(video) PARIS 2018: Premieră mondială – BMW M Performance Parts pentru noul sedan Seria 3

Dacă noul BMW Seria 5 le-a primit la puţin peste o lună după lansare, noul BMW Seria 3 Sedan le-a primit odată cu al său debut la Salonul Auto de la Paris. Vorbim despre setul de accesorii şi piese BMW M Performance Parts, care pot face din noul G20 să arate bine direct din uzină, indiferent de motorizare.

Vezi şi: (foto) Noul BMW M2 Competition arată foarte atrăgător cu accesorii M Performance Parts

Pentru a coincide cu prezentarea noului BMW Seria 3 Sedan, o gamă largă de componente M Performance este de asemenea prezentată ca accesorii originale BMW pentru noua ediție a acestei mașini premium de clasă mijlocie. Cu aceste produse, direct inspirate și derivate din motorsport, pentru interior și exterior, precum și pentru sistemul de propulsie și șasiu, clienții vor putea îmbunătăți sistematic simțurile sportive ale noului Seria 3 așa cum îşi doresc. 

Dezvoltarea M Performance Parts se bazează întotdeauna pe experienţa bogată a BMW M GmbH. Toate componentele sunt perfect potrivite, atât între ele, cât și cu proprietățile specifice ale fiecărui model de maşină. Pe de o parte, ele oferă automobilului un aspect mai dinamic și mai izbitor, dar au și un avantaj funcțional, de exemplu, influențând pozitiv proprietățile aerodinamice ale mașinii sau sporind conceptul de construcție ușoară.

Pachetul variat de componente M Performance aerodinamice și exterioare pentru noul BMW Seria 3 Sedan cuprinde nu mai puțin de zece elemente. Componentele individuale, fie ele vopsite într-un negru lucios, fie realizate din fibră de carbon, nu numai că subliniază aspectul sportiv al vehiculului, dar și sporesc talentele mașinii cu patru uși din punct de vedere al dinamicii de conducere. 

De exemplu, splitterul frontal M Performance sau splitterul frontal M Performance pro, spoilerul spate M Performance și difuzorul din spate M Performance, disponibile în fibră de carbon, negru lucios sau negru mat, optimizează fluxul de aer în jurul vehiculului şi reduc forţa care duce la ridicarea maşinii. Acest lucru conduce la o mai bună susținere a maşinii cât mai aproape de suprafaţa carosabilă și la un răspuns mai dinamic la nivel de conducere. 

Capacele oglinzilor exterioare M Performance sunt fabricate din fibră de carbon şi sunt foarte atrăgătoare atunci când textura este expusă la vedere. Ca și în cazul tuturor componentelor din fibră de carbon, acestea sunt realizate manual, sigilate cu lac transparent și apoi lustruite pentru a le da efectul impresionant de adâncime.

Flerul lor sportiv este îmbunătățit şi de pragurile M Performance. Acestea se întind pe întreg pragul inferior, paralel cu o inserţie care a fost aplicată pe aripi şi pe uşi, ce conține inscripția de branding M Performance. În partea posterioară se mai remarcă stopurile fumurii şi terminaţiile eşapamentului M Performance care, pentru o rezistență ridicată la coroziune și o durată lungă de viață, sunt confecţionate din titan şi acoperite cu fibră de carbon.

Sistemul de frânare M Performance cu discuri de 18 inci este recunoscut instant datorită culorii roşii a etrierelor. În comparație cu frânele de serie, discurile de frână de 18 inci sunt mai mari, perforate, cu caneluri și cu o construcție ușoară. Acestea au o rezistență termică mai mare, motiv pentru care rămân extrem de stabile chiar și în condiții extreme. Etrierele de frână cu patru pistoane sunt fabricate din aluminiu, în conformitate cu conceptul de construcție ușoară a maşinii.

