(video) Premieră: Cadoul perfect pentru jumătatea ta – noul Bentley Bentayga Speed

Cu o oarecare măsură de “ciudă” faţă de noul său rival de la Rolls-Royce, Bentley lansează noul Bentayga Speed şi spune că e cel mai rapid SUV de lux de serie din lume.

Titlul se referă la viteza maximă pe care o poate atinge, declarată oficial, care este de 306 km/h în acest caz, cu doar 5 km/h mai mult decât la un model obişnuit cu motor W12 şi cu 56 de km/h decât cea a lui Cullinan.

Vezi testul nostru făcut în premieră pentru Moldova cu Bentley Bentayga!

Noul model ia abilitățile extraordinare ale lui Bentayga şi le duce la noi nivele, stimulând creşterea puterii maxime a motorului twin-turbo de 6.0 litri de la 608 la 635 CP. Cuplul maxim a rămas acelaşi – de 900 Nm. Cu acest surplus de putere, acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate realiza în 3.9 secunde, cu doar 0.2 secunde mai repede decât modelul standard.

De acelaşi Bentayga obişnuit, noua versiune Speed se mai deosebeşte printr-un sistem cu patru moduri de conducere dinamică: Comfort, Bentley, Sport şi Custom. În mod unic pe acest SUV, modul Sport a fost recalibrat pentru a îmbunătăți răspunsul de la motorul W12 și transmisia automată cu opt viteze, precum și de la suspensie şi sistemul Dynamic Ride ce reprezintă primul sistem activ anti ruliu care utilizează un sistem electric de 48 V pentru a contracara înclinările maşinii în curbe.

Automobilul a mai primit un nou eşapament cu un caracter auditiv îmbunătăţit şi o suspensie cu setări sport. La acestea se mai adaugă un sistem de tracţiune integrală permanentă, diferenţial blocabil electronic şi opţional nişte mecanisme de frânare carbo-ceramice, cele mai mari şi cele mai performante instalate vreodată pe un Bentley, care asigură un cuplu maxim de frânare de până la 6.000 de Nm şi rezistă la temperaturi de până la 1.000 de grade Celsius. Cine va opta pentru ele va mai economisi 20 de kg din greutatea totală a maşinii.

Vezi şi: (video) Noul Porsche Cayenne Turbo poate atinge o viteză maximă mai mare decât Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus

Vezi şi: (video) Noul Porsche Cayenne Turbo poate atinge o viteză maximă mai mare decât Bentley Bentayga sau Lamborghini Urus

Bentley Bentayga Speed va putea fi recunoscut la exterior prin părţile inferioare ale caroseriei ce sunt vopsite în culoarea caroseriei, inclusiv pragurile şi splitter-ele, spoilerul spate specific, dar şi inscripţiile Speed.

O altă caracteristică sunt stopurile şi farurile fumurii, precum şi noile jante de 22 de inci cu 10 spiţe, valabile în culoare argintie, fumurie sau neagră pentru cei care aleg un pachet Black Specification.

Pentru habitaclu, Bentley spune că foloseşte o nouă schemă de culori şi în premieră pentru Bentayga populara tapiţerie Alcantara. În cazul în care viitorii proprietari nu şi-o vor dori, fără nici un cost suplimentar, producătorul britanic o poate înlocui cu piele naturală.

Printre altele se oferă scaune faţă cu masaj şi reglare în 22 de poziţii, cusături cu aţă contrastantă sub formă de romburi, inserţii metalice sau din fibră de carbon, tetiere brodate cu inscripţia Speed, praguri iluminate, sistem de iluminare ambientală, pachet multimedia pentru pasagerii din spate şi alte bunătăţi care sporesc confortul şi exclusivitatea, inclusiv opţiunea celui mai scump ceas mecanic ce poate fi instalat în vreo maşină.

Noul Bentley Bentayga Speed va fi arătat public la Salonul Auto de la Geneva, alături de o altă premieră specială care va marca 100 de ani de la înfiinţarea mărcii. Vânzările primului vor demara mai târziu în acest an.

Vezi şi: (foto) Chişinăul ştie să atragă maşini frumoase. A fost văzut încă un Bentley Bentayga într-o culoare specială

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/