(video) Performanţa şi aerodinamica noului Ferrari F8 Tributo, explicată pe înţelesul oricui

Compania Ferrari a descris într-un mod interactiv de unde noul Ferrari F8 Tributo îşi trage performanţele şi ce sistem avansat de aerodinamică activă are. Numeroase soluţii aplicate pe acest model, care a devenit practic un înlocuitor al lui 488 GTB, au fost împrumutate din motorsports, în special din Formula 1.

Amintim că acest supercar este propulsat de unul dintre cele mai bune propulsoare construite vreodată de Ferrari, un V8 twin-turbo de 3.9 litri, care produce 720 de CP şi 770 Nm de cuplu. Cu acesta şi alte părţi componente poate face sprintul 0-100 de km/h în doar 2.9 secunde şi poate accelera până la maxim 340 de km/h.

Mai interesantă este descrisă aerodinamica maşinii, fără de care nu ar putea avea astfel de performanţe dinamice spectaculoase. Ferrari menţionează că elementul principal de pe acest automobil este priza de aer care străpunge capota, numită S-Duct, care generează o forță de apăsare verticală suplimentară și prin care fluxurile de aer sunt direcționate spre partea posterioară a lui F8 Tributo. Strămoșul modern al acestui S-Duct este considerat a fi priza de aer de pe monopostul Ferrari F2008.

Un alt element esenţial pentru menţinerea sub apăsare şi a punţii posterioare este noul spoiler, care este mai larg, are o înclinaţie mai mare, o mică muchie “duck tail” şi în consecință formează o capacitate mai mare de apăsare. Din câte puteţi observa acesta nu este unul activ, acţionat de mecanisme hidraulice, însă în schimb are trei deflectoare care au menirea de a reduce rezistenţa aerodinamică.

Dedesubtul noului Ferrari F8 Tributo este complet plat! Acest panou imens este echipat cu un nou difuzor prin care curenţii de aer sunt redirecţionaţi mai eficient spre mecanismele de frânare. De asemenea, are instalate dedesubt şi nişte generatoare vortex, care contribuie la creşterea forţei de apăsare, acestea fiind preluate de pe 488 Pista Spider.

În plus, noul Ferrari F8 Tributo a mai primit un difuzor spate cu supape active, precum şi un sistem de radiatoare și prize de aer posterioare, ca şi cele de pe modelul de curse 488 Challenge. Ca urmare a tuturor acestor soluţii şi modificări, eficiența aerodinamică a lui F8 Tributo a crescut cu 10% comparativ cu cea a unui 488 GTB obişnuit.

Am stat deja în noul Ferrari: GENEVA 2019: Noul Ferrari F8 Tributo cu ai săi 720 de CP – Reportaj Video AutoBlog.MD

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/