(video) Performanţele dinamice ale unui Rolls-Royce Ghost au fost testate pe o pistă de drag

Pe canalul cvdzijden a fost făcut public recent un videoclip cu o demonstraţie a performanţelor unui sedan de lux pe o pistă de drag racing.

Cam neobişnuit să se afle un Rolls-Royce Ghost în astfel de locuri, însă proprietarul din Emiratele Arabe Unite se pare că nu a dat banii pentru ca maşina să se prăfuiască în garaj. Acesta şi-a adus automobilul pe o “liniuţă” şi a parcurs tradiţionala distanţă de 402 metri în 12.98 secunde!

Vezi şi: (video) Drag race de lux: Bentley Bentayga vs Range Rover SVAutobiography

Totul s-a întâmplat pe o pistă de drag a autodromului Yas Marina din Abu Dhabi. Şoferul “fantomei” şi-a încălzit iniţial anvelopele şi după aceasta a parcurs distanţa de două ori.

Cel mai bun timp a fost înregistrat anume după a doua încercare, iar viteza automobilului la sfârşitul distanţei a fost de 177 km/h.

Vezi şi: (video) Drag racing în Moldova: Un VAZ 2121 Niva bate un Nissan GT-R

Dacă ar fi să comparăm timpul făcut de Ghost cu cel ale unor maşini noi lansate în acest an, rezultatul nu este rău deloc. De exemplu, un Shelby Super Snake cu 750 de CP parcurge aceeaşi 402 metri în 10.9 secunde, iar cel mai nou McLaren 720S în 10.3 secunde.

Vezi şi: (video) World’s Greatest Drag Race 6. Vezi cine a câştigat cursa din acest an

Amintim că Rolls Royce Ghost este dotat cu un propulsor de 6.6 litri care produce 570 de CP. Accelerează un astfel de sedan până la 100 de km/h în 4.9 secunde. Viteza maximă este egală cu 250 km/h.

Vezi şi: (video) Drag race: Un Audi RS7 i-a lăsat mască pe şoferii unui Aventador şi a unui 911 Turbo S

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/