(video) Premieră în Coreea de Sud: KIA Optima facelift

Premieră neaşteptată de la KIA. După ce acum câteva zile a prezentat în SUA noua generaţie a sedanului Forte, acum câteva ore a organizat acasă debutul sedanului actualizat KIA K5, cunoscut pe alte pieţe ca Optima!

Automobilului i-a fost modificat aspectul exterior şi acum arată mult mai elegant, dar şi în acelaşi timp păstrează un spirit sportiv datorită kitului exterior aerodinamic.

În partea frontală KIA Optima facelift dispune de o nouă grilă a radiatorului inspirată de la fratele mai mare K7/Cadenza, bară de protecţie revizuită şi blocuri optice care în dependenţă de nivelul echipare pot fi full LED. Din LED-uri pot fi şi proiectoarele anti ceaţă.

Posteriorul maşinii a adoptat stopuri cu design diferit, din nou în diverse nivele de echipare, dar şi o bară de protecţie modificată cu un difuzor integrat şi terminaţii ovale a eşapamentului.

Printre altele se numără noi variante de jante care pot măsura între 16 şi 18 inci, iar cele mai mari pot fi vopsite în două culori.

Trecând la interior, acolo se remarcă mai puține schimbări, însă Optima își păstrează aspectul familiar al tabloului de bord. Importantă este prezenţa unui volan nou și un sistem multimedia modernizat cu ecran tactil şi cu funcţie de recunoaștere vocală.

În plus, sud-coreenii vor putea să comande un sedan cu habitaclu de culoare maro, cu volan, planşă de bord, panouri ale uşilor și tapițerie ale scaunelor în aceeaşi nuanţă.

Opţional se oferă scaune cu piele matlasată şi sistem de iluminare ambientală.

Lista dotărilor “noului” KIA K5 include un cruise control adaptiv, un asistent de trafic pe autostradă, sistem de menținere a maşinii în banda de rulare, sistem de supraveghere video la 360 de grade, precum şi un sistem audio KRELL, scaune ventilate/încălzite, sistem de climatizare în două zone cu funcţie Cluster Ionizer, etc.

Pe piața sud-coreeană, sedanul este disponibil cu un motor natural aspirat pe benzină de 2.0 litri (163 CP/196 Nm), unul turbo de 1.6 litri T-GDI (180 PS/265 Nm), altul diesel de 1.7 litri (141 CP/340 Nm) și ultimul alimentat cu GPL de 2.0 litri (153 CP/196 Nm cu o cutie manuală şi 151 CP/194 Nm cu o cutie automată). Apropo, transmisiile (în funcție de motor) pot fi mecanice sau automată cu șase trepte, ori robotizată cu şapte trepte şi cu dublu ambreiaj.

Dealerii locali primesc deja comenzi pentru K5. Prețul unui sedan cu motor pe benzină de 2.0 litri începe de la 22.7 milioane de woni sud-coreeni (17.186 de euro).

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/