(video) “Pantera” s-a trezit din somn: Noul Ares Design Panther ProgettoUno

Compania Ares Design din Modena, Italia, cunoscută pentru tuning-ul unor maşini actuale şi crearea altora custom, condusă de fostul şef Lotus Dany Bahar, a prezentat versiunea finală a automobilului sportiv Project 1, prototipul căruia a fost arătat acum un an.

Acest coupe este considerat o interpretare modernă a celebrului De Tomaso Pantera din anii ’70, dar construit pe bază de agregate găsite pe Lamborghini Huracan.

Vezi şi: (video) Ares Design prezintă proiectul X-Raid – un G-Class a cărui design a fost creat de un român

ProgettoUno a devenit primul născut din seria Legends Reborn, în cadrul căreia Ares Design va “reînvia” o serie de modele legendare din trecut. Actuala “panteră” modernă este construită pe șasiul lui Lamborghini Huracan, deoarece aceasta este mai lată şi mai lungă cu 12 cm decât cel al modelului original.

În mișcare, automobilul sportiv este pus în mişcare de acelaşi V10 natural aspirat de 5.2 litri, dar care a fost forţat să producă 650 de CP şi 600 Nm de cuplu, cu 10 CP mai mulţi decât generează motorul de pe noul Huracan EVO.

Cu tracţiune integrală cu un ambreiaj Haldex, o cutie de viteze robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj şi cu un corp făcut în întregime din fibră de carbon (greutate totală 1.423 de kg), noul Ares Design Panther ProgettoUno face 0-100 de km/h în 3.1 secunde şi poate atinge maxim 325 de km/h.

Printre alte dotări pe care le are se numără nişte mecanisme de frânare carbo-ceramice cu etriere cu câte șase pistoane în față și câte patru pistoane în spate. Suspensia este una pasivă complet independentă pe fiecare punte.

Maşina sport a mai fost echipată cu roți cu jante din aluminiu forjat (20 inci în față și 21 pe spate), faruri LED retractabile, un catalizator şi un eşapament sportiv, etc. Habitaclul şi toate opţiunile din acesta se fac la solicitarea clientului, cu folosire de piele Nappa, Alcantara sau fibră de carbon.

Preţul unui exemplar porneşte de la 615.000 de euro. De la plasarea comenzii, clientul va trebui să aştepte doar 12 săptămâni până îşi va primi automobilul.

Vezi şi: (video) Fără griji în off-road. Defender-ul ideal a fost făcut de compania fostului şef Lotus

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/