(video) Perioada de vămuire cu reducere a maşinilor cu numere străine a fost prelungită

(update 24 martie 2017) Parlamentul a votat! Mijloacele de transport, care au fost introduse pe teritoriul Republicii Moldova pâna la data de 1 noiembrie 2016, vor putea fi înregistrate în țara noastră până în data de 1 iulie 2017 cu achitarea a doar 30 % din plata accizei.


(22.03.2017) O veste bună pentru proprietarii de automobile cu numere de înmatriculare străine vine de la Guvern. În cadrul şedinţei de astăzi a Cabinetului de Miniştri s-a discutat şi a fost aprobată prelungirea termenului de vămuire a acestora cu o reducere de 70 la sută.

Propunerea a venit din partea premierului Pavel Filip, care a cerut responsabililor să pregătească un proiect de lege care să fie propus Parlamentului. Dacă acesta se va aproba în două lecturi, termenul care expiră la 31 martie 2017 ar putea fi prelungit cu încă trei luni de zile.

Vezi şi: Important! Atenţionare din partea Serviciului Vamal pentru proprietarii maşinilor cu numere străine

Totodată, şeful Guvernului a recunoscut că în toată această perioadă s-au înregistrat mai multe probleme, una din ele vizându-i pe proprietarii de maşini înmatriculate în stânga Nistrului.

Vezi şi: Liber la înmatricularea maşinilor din stânga Nistrului! Iată soluţia găsită de Guvern

Până în prezent au fost vămuite peste 14.300 de maşini, iar din acestea doar 1.200 din regiunea transnistreană.

Totodată, conform datelor prezentate de Ministerul Finanțelor, în urma înmatriculării automobilelor cu numere străine au fost incasate aproximativ 320 milioane de lei, iar numărul de solicitări este în creștere.

Menţionăm că de o reducere de 70% la vămuire pot beneficia doar proprietarii de automobile înmatriculate în străinătate care le-au adus în Republica Moldova până la 1 noiembrie 2016.

Vezi mai multe detalii: Reportaj video: Vămuirea mașinilor cu -70% reducere. Tot ce ar trebui să știți despre asta

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/