Pentru început, gama de seturi de jante M Performance va cuprinde patru modele în două dimensiuni, la lansarea pe piață a noului BMW Seria 3 Sedan. Jantele negre mate 796M din aliaj ușor cu spiţe duble şi de 18 inci sunt potrivite pentru a fi folosite atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă. În mărimea de 20 de inci, alegerea se face între jantele forjate bicolore cross-spoke (jet black, lustruite) 794 M și jantele forjate Y-spoke 795 M de 20 inci, care pot fi mate sau lucioase.

Pentru depozitarea și transportul roților, sunt recomandate pungile pentru anvelope M Performance. Acestea asigură protecție împotriva murdăririi, marcajele acestora asigură o identificare clară și radiază o atmosferă suplimentară din motor racing în garajul de acasă.

Desigur, senzațiile de conducere a unei maşini sport pot fi generate și în interiorul noului BMW Seria 3 Sedan. De exemplu, volanul M Performance, are suprafețe de prindere foarte distinctive și suporturi mari pentru degetele mari, un marcaj central roșu la poziția orei 12 și cusături realizate manual cu fire de aţă gri-argintii. Aspectul poate fi îmbunătățit și mai mult de padelele de comutare manuală a treptelor din fibră de carbon (pentru modelele cu transmisie sport Steptronic) și cu inserţiile M Performance de pe volan, de asemenea din fibră de carbon, cu inscripție M Performance, alături de zone acoperite cu Alcantara. Suplimentar, inserţii din fibră de carbon expusă la vedere poate fi instalată pe planşa de bord şi pe toată consola centrală inferioară.

În zona picioarelor, covorașele M Performance subliniază sportivitatea, cu inscripția M Performance și un steag în culori tipice M, împreună cu un înveliș din piele, care include o cusătură decorativă în culori contrastante.

De asemenea, de fiecare dată când deţinătorul unei maşini cu astfel de accesorii va intra sau va ieşi din maşină, un logo BMW M sau un altul legat de M Performance poate fi proiectat pe asfalt cu un set de proiectoare LED integrate în uşi. La fel de elegant este și portofelul M Performance, din Alcantara de înaltă calitate cu inserție din fibră de carbon, care poate fi fixat permanent pe cheia mașinii cu un șurub cu mufă în M albastru deschis pentru a fi protejat împotriva zgârieturilor sau altor deteriorări.

Opţional, gama de componente M Performance include şi un analizor de viteză M Performance. Cu acesta se pot înregistra o serie de informaţii din timpul condusului pentru o analiză ulterioară – o funcție deosebit de utilă mai ales pe pistă. Sistemul este alcătuit dintr-un stick OBD care este conectat la interfața de diagnosticare de la bord și o aplicație pentru smartphone. Analizorul este derivat direct din curse și furnizează șoferului toate datele importante privind dinamica condusului, precum și capacități extinse de înregistrare și analiză profesională. 

De asemenea, este posibilă înregistrarea călătoriilor cu o cameră video de tip smartphone, inclusiv date cumulate de conducere și calcularea rutei utilizând datele de poziționare GPS. BMW oferă suporturi M Performance pentru camerele de acțiune, pentru a permite o înregistrare optimă dintr-o perspectivă spectaculoasă atunci când maşina este condusă pe un circuit. Pentru înregistrarea externă, acestea sunt pur și simplu montate pe inelul de tractare din față sau din spate; pentru a face înregistrări în interiorul autovehiculului, acesta este fixat în suportul de bază al sistemului Travel & Comfort de pe tetiera scaunului şoferului sau pasagerului din dreapta. Mai permite ca această camera să fie rotită la 360 de grade, pentru a permite înregistrarea imaginilor din mai multe perspective.

Toate preţurile cerute pentru componentele M Performance Parts se discută individual cu fiecare client care îşi doreşte un astfel de tuning de casă.

Vezi şi: (video) Ascultă cum sună noul M5 cu noul eşapament M Performance Sport

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/