(video) O nouă dublă pentru Mercedes-AMG. Bottas a câştigat în Azerbaidjan, urmat de Hamilton

Finlandezul Valtteri Bottas a câştigat acum câteva ore Marele Premiu al Azerbaidjanului, a patra etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care a avut loc duminică pe circuitul urban de la Baku. Asta l-a făcut să devină din nou lider în clasamentul general, fiind despărţit doar de un punct de colegul său.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Bottas l-a devansat cu 1.524 secunde pe britanicul Lewis Hamilton, coechipierul său de la Mercedes, la finalul celor 51 de tururi de pistă. Poziţia a treia şi cea ce pe podium i-a aparţinut germanului Sebastian Vettel de la Scuderia Ferrari, acesta ajungând la finiş cu o diferenţă de 11.739 secunde. Iar colegul său Charles Leclerc a reuşit în ultimele tururi, după un schimb de anvelope, să stabilească cel mai bun timp şi să-şi ia sie punctul suplimentar care se dă pentru asta.

Acesta este al doilea succes obţinut de Bottas de la debutul acestui sezon, după cel din etapa de debut, desfăşurată în Australia. A mai fost şi al cincilea Grand Prix pe care l-a câştigat în cariera de pilot F1, dar şi al 25-lea podium cucerit, fiind de partea echipei Mercedes-AMG Petronas Motorsport.

Cursa a început în mare parte fără incidente, însă până la final s-au retras patru maşini. Poate cel mai ciudat incident a avut loc în turul 31. Daniel Ricciardo a fost protagonistul acestui moment mai puțin întâlnit pe circuitele de Formula 1.

După ce anul trecut l-a lovit în spate pe Max Verstappen, tot în Baku, acum l-a lovit pe rusul Daniil Kvyat, după o manevră de începător. Ricciardo a început deplasarea în marşarier pentru a reintra pe circuit, însă nu a văzut monopostul rusului pe care l-a lovit.

Următoarea etapă va fi Marele Premiu al Spaniei și va avea loc pe 12 mai în Barcelona.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/