(video) Pentru prima dată în istoria Dakar o maşină electrică a putut ajunge până la finiş

Pentru prima dată în istoria raliului Dakar, până la sfârşitul raliului de anduranţă a ajuns o maşină electrică. Prototipul companiei spaniole Acciona a încheiat cursa de aproape 9.000 de kilometri pe ultimul loc – 57.

Automobilul propulsat de un motor electric a parcurs toată distanţa în 111 ore si 21 de minute, fiind la 82 de ore şi 31 de minute distanţă faţă de liderul în categoria auto. În tot acest timp echipa s-a ales cu 41 de minute penalizări.

Compania Acciona, specializată pe surse alternative de energie, a putut termina raliul Dakar după o a treia încercare. La ediţiile precedente maşinile nu au mai putut ajunge până la finiş din cauza avariilor.

Maşina de teren este dotată cu un propulsor electric, care produce 340 cai putere şi care este alimentat de şase seturi de acumulatori din litiu cu o capacitate totală de 150 kWh.

Transmisia îi este una secvenţială, panourile caroseriei au fost înlocuite cu unele din carbon pentru a micşora greutatea, iar pe acoperiş a fost instalat un panou solar.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/