in

(video) Planurile de viitor ale Renault Group: 21 de maşini noi până în 2022

“Revoluţia tehnologiilor a început!” Declaraţia îi aparţine lui Carlos Ghosn (CEO Renault Group) care a prezentat astăzi la Paris noua strategie numită Drive the Future. Aceasta cuprinde planurile de viitor ale grupului francez pentru perioada anilor 2017-2022.

Cel mai important anunţ a fost că grupul Renault va lansa 21 de automobile noi începând cu perioada actuală şi până în 2022!

Dintre acestea, 8 vor fi complet electrice și 12 vor fi electrificate, menţionându-se că lumea se trezeşte şi vede tot mai mult avantajele electromobilelor, în timp ce dominaţia propulsoarelor alimentate cu benzină şi motorină dispare treptat.

De asemenea, 15 din aceste 21 de mașini vor avea sisteme de pilotare automată de nivele 2-4. Până în anul 2019 segmentul de maşini B (subcompacte) a grupului Renault vor fi dotate cu sistem de pilotare automată de nivel 2.

Vezi aici detalii despre clasificarea sistemului de pilotare automată: Au apărut primele reguli pentru circulaţia maşinilor cu autopilot. Cele mai avansate vor putea fi conduse fără permis

Noile automobile vor mai fi construite pe o platformă nouă şi comună pentru întreaga alianţă Renault-Nissan-Mitsubishi alianță. Ulterior, arhitectura comună se va extinde în segmentele B, C şi D în care vor exista electromobile.

Pentru a contribui la atingerea acestor scopuri grupul Renault va cheltui un total de 18 miliarde de euro pentru cercetare și dezvoltare, pentru ca grupul auto să poată creşte în continuare şi să cucerească poziția de cel mai mare producător de autoturisme la nivel mondial.

Până la sfârșitul planului, obiectivul principal grupului Renault este să vândă anual cel puţin cinci milioane de automobile, comparativ cu 3.47 milioane cât a reuşit să realizeze în 2017. Însuşi marca Renault va creşte pentru a putea produce minim 500.000 de maşini anual până în 2022.

Acest lucru va fi realizat prin dublarea piețelor acoperite, precum și investiţia în pieţe care demonstrează performanţe precum Brazilia, India și Iran. Totodată va fi îmbunătăţită cooperarea cu partenerii chinezi de la Brilliance, dar şi cu ruşii de la AutoVAZ (în special cu brandul LADA).

Dacă planurile vor fi respectate întocmai, profitul la sfârşitul anului 2022 este estimat să depăşească cifra de 70 de miliarde de euro!

Vezi şi: Grupul Renault – lider în topul vânzărilor la nivel mondial și creșteri importante în Moldova

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Iti place articolul?