(video) Porsche arată un Top 5 al celor mai exclusive maşini pe care le-a făcut

Compania Porsche a ales cele mai exclusive şi memorabile automobile pe care le-a făcut vreodată şi într-un număr limitat.

Modelele au fost prezentate de către Boris Apenbrink, şeful subdiviziunii Porsche Exclusive, care se ocupă de crearea unor maşini sport speciale după comenzi individuale.

Pe locul cinci a fost poziţionat sportcarul exclusiv creat în anul 2012 – 911 Club Coupe. Acesta a fost produs într-un număr de 13 exemplare şi marchează 60 de ani de la apariţia primelor cluburi ale proprietarilor de maşini Porsche, care în prezent numără peste 180.000 de oameni din întreaga lume.

Modelul a fost construit pe baza unui 911 Carrera S cu motor cu 430 CP şi elemente stilistice SportDesign.

Vezi şi: (video) Strămoşul lui Panamera sau Cayenne Cabrio. Top 5 cele mai spectaculoase concepte ale Porsche

A patra poziţie a acestui clasament a fost ocupată de modelul 911 Speedster, lansat acum şase ani în urmă. Maşina cu 408 CP a fost făcută în 365 de exemplare în cinstea modelului legendar 356 Speedster, produs până în anul 1965.

Al treilea loc aparţine lui 911 Sport Classic, făcut în 2009. Maşina a primit o vopsea clasică pentru caroserie, un eleron de firmă şi jante Fuchs. În total au fost construite 250 astfel de modele.

Vezi şi: (video) Top 5 modele Porsche ale căror motoare sună cel mai bine

Argintul îi aparţine modelului Porsche 911 Turbo S din gama anului 1992, care a fost produs de Porsche Exclusive în colaborare cu subdiviziunea sportivă a mărcii.

Însă, cea mai exclusivă maşină Porsche încă nu a fost lansată! Da, compania germană urmează să prezinte modelul pe care îl consideră cel mai tare din acest clasament în 2017. Aşteptăm cu nerăbdare să îl vedem!

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/