(video) PARIS 2018: Premieră mondială – Noul Skoda Vision RS

Skoda a ajuns deja în locaţia desfăşurării Salonului Auto de la Paris, şi-a amenajat standul şi a prezentat în această după amiază, înaintea tuturor producătorilor auto care vor participa, principalele sale noutăţi. Vorbim despre conceptul Skoda Vision RS şi Skoda Kodiaq RS. Acest articol va fi dedicat primei maşini.

Cehii s-au pregătit foarte bine de noua ediţie a Salonului Auto de la Paris şi va prezenta public acolo mai multe automobile, însă unul a uimit deja o parte dintre jurnaliştii auto. Hatchback-ul conceptual a fost făcut nu doar să arate ambiţiile de viitor ale mărcii, dorind tot mai mult să intre în segmentul maşinilor sport relativ accesibile, ci şi un model de serie.

Informaţii preliminare şi veridice ne spun că iniţial acest concept se va transforma în maşina care va înlocui din 2019 modelul Skoda Rapid Spaceback. Platforma pe care o va folosi va fi MQB. Dimensiunile conceptului sunt de 4.356 x 1.810 x 1.431 x 2.650 de mm (portbagajul măsoară 430 de litri), cifre care ne spun că Vision RS este mai mare decât un Rapid Spaceback. Reieşind din acest fapt, maşina de serie va fi asemănătoare unui VW Golf, însă nu la fel de sofisticat, dar la sigur mai ieftin decât acesta.

Urmaşul lui Rapid Spaceback ar putea exista şi într-o variantă RS şi nu ne rămâne decât să sperăm că la capitolul design va fi la fel de “WOW” precum este conceptul. Acesta din urmă a primit un kit exterior aerodinamic cu linii musculoase şi inserţii din fibră de carbon, alături de faruri şi stopuri LED, o grilă a radiatorului şi logouri iluminate, dar şi nişte jante imense de 20 de inci.

Pe hayon lipseşte vreun logo, iar în schimb există inscripția Skoda cu litere de tipar.

În habitaclu este continuată tematica sport. În total există patru locuri individuale pentru pasageri, un ecran care serveşte drept panou de bord şi un altul pentru sistemul multimedia (poate fi ascuns prin apăsarea unui buton pentru acces la un spaţiu de încărcare a telefonului), dar şi un levier minimalist prin care este controlată cutia de viteze DSG, fără careva legături mecanice.

Drept materiale decorative servesc sticla, poliesterul, Alcantara, fibra de carbon şi chiar fibră din frunze de ananas!

Sub capotă se ascunde o unitate de propulsie plug-in hybrid, care combină un TSI de 1.5 litri (150 de CP) şi un motor electric cu 102 CP. Puterea totală a sistemului constituie 245 CP, în timp ce cuplul maxim este necunoscut. Acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în 7.1 secunde, în timp ce viteza maximă poate ajunge la doar 210 km/h.

Noul Skoda Vision RS poate circula doar cu electricitate până la 70 de km, datorită unei baterii litiu-ion de 13 kWh în care se acumulează energia. De la o priză obişnuită aceasta poate fi reîncărcată în 2 ore şi 30 de minute. Alternativ, aceasta poate fi încărcată prin sistemul de recuperare a energiei la frânare.

În regim de lucru combinat al celor două propulsoare, consumul de combustibil anunţat este de 1.4 litri la 100 de km parcurşi. De asemenea aflăm că maşina este dotată cu mai multe moduri de rulare, printre care: Normal, Sport şi EV.

Skoda a mai pus în noul Vision RS o serie de servicii care sunt parte a sistemului SKODA Connect mobile. Prin acestea, conducătorii şi maşinile pot comunica prin intermediul reţelei globale, dar şi se pot contacta serviciile de urgenţă în cazul unui accident. De asemenea, a fost integrat asistentul vocal Amazon Alexa, care în curând va apărea şi pe modelele de serie, cu posibilitatea de a comunica în limbile engleză, germană, franceză şi spaniolă deocamdată.

Detalii despre perioada când va fi lansat primul hatchback Skoda RS nu s-au făcut publice la moment.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/