în Moldova

Nivelul de protecţie al minorilor care se află pe bancheta din spate, în simulare fiind folosiţi manechine în vârstă de 6 şi 10 ani, este de 87%. Atât în cazul unui impact frontal sau lateral, experţii Euro NCAP au declarat că aceştia se vor simţi într-o siguranţă deplină.

Nivelul de protecţie al pietonilor, oferit de noul XC40, este de 71%. Poate prezenta un pericol major lovirea acestora doar de zona inferioară a montanţilor A şi de muchiile capotei de deasupra farurilor.

În ce priveşte eficienţa sistemelor de asistenţă, acestea au fost notate cu 10 puncte sau 76%. Limitatorul de viteză funcţionează bine şi foloseşte o cameră pentru a detecta indicatoarele rutiere corespunzătoare. Sistemul de avertizare în cazul necuplării centurilor de siguranţă este valabil pentru orice scaun. Sistemul de menţinere automată a maşinii în bandă funcţionează adecvat de la o viteză de 65 de km/h, iar sistemul de frânare automată este calificat drept bun şi este activ de la o viteză de 4 km/h.

Vezi şi: (video) Euro NCAP a numit şapte cele mai sigure maşini pe care le-a testat în 2017

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 19
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...