(video) Premieră la Chişinău: Noile BMW X7, Seria 7 facelift şi Z4 Roadster

Triplă premieră de la BMW în ţara noastră. Importatorul oficial al maşinilor mărcii bavareze a organizat în acest weekend la Chişinău prezentarea unor modele cheie de nouă generaţie, printre care BMW X7 şi Seria 7 facelift, dar şi noua decapotabilă Z4 Roadster care va încerca să cucerească.

Cel mai mare SUV din istoria BMW a fost prezentat spre sfârșitul lui 2018 şi iată că deja a ajuns în ţara noastră, exact cu doar câteva zile înainte ca lumea să-i vadă concurentul direct de la Mercedes-Benz.

Ce este de fapt un BMW X7? Aflaţi că nu este nici pe departe un simplu X5 alungit, ci o maşină complet nouă, foarte sigură, dar şi foarte puternică. La dispoziţie se pun pentru a fi instalate sub capotă atât motoare pe benzină, cât şi unele diesel, urmând să fie pregătită şi o variantă plug-in hybrid!

Mai adăugăm aici cel puţin o suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive, tracţiune integrală xDrive sau trei rânduri de scaune, toate dotări standard, şi putem spune că acest mix este unul perfect. Multitudinea de opţiuni şi o aprofundare în ofertele BMW Individual pot face din acest SAV o adevărată limuzină, însă una cu gardă la sol de peste 300 de mm!

Vezi neapărat: (video) Noul BMW X7, cu şapte locuri, poate fi comandat în Moldova! Cât costă cel mai ieftin model

BMW Seria 7, cel mai scump sedan din gama mărcii, a beneficiat de un facelift consistent, iar pentru unii rezultatul este similar cu cel oferit de o maşină absolut nouă. Totuşi, există careva modificări care scot automobilul de lux în evidenţă şi printre ele se numără: grila radiatorului, farurile subţiate, stopurile modificate, capota, barele de protecţie şi altele.

BMW Seria 7 facelift rămâne a fi o maşină destul de uşoară printre concurenţi, asta deoarece continuă să folosească pe larg fibră de carbon în structură. De asemenea, este disponibilă cu o gamă largă de motoare, de la un volum de 2.0 litri cu patru cilindri în linie până la o unitate V12 de 6.6 litri, toate adaptate ultimelor norme de poluare. Mai mult, există şi un model plug-in hybrid foarte interesant, acesta şi fiind prezentat la Chişinău!

În habitaclu BMW nu a schimbat prea multe şi nici nu a preluat totul de pe noile X5 sau X7, cum ar fi noul bord. Seria 7 are doar un nou panou de bord digital, un volan optimizat, un nou sistem multimedia, noi tipuri de tapiţerie şi noi opţiuni care sporesc confortul.

Pe lângă un sedan în echipare standard, mai este disponibil unul cu pachet exterior design Pure Excellence, cu pachet exterior M Sport (uşor diferit pe M760Li xDrive), dar şi opţiunile BMW Individual care pot face din această maşină una deosebit de atrăgătoare.

Vezi neapărat: (foto) Start producţie pentru noul BMW Seria 7 facelift. Iată cât costă în Moldova cel mai ieftin model

În ceea ce priveşte noul BMW Z4, acest model nu s-a bucurat anterior de o mare popularitate în ţara noastră, însă miza se pune acum pe faptul că este un automobil foarte simpatic. Nu are şapte sau patru locuri pentru pasageri cum oferă maşinile menţionate anterior, însă cele doar două oferă destulă plăcere de conducere în aer liber.

Automobilul a fost proiectat sistematic pentru agilitate maximă, dinamism şi caracteristici de direcţie extrem de precise, cu reacţii instantanee. Noul BMW Z4 combină performanţa sportivă pe şosea cu numeroase dotări cu echipamente extrem de avansate şi de înaltă calitate în domeniile asistării conducătorului, operării şi conectivităţii.

Decapotabila este disponibilă doar în trei variante de motorizare, toate trei cu tracţiune spate: cu 197, 258 şi cu 340 de CP sub forma modelului M40i. Cel mai puternic poate face 0-100 de km/h în doar 4.6 secunde.

În țara noastră un Z4 are un preț de start de 34.800 de euro, în timp ce varianta cea mai performantă costă de la 51.100 de euro.

Vezi neapărat: (video) Premieră mondială: Noua generaţie BMW Z4 – toate detaliile

De asemenea, la centrul auto BMW vizitatorii au avut ocazia să vadă şi modelul electric BMW i3, sub forma modelului sport i3s. Amintim că dealerul AutoSpace a început să importe oficial maşini electrice ale mărcii germane, urmând să asigure şi deservirea lor locală.

Te invităm să vezi mai multe detalii despre acesta aici: (video) BMW începe să vândă automobilele electrice i3 şi i3s oficial şi în Republica Moldova

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/