in , ,

(video) Premieră europeană: Hyundai i20 facelift debutează şi în noua versiune Active

După premiera pe care a avut-o ceva mai devreme la Salonul Auto Internaţional din India, ţara în care şi este produs, noul Hyundai i20 facelift a fost prezentat oficial în varianta cu specificaţii europene. Modelul urmează să ajungă şi în Republica Moldova.

https://www.youtube.com/watch?v=5TthahB97e8

Aşadar, noul Hyundai i20 facelift va fi disponibil pe piaţa europeană în versiuni de caroserie cu două sau patru portiere, dar şi una nouă de tip crossover numită Active. Stilul lui Hyundai i20 a fost revigorat în mai multe moduri. Liniile elegante ale noului i20 subliniază exteriorul său sofisticat.

https://youtu.be/Cl0zk1YWwmI

Partea frontală a modelului cu cinci uşi dispune acum de grila Cascading Grille, identitatea familială care leagă toate modelele Hyundai. În cea posterioară se remarcă o bară de protecţie actualizată, noi stopuri care îi adaugă un look mai dinamic, dar şi un hayon reproiectat pentru a putea încorpora plăcuţa de înmatriculare. Linia de jante a fost completată cu modele noi de 15 şi 16 inci.

Modelul i20 cu cinci uși este singurul care va putea fi comandat cu un acoperiș panoramic. În acelaşi timp, acesta din urmă împreună cu cel Active, va fi disponibil cu acoperiș vopsit în culoarea Phantom Black, aceasta fiind o opţiune de personalizare pentru o combinaţie mai plăcută cu una din cele 10 nuanţe oferite pentru restul caroseriei.

https://youtu.be/tdG_Het4Ufk

În plus față de designul său modern și proaspăt de la exterior, noul i20 are, de asemenea, un interior spațios și confortabil. Clienții vor selecta, la fel, o gamă largă de culori care pun accentul pe aspectul tineresc al maşinii.

Portbagajul are un volum total de 326 de litri, iar cu scaunele rabatate poate creşte considerabil.

Gama revizuită Hyundai i20 oferă numeroase caracteristici de conectivitate noi și avansate, care se integrează fără probleme cu telefonul șoferului. Pentru fiecare model din întreaga gamă i20, clienții pot alege între patru sisteme audio diferite.

Totodată, acestea pot veni în combinaţie cu un nou ecran monocrom de 5 inci care îl va înlocui pe cel vechi de 3.8 inci. Unele nivele de echipare vor aduce un ecran nou de 7 inci, pe care se va putea utiliza cu uşurinţă interfeţele Apple CarPlay, Android Auto şi navigaţia oferită de telefon. Opţional va fi disponibil un sistem de infotainment cu ecran la fel de 7 inci, dar care integrează toate caracteristicile de navigație, media și conectivitate.

Noul model i20 are acum şi un încărcător USB pentru ca pasagerii să-şi poată alimenta cu energie dispozitivele mobile.

https://www.youtube.com/watch?v=mg0jqfdrhd8

Sub capotă vor putea fi montate doar motoare pe benzină! Motorul T-GDI de 1.0 litri Kappa, disponibil pentru întreaga gamă i20, vine cu două variante de putere: 100 CP cu o transmisie manuală cu cinci trepte şi 120 CP cu o transmisie manuală cu șase trepte. Ca alternativă, ambele motoare pot fi cuplate la o transmisie automată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, o premieră pentru modelul compact.

Oferit pentru modelele cu trei şi cinci uşi doar, motorul Kappa de 1.2 litri este disponibil în două variaţii de putere, ambele combinate cu o transmisie manuală în cinci trepte: 75 CP sau 84 CP.

Hyundai i20 Active va putea fi comandat cu un propulsor special Kappa de 1.4 litri, care produce 100 de CP şi vine cuplat la o cutie manuală în şase trepte.

Toate agregatele vor avea standard o funcţie Start-Stop şi corespund normelor Euro 6d. Modelul 1.0 T-GDI este acum echipat cu un filtru de particule încorporat.

Hyundai mai lansează pe noul i20 facelift şi complexul Hyundai SmartSense. Acesta include cele mai recente sisteme active de asistență şi protecţie precum: sistem de avertizare la ieșirea din banda de rulare, asistent pentru menţinerea maşinii în banda de rulare, sistem anti coliziune frontală care poate aplica automat frâna şi funcţionează cu ajutorul unei camere-scaner (dotare opţională), sistem de monitorizare a atenției şoferului şi unul de detectare a altor automobile care vin din sens opus pentru a comuta automat lumina de drum cu cea de întâlnire.

Pentru a demonstra în continuare calitatea și fiabilitatea modelului i20, toate cele trei variante sunt disponibile în Europa cu o garanție unică de cinci ani, fără o limitare a kilometrajului.

GALERIE FOTO:

What do you think?