(video) Noul Volvo XC60 te va scoate din încurcături. Va vira singur pentru a evita obstacolele

Constructorul suedez de automobile, Volvo, a dezvăluit un videoclip în care ni se demonstrează cum vor funcţiona sistemele de siguranţă care sunt parte a complexului numit City Safety.

Compania menţionează că acesta va fi implementat în noul generaţie Volvo XC60 şi astfel crossoverului va putea candida la titlul de cel mai sigur automobil din lume.

Pachetul de sisteme de protecţie City Safety a fost modernizat pentru a fi mai “responsabil” şi pentru a oferi o asistenţă mai sporită şoferului.

De exemplu, sistemului de frânare automată în cazuri de urgenţă i-a fost adăugată funcţia de virare automată a volanului pentru a evita coliziunea cu obstacolul. Aceasta va funcţiona de la 50 la 100 de km/h şi va permite evitarea impactului nu doar cu alte automobile, ci cu pietoni sau animale mari.

New generation of City Safety: Steering support

De menţionat că noul sistem se va implica în controlul automobilului doar în cazul în care sistemul de frânare automată nu va mai putea evita impactul. Totodată, sistemul electronic nu va controla pe deplin manevrele, ci va încerca să prezică direcţia şi va ajuta la virare.

Oncoming Lane Mitigation

De asemenea, complexul a fost completat cu un sistem de ajustare automată a automobilului pe banda de deplasare. Sistemul dat va fi activ la viteze de 60-140 km/h. În cazul în care se va întâmpla ca accidental maşina să iasă pe contrasens, controlul volanului se va face automat.

“Extinderea posibilităţilor complexului City Safety demonstrează cât de activ Volvo Cars se implică în dezvoltarea unui automobil complet autonom”, a spus directorul senior al Centrului de securitate Vovlo Cars, Malin Ekholm.

Run-off Road Mitigation

Opţional, noua generaţie Volvo XC60 va putea fi dotată cu un sistem actualizat de monitorizare a zonelor moarte – BLIS. Funcţia de virare automată va permite evitarea unei apropieri sau coliziuni periculoase.

Blind Spot Information (BLIS) with steer assist

“Toate avantajele tehnologiilor de siguranţă, care sunt prezentate în automobilele din Seria 90, vor fi folosite şi pe noul XC60. Aceasta este o parte din strategia noastră, cea de creare a unor sisteme automone de protecţie, luând în considerare condiţiile reale de exploatare. Tindem ca din 2020 în maşinile noastre să nu-şi piardă viaţă şi să nu sufere traume serioase niciun om”, a adăugat Malin Ekholm.

Amintim că prezentarea noii generaţii Volvo XC60 va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: Noi imagini teaser cu noul Volvo XC60. AutoBlog.MD va transmite prezentarea modelului

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/