(video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Skoda Kodiaq RS

Skoda a prezentat la Salonul Auto de la Paris şi noul Kodiaq RS – primul SUV din linia de maşini sportive a mărcii şi primul SUV care poartă iniţialele RS. Motorul găsit pe Kodiaq RS produce 240 CP, fiind cel mai puternic motor diesel din istoria Skoda. Acesta oferă o notă deosebit de emotivă datorită sistemului Dynamic Sound Boost – care își face debutul pe un automobil de origine cehă.

Toate completează perfect puterea noului Kodiaq RS, care deține recordul de timp pentru SUV-urile cu șapte locuri pe circuitul german Nurburgring.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Skoda Karoq Sportline

“Skoda Kodiaq RS este noul vârf de lance în oferta SUV și, în același timp, primul nostru model RS în acest segment de mașini. Motorul biturbo care produce 240 CP este cel mai puternic motor diesel din istoria Skoda, combinând eficiența motoarelor diesel moderne și cu performanțele unui SUV sportiv. Noul Kodiaq RS este un model pe care clienții noștri l-au așteptat de foarte mult timp”, a declarat directorul executiv Skoda, Bernhard Maier.

Noul model Skoda Kodiaq RS este dotat exclusiv cu un motor diesel biturbo de 2.0 litri, cu patru cilindri, care produce 240 CP și un cuplu maxim de 500 Nm. În istoria sa de peste 120 de ani, marca din Mlada Boleslav nu a construit niciodată un motor diesel de serie mai puternic.

Primul SUV Skoda RS poate accelera de pe loc şi până la 100 de km/h în doar șapte secunde și poate atinge o viteză maximă de 220 km/h. Puterea de tracțiune a motorului la turații mai mici este de asemenea impresionantă: cuplul maxim este deja disponibil între 1.750 și 2.500 rpm. Consumul de combustibil de doar 6 litri de motorină per 100 km ilustrează nivelul ridicat de eficiență al motorului. Emisiile de CO2 sunt de 157 g/km.

O varietate de factori tehnici fac acest lucru posibil: motorul biturbo de pe Skoda Kodiaq RS dispune de sistem de injecție directă, un sistem Stop-Start şi unul de recuperare a energiei la frânare, de exemplu. De asemenea, are un sistem sofisticat de termo-management, care aduce motorul până la temperatura de funcționare imediat după pornire.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Skoda Karoq Scout

Noul model Skoda Kodiaq RS este primul dintre modelele mărcii care oferă funcția Dynamic Sound Boost. Sistemul oferă o experiență acustică caracteristică și emoțională atât în ​​interiorul cât și în exteriorul mașinii. Dynamic Sound Boost funcționează utilizând datele electronice din mașină pentru a face caracterul acustic al mașinii mai atractiv și mai intens. Dispozitivul special produce o notă specifică, care completează sunetul natural al sistemului de evacuare și îmbunătățește profilul sonor al motorului.

Funcția Dynamic Sound Boost funcționează împreună cu sistemul Driving Mode Select. Există trei niveluri de sunet modificat, disponibile pentru Kodiaq RS, în funcție de modul de rulare ales. Sunetele variază de la o notă blândă din profilul “Comfort” la un profil “Normal” cu configurație dinamică, până la profilul “Sport”, care oferă cea mai sportivă și mai puternică setare. Profilul “Eco” accentuează caracterul acustic natural al automobilului.

Motorul biturbo diesel este cuplat la o cutie DSG cu 7 trepte, ce poate schimba automat vitezele, ori şoferul le poate selecta manual. Transmisia impresionează cu schimbări rapide ale treptelor, care nu întrerup livrarea de energie și susțin, de asemenea, acostarea. În modul Eco, această funcție decuplează automat motorul și transmisia, de exemplu dacă șoferul își ia piciorul de pe accelerator și, prin urmare, mărește eficiența. Vehiculul se deplasează fără efectul de frânare cu motorul.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală, prezent standard pe această maşină, lucrează împreună cu un ambreiaj electronic multi-disc și cu un diferenţial blocabil electronic, pentru a calcula în mod constant distribuția ideală a puterii. Acest sistem poate transfera până la 85% din cuplul total disponibil spre o singură roată sau, la condus cu o sarcină ușoară, poate alimenta cu cuplu doar puntea faţă.

Skoda Kodiaq RS mai poate fi dotat (opţional) cu sistemul adaptiv Dynamic Chassis Control, prin intermediul căruia, profilurile sistemului Driving Mode Select pot ajuta în cel mai optim mod arcurile şi amortizoarele. În total există şase profiluri diferite: Eco, Comfort, Normal, Sport, Individual și Snow – fiecare cu setări corespunzătoare pentru amortizoarele ajustate electronic.

