(video) Peugeot a câştigat Dakar 2018 la clasa auto! Sumarul şi cele mai tari momente ale raliului

Dificilă, plină de praf, dar spectaculoasă. Aşa a fost ediţia aniversară din acest an, a 40-a, a renumitului Raliu Dakar. După 15 zile în care participanţii au dat totul pentru a-l parcurge, iată că acesta s-a încheiat oficial acum câteva ore şi câştigătorii şi-au luat “laurii” bine meritaţi.

Câştigătoare la cea mai urmărită categorie, auto, a devenit pentru a treia oară consecutiv echipa Peugeot. Mai exact, prima maşină Peugeot 3008DKR care a trecut linia de sosire a fost condusă de spaniolul Carlos Sainz, care astfel şi-a asigurat a doua victorie de când participă la Dakar.

Carlos Sainz (55 ani) şi copilotul său Lucas Cruz (43 ani) au încheiat cursa în 49 de ore 16 minute şi 18 secunde, cu un avantaj considerabil de 43 de minute şi 40 de secunde faţă de echipajul Toyota – Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Matthieu Baumel (Franţa) – care a ocupat locul secund.

Dacă în 2017 Peugeot a ocupat tot podiumul şi Toyota a avut atunci probleme, acum constructorul nipon a avut mai mult noroc şi a mai câştigat locul trei cu ajutorul echipei formate din sud-africanul Giniel De Villiers şi germanul Dirk Von Zitzewitz. Aceasta a reuşit să ajungă la final după o oră 16 minute şi 41 de secunde după învingători.

Vezi şi: (video) Dakar 2018: Accidente spectaculoase, zeci de maşini avariate şi dune imposibil de trecut

Pe scurt, la categoria “bike” câştigător în acest an este Matthias Walkner, membru al echipei Red Bull KTM Factory Team (43 de ore 6 minute şi o secundă).

În continuare, la categoria “quad” a învins Ignacio Casale, membru al echipei Casale Racing, Yamaha (53 de ore 47 de minute şi patru secunde).

Cei mai curajoşi la categoria “trucks” au fost ruşii de la Kamaz-Master. Trei echipe au ocupat locurile 1, 3 şi 10. Cel mai rapid echipaj format din Eduard Nikolaev, Evgeny Yakovlev şi Vladimir Rybakov au ajuns la finiş în 54 de ore 57 de minute şi 37 de secunde.

În categoria SxS sau UTV, lider a fost echipajul format din brazilienii Reinaldo Varela şi Gustavo Gugelmin (72 de ore 44 de minute şi şase secunde).

Vezi şi: (video) Dakar 2018: Sebastien Loeb a abandonat raliul după ce a rămas blocat în nisip

Amintim că la ediţia din acest an a raliului Dakar, în total de la linia de start au plecat 335 de participanţi, însă până la final au rezistat doar 184! Competiţia s-a desfăşurat pe continentul sud-american, pe un traseu cu o lungime de aproape 9.000 de kilometri, compus din 14 etape cu 100% off-road şi care a trecut prin ţări ca Peru, Bolivia şi Argentina.

GALERIE FOTO (ceremonia de premiere + cele mai tari momente din Dakar 2018 pentru Peugeot):

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/