(video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Audi R8 LMS GT3 facelift

Divizia de motorsport Audi Sport dedicată clienţilor îşi prezintă al patrulea model nou din ultimii patru ani. Maşina optimizată Audi R8 LMS GT3 a fost prezentată la Salonul Auto de la Paris, având ca modele predecesoare Audi R8 LMS (2015), turismul Audi RS 3 LMS TCR (2016) şi automobilul sport Audi R8 LMS GT4 (2017).

Michael-Julius Renz, directorul Audi Sport GmbH şi Chris Reinke, directorul diviziei Audi Sport dedicate clienţilor au prezentat modelul în faţa vizitatorilor expoziţiei internaţionale. Noua versiune a modelului care a repurtat numeroase succese la cursele de sprint şi anduranţă este special conceput pentru cerinţele clienţilor în privinţa tehnologiei şi a costurilor de operare.

https://www.youtube.com/watch?v=lK_DWgA4eII

Bathurst, Daytona, Dubai, Laguna Seca, Nurburgring, Sepang şi Spa: încă de la lansarea sa, în anul 2015, modelului Audi R8 LMS şi-a înscris numele în lista câştigătorilor curselor importante de anduranţă. La aceste succese, modelul a adăugat şi diferite titluri în campionatele naţionale din întreaga lume, plus succesul internaţional repurtat la FIA GT World Cup şi Intercontinental GT Challenge.

Şi totuşi, Audi Sport consideră că este loc de mai bine.

“La dezvoltarea acestui model optimizat, ne-am concentrat chiar şi mai mult asupra clienţilor şi a nevoilor lor. Etapa de pre-design a celui de-al doilea model optimizat din generaţia actuală s-a bazat pe numeroase discuţii cu echipele noastre. Alături de profesioniştii care înregistrează succese la volanul acestei maşini, şi piloţii amatori au reuşit victorii la diferite clase sau chiar titluri la general în America, Asia, Australia, Noua Zeelandă şi Europa”, a declarat Chris Reinke.

Vezi şi: (foto) Premieră la Goodwood: Audi R8 V10 plus Audi Sport Performance Parts

La dezvoltarea celei mai recente optimizări, Audi Sport s-a concentrat în direcţia oferirii unei şi mai bune baze tehnice pentru clienţi, decât până în prezent. Îmbunătăţirea caracteristicilor aerodinamice şi a răcirii asigură parametrii şi mai coerenţi, în diferite condiții dinamice. Fiabilitatea elementelor transmisiei reprezintă un alt aspect important asupra căruia s-au concentrat inginerii.

Pentru echipe, pachetul optimizat al modelului Audi R8 LMS se dovedeşte a fi avantajos atât în privinţa eficienţei, cât şi la pilotat: modificările moderate ale conceptului general şi intervalele mai mari de service ale ambreiajului şi transmisiei reprezintă investiţii care susţin succesul în concursuri şi un suport optim pentru amatori.

De optimizări vor beneficia atât echipele care deţin deja un automobil Audi R8 LMS din a doua generație, cât şi cei care achiziţionează o maşină nouă. De asemenea, optimizările pot fi instalate şi pe automobilele deja existente.

Automobil dispune şi de părţi frontale/posterioare reproiectate, în special prin apariţia unor noi elemente aerodinamice şi forme. Unele dintre ele se vor găsi şi pe modelul Audi R8 facelift a cărui premieră va avea loc foarte curând. “Sub capotă” se ascunde un V10 de 5.2 litri care poate produce până la 585 de CP şi peste 550 Nm de cuplu.

Maşina prezentată în premiera mondială la Paris va fi livrată clienţilor începând cu luna noiembrie a acestui an, la un preț de vânzare de 398.000 euro plus TVA. Kitul de optimizare destinat instalării pe modelele din generaţii mai vechi costă 28.000 de euro (plus TVA). După acordarea omologării FIA, maşinile de curse vor concura la nivel internaţional începând cu luna ianuarie 2019.

Categoria GT3 este una dintre cele populare, dar şi masive dintre toate din clasa Gran Turismo. Maşini de curse pentru această clasă fac în prezent peste 10 producători de modele de serie, precum: Audi, Aston Martin, Bentley, BMW, Ferrari, Honda, Lamborghini, Lexus, McLaren, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche.

A doua generaţie Audi R8 LMS GT3 a fost prezentată în anul 2015 şi a fost una de succes. De atunci şi până în prezent s-au vândut peste 100 de maşini, iar echipele proprietare au câştigat cu ele numeroase campionate.

Ca şi majoritatea maşinilor GT3, Audi R8 LMS deţine mai multe componente de la automobilul de serie, în jurul a 50%. Caroseria modelului este asamblată şi finisată la aceeaşi uzină din Heilbronn, acolo unde se fac şi R8-urile obişnuite. Ulterior aceasta este trimisă la atelierul subdiviziunii Audi Sport din vecinătate pentru a fi pusă pe şasiu şi asamblată complet.

Vezi şi: (foto) Audi Sport prezintă peste ocean noul R8 LMS GT4

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/