Noul Skoda Kodiaq RS vine de asemenea cu o direcție progresivă ca dotare standard. Aceasta adaptează în mod electronic raportul de direcție pentru a se potrivi vitezei actuale și garantează un control mai sporit pentru o conducere sportivă. De asemenea, garantează un plus de confort datorită forțelor reduse, necesare la rotirea volanului, la viteze reduse și în procesul de parcare.

Din punct de vedere a designului exterior, noul Kodiaq RS are bare de protecţie reproiectate, care au elemente diferite faţă de cele instalate pe modelul Kodiaq Sportline. În faţă, priza largă de aerisire care se întinde pe toată lăţimea, are o inserţie cu o formă nouă deasupra plasei, alături de unele noi în capete. Grila radiatorului va fi vopsită într-o culoare neagră lucioasă şi va crea un efect 3D.

În partea posterioară, spre deosebire de ce vedem pe Kodiaq Sportline, o bandă reflectorizantă a fost întinsă pe întreaga lățime a vehiculului şi este integrată în bara de protecție. Două terminaţii cromate ale eșapamentului sunt vizibile în mod clar sub bara de protecție şi sperăm că acestea vor purta un caracter practic în loc de unul doar estetic.

Noul Kodiaq RS va fi primul automobil Skoda echipat standard cu jante Xtreme de 20 de inci. Acestea vor ascunde mecanisme de frânare cu discuri care măsoară 17 inci şi etriere de culoare roşie.

De asemenea, primul SUV de înaltă performanță Skoda va aduce în prim plan ambițiile dinamice, cu o mulțime de accente de culoare neagră lucioasă, pe grila radiatorului, railings-urile de pe acoperiş, ramele geamurilor laterale și corpurile oglinzilor retrovizoare exterioare.

Noul logo RS, cu suprafeţe de culoare roșie, își face debutul pe noul Skoda Kodiaq RS. SUV-ul dinamic va purta mai multe astfel de logouri, unul dintre ele fiind ataşat de grila radiatorului. Aici, „V” înseamnă victorie, iar culoarea roşie simbolizează sportivitatea și puterea familiei RS. Noul aspect modern al logo-ului accentuează şi aspectul dinamic al lui Kodiaq RS.

Echipamentul standard al noului Kodiaq RS va include faruri full LED cu efect cristalin şi un panou de bord digital configurabil cu o temă care imită textura fibrei de carbon şi cu vitezometru/turometru poziţionat pe centru în regimul Sport.

Cel care va conduce o asemenea maşină va mai găsi în faţa sa un volan tapiţat cu piele perforată, turtit în partea inferioară, cu cusături contrastante roşii şi noul logo încorporat în una dintre spiţe. În spatele volanului se va găsi standard un panou de bord digital, configurabil, cu indicatoare în stil sport.

Sistemul multimedia Bolero va avea un ecran de întâmpinare cu logoul vRS (opţional se oferă sistemele Amundsen şi Columbus), acesta din urmă regăsindu-se şi pe levierul cutiei de viteze DSG. Drept material pentru inserţii decorative se va folosi unul care imită fibra de carbon.

Kodiaq RS mai dispune de un sistem audio Canton, un sistem de iluminare ambientală, scaune sport cu tetiere integrate şi cu profiluri laterale pronunţate, tapiţate cu o combinaţie de piele care imită textura fibrei de carbon, Alcantara şi alte materiale textile, dar şi un tavan acoperit integral cu material textil de culoare neagră-gri. Apropo, scaunul şoferului poate fi ajustat electric şi are funcţie de memorie.

Scaunele laterale din al doilea rând, de asemenea for avea un profil sportiv din câte se pare, însă cu tetiere detaşabile la necesitate. Inserţii din Alcantara perforată şi cu cusături contrastante se vor regăsi şi pe uşi. Pedalele vor fi din oţel inoxidabil.

Opţional se mai poate opta pentru un sistem de reîncărcare a telefoanelor prin inducţie electromagnetică şi două porturi USB pentru pasagerii din faţă, alături de un port USB şi o priză la 230 de volţi pentru pasagerii din rândul doi.

Volumul portbagajului cu cinci scaune în habitaclu este egal cu 600 de litri, iar dacă sunt montate toate cele şapte scaune rămân liberi 231 de litri. Soluţiile Simply Clever din el nu lipsesc din echiparea standard.

Preţul de start al noului Skoda Kodiaq RS este deocamdată necunoscut. Maşina ar putea ajunge în ţara noastră până în primăvara anului 2019.

Vezi şi: (video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Skoda Vision RS

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/