(video) Peugeot i-a dăruit lui Sebastien Loeb o maşină cu 875 de cai putere

Multimplul campion mondial la raliuri Sebastien Loeb a devenit noul proprietar al prototipului sport Peugeot 208 T16, pe care l-a folosit atunci când a urcat într-un timp record pe colina de la Pikes Peak, Colorado, SUA.

În 2013 pilotul francez a stabilit un record de timp cu această maşină, parcurgând serpentinele cu o lungime de 20 de kilometri în 8 minute şi 13.878 secunde. Rezultatul nu a putut fi bătut de nimeni până în prezent.

Sebastien Loeb planifică să participe cu această maşină în cadrul unor competiţii auto organizate în Franţa, precum: Anneau du Rhin şi Turckheim-Trois Epis Hill Climb, din regiunea Alsacia. Se mai ştie că maşina va fi deservită de propria echipă a pilotului – Sebastien Loeb Racing.

Peugeot 208 T16 ascunde sub capotă un propulsor bi-turbo pe benzină, care are un volum de 3.2 litri, şase cilindri şi produce 875 de CP. Automobilul cu o greutate de 875 de kilograme mai dispune de un sistem de tracţiune integrală şi o cutie de viteze secvenţială cu şase trepte.

O asemenea combinaţie ideală de componente îi permite să accelereze de la 0-100 de km/h în 1.8 secunde, de la 0-200 de km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă de 240 de km/h o prinde în 7.0 secunde!

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/