in , , ,

(video) Noul VW Golf GTI Clubsport S este noul rege pe Nurburgring printre maşinile cu tracţiune faţă

Compania Volkswagen a prezentat o versiune mai specială a hot-hatch-ului creat pentru circuite – Clubsport S. Noutatea a fost lansată cu ocazia aniversării a 40 de ani de la apariţia primului Golf GTI.

Automobilul a reuşit să depăşească puterea unui Golf R cu tracţiune integrală şi a şi bătut un record de timp pe circuitul Nurburgring, printre maşinile cu tracţiune pe puntea faţă.

Hot-hatch-ul a parcurs circuitul timp de 7 minute şi 49.21 secunde. Timpul record a fost setat de pilotul german din campionatul TCR Benjamin Leuchter.

Anterior, din luna martie a anului trecut, recordul era deţinut de Honda Civic Type R (7 minute şi 50.63 secunde). Înainte de apariţia modelului japonez pe circuitul german, coroana o purtaseră Renault Megane RS 275 Trophy-R (8 minute şi 7.97 secunde) şi Seat Leon Cupra (7 minute şi 58.44 secunde).

VW Golf Clubsport S_02

Greutatea VW-ul cu două uşi este de 1.359 de kilograme, cu 30 de kg mai puţin decât modelul Clubsport fără indicele S.

Inginerii germani au decis să înlocuiască bancheta din spate cu o cuşcă de protecţie, au făcut scaunele din faţă mai subţiri, au instalat o ramă auxiliară din aluminiu, un acumulator de dimensiuni mai mici şi suporturi pentru frâne din aluminiu.

Motorul de 2.0 litri turbo, cu patru cilindri, după resetarea unităţii de control electronic al motorului şi instalării unui sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, generează 310 CP, cu 10 CP mai mult decât un Golf R.

VW Golf Clubsport S_06

Agregatul este şi poate fi cuplat doar la o cutie de viteze mecanică cu şase rapoarte. Acceleraţia de la 0-100 de km/h durează 5.8 secunde. Viteza maximă – 260 de km/h.

Special pentru ca maşina să ofere un rezultat pe Nurburgring, specialiştii au adăugat în lista regimurilor de condus (Comfort, Normal, Race şi Individual), regimul special Nurburgring, venit să activeze suspensia adaptivă Dynamic Chassis Control pentru a trece mai bine peste denivelările formate pe circuit.

VW Golf Clubsport S_18

Opţiunea poate fi activată în meniul sistemului multimedia. Suspensia DCC intră în lista echipamentelor care vin standard pentru Golf GTI Clubsport S.

Automobilul va fi construit în 400 de exemplare. Premiera publică are loc astăzi, 4 mai, în Austria, în cadrul unui festival al deţinătorilor de maşini VW.

What do you think?