(video) Premieră la Goodwood: Aston Martin V8 Cygnet – city car unic în lume

Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Una dintre cele mai incitante, scandaloase și minuscule creații purtate vreodată de celebrele aripi Aston Martin şi-a făcut debutul mondial la Festivalul de Viteză de la Goodwood. Botezat „The Ultimate City Car”, acest unic Aston Martin Cygnet are sub capotă un motor V8 de 4.7 litri, cu 436 CP de la Vantage S.

V8 Cygnet a fost adus la viață pentru un singur client prin intermediul serviciului „Q by Aston Martin – Commission”.

Vezi acum: (video) Goodwood Festival of Speed 2018 este LIVE şi pe AutoBlog.MD / Toate noutăţile de la Festivalul de Viteză de la Goodwood vor apărea AICI.

Dezvoltat in-house de către inginerii Aston Martin, punctul de plecare al proiectului a fost o carcasa şi panourile caroseriei din oţel ale unuia din cele doar 150 de exemplare făcute cu volan pe dreapta.

O cuşcă de protecţie a fost sudată pe aceasta, devenind o parte integrantă a șasiului, în timp ce un nou perete etanș și un tunel de transmisie au fost fabricate din tablă pentru a se potrivi cu propulsorul natural aspirat de 4.,7 litri de pe coupeul V8 Vantage S. Subcadrele şi suspensia a fost împrumutată de la generația anterioară Vantage și un nou rezervor de combustibil din oţel inoxidabil a ocupat tot locul din portbagaj.

„V8 Cygnet arată partea amuzantă atât a Aston Martin cât și a clienților săi. Este, de asemenea, un exemplu excelent al talentului tehnic din cadrul companiei, deoarece nu este o realizare mai mică decât a potrivit motorul V8 al lui Vantage atât de armonios în corpul compact al unui Cygnet. Sunt sigur că va uimi oamenii când o vor vedea și o vor auzi pe dealul de la Festivalul de Viteză”, a declarat vicepreședintele Aston Martin și Special Operations Officer, David King.

În ciuda tuturor acestor lucrări, mașina rămâne recunoscută la exterior ca fiind un Cygnet. Fața micului Aston Martin rămâne în mare parte neatinsă, fără prize de aer suplimentare în capotă și doar cu o plasă neagră subțire adăugată pentru faimoasa