(video) Porsche a investit 80 de milioane de dolari în compania unui rus, una care nu are concurenţă

Distribuie:
 • 27
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Porsche a devenit un investitor strategic al companiei WayRay. A cheltuit în total 80 de milioane de dolari SUA sau 69 milioane de euro pentru a deține o cotă parte din firma în care au văzut perspectivă și giganți ca Hyundai Motor, JVCKENWOOD și alte diverse fonduri, poziționându-se alături de investitori precum Alibaba Group!

WayRay este o companie de tip start-up, localizată în Zurich, Elveția, care dezvoltă și produce head-up display-uri holografice cu tehnologie de realitate virtuală. Printre scopurile sale se numără integrarea fără probleme a obiectelor virtuale în experiența conducerii unui automobil.

Colaborarea dintre WayRay și Porsche face parte din platforma de inovare „Startup Autobahn” și va fi acum dezvoltată strategic pentru a promova activ tehnologiile orientate spre viitor și cazurile de utilizare a acestora în industria automobilelor. WayRay lucrează la rândul său cu diferiți producători pentru a deschide această tehnologie în domenii noi de aplicare.

„Echipa de la WayRay are o experiență tehnică unică, angajații săi având cunoștințe în domeniul aerospațial, hardware și software. Ideile și produsele inovatoare ale WayRay s-au dovedit a avea un potențial enorm. Suntem convinși că, prin asocierea forțelor cu WayRay, vom putea oferi clienților noștri soluții la standardul obișnuit, așteptat de la Porsche. De aceea am ales să facem o investiție strategică”, a declarat Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului executiv și membru al Comitetului executiv pentru finanțe și IT la Porsche.

WayRay are în prezent peste 250 de angajați, sediul companiei elvețiene fiind situat în Zurich. WayRay are și birouri în Federația Rusă, China și Statele Unite ale Americii, cu o locație de producție în Germania planificată pentru anul 2019.

În comparație cu head-ip display-urile care există în prezent pe piață, WayRay oferă un sistem de proiecție mult mai mic ca dimensiuni, motiv pentru care poate fi instalat în orice vehicul, indiferent de al său design interior. Tehnologia este în prezent testată atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri, oferind astfel potențial pentru noile concepte în contextul unei conducerii autonome. Porsche și-a stabilit în acest sens obiectivul de a-și extinde continuu oferta de servicii digitale.

Apropo, tehnologia WayRay oferă opțiunea de afișare vizuală a numeroase caracteristici, imagini statice și mobile, proiecții 3D, chiar pe parbriz.

„În calitate de companie de înaltă tehnologie, care deocamdată nu vede rivali serioși pe piață, ne-am angajat să creăm inovații fundamentale care ne-au adus departe de expunerile holografice ale realității virtuale și de noi interfețe. Un număr din ce în ce mai mare de proiecte cu constructori de automobile și investitori puternici, precum Porsche, contribuie la creșterea companiei și la sporirea încrederii noastre în implementarea de inovații complexe”, a spus Vitalie Ponomarev, fondator și CEO al WayRay.

Deocamdată Porsche nu a oferit nici un indiciu despre când ar putea fi lansată tehnologia pe produsele sale și care vor fi modelele. În materialul video de mai sus putem observa că aceasta a fost testată într-un Porsche 911, de aceea nu se exclude că ar putea fi oferită ca o dotare opțională pe noua generație a modelului.

Mai există speranța că noul Porsche Taycan o va folosi la sigur.

Vezi şi: Niciodată nu s-ar fi aşteptat la asta! Porsche a cumpărat 10% din acţiunile companiei lui Mate Rimac


Distribuie:
 • 27
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...