(video) Premieră: Exclusivistul Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door Edition

Distribuie:
 • 30
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Marca americană Lincoln, producătoare de maşini de lux, a prezentat modelul exclusivist Continental 80th Anniversary Coach Door Edition, care aduce un omagiu stilului iconic al anilor 1960.

Astăzi, la New York, după şase decenii de la introducerea legendarului Continental cu uşi „suicidale” (suicide doors), producătorul lansează o interpretare modernă a acelei maşini. Atracţia principală sunt portierele care, toate, se deschid din partea centrală.

Istoria lui Lincoln Continental a început ca un vehicul de lux personalizat, realizat manual de stilistul şef Eugene T. Gregorie pentru Edsel Ford (singurul copil al lui Henry Ford) în 1939. Ani mai târziu, modelul din gama anului 1961 a introdus ușile unice care se deschid de la centru, în particular cele posterioare contra direcţiei de mişcare.

Fiecare astfel de maşină nouă, din această producție limitată, va avea o plăcuţă specială pe pragurile uşilor, pe care va fi indicat numărul de ordine. De asemenea, Lincoln Continental 80th Anniversary Coach Door se va deosebi printr-o serie de îmbunătățiri și caracteristici avansate de ultimă oră, care este o dorinţă a oricărui client de vehicule de lux.

De la uși până la scaunele din habitaclul disponibil doar în nivel de echipare de top numit Black Label, nu a fost trecut cu vederea niciun detaliu. Scaunele din spate sunt adaptate în mod unic şi au între ele o consolă centrală elegantă, prin intermediul căreia se pot pune la dispoziţie mici mese, un suport pentru tablete şi un panou pentru încărcarea fără fir a dispozitivelor mobile.

La fel, pasagerii din spate îşi vor putea regla individual climatizarea, muzica, scaunele cu masaj şi ventilare, fiindu-le oferit de asemenea şi cel mai mare spaţiu din segment, asta deoarece ampatamentul acestei maşini este mai lung cu 152.4 mm faţă de cel standard.

Printre alte dotări pe care le are se numără un head-up display cu proiecţie pe parbriz, care le permite şoferilor să aleagă ce informaţii doresc să vadă pe sticlă. Caracteristica este atât de inovatoare încât este vizibilă chiar și în cazul iluminării ambientale și când șoferul poartă ochelari de soare polarizați.

În conformitate cu spiritul şi stilul modernismului, portierele posterioare pot fi deschise şi închise electric, doar prin apăsarea unui buton, făcând intrarea și ieșirea atât fără efort, cât și liniștită.

Sub capotă are un motor V6 twin-turbo de 3.0 litri, un agregat făcut exclusiv de Lincoln, care produce 406 CP şi 542 Nm de cuplu. Cutia de viteze e automată cu şase trepte, iar tracţiunea integrală. Trei moduri de rulare –
Normal, Sport şi Comfort, vor permite clienților să-și personalizeze experiența de conducere.

Pentru a completa performanța sa lină și puternică, această ediție specială a maşinii mai vine cu scaune care pot fi ajustate în 30 de moduri, plus un sistem de izolare fonică activă Active Noise Control pentru un interior liniștit. O experiență din partea sistemului audio Revel Ultima Audio le va permite șoferilor să selecteze unul din cele trei moduri de ascultare: stereo, audience sau on-stage.

Clienții de Continental vor alege singuri una din temele Lincoln Black Label pentru interior, care le includ şi pe cele numite Chalet sau Thoroughbred. De asemenea, pentru că este o maşină Lincoln Black Label, aceasta nu oferă doar cea mai înaltă calitate a materialelor folosite, ci și o serie de privilegii de membru pentru proprietar. Printre acestea se numără proceduri anuale de auto detailing, spălări manuale şi gratuite în orice moment, dar şi un acces deosebit la o selecție de restaurante unde muncesc bucătari renumiţi.

În total vor exista 80 de astfel de maşini, realizate cu ocazia aniversării a 80 de ani de la introducerea modelului Continental. Clienţii îşi vor primi automobilele din vara anului 2019. Preţul de start nu a fost anunţat, însă la sigur trece de 100.000 de dolari.

Mai târziu, va fi disponibil un număr suplimentar de maşini similare, dar construite pe baza modelului Continental din gama anului 2020.

Vezi şi: Los Angeles 2018: Primul contact cu noul Lincoln Aviator – Reportaj Video Exclusiv AutoBlog.MD

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 30
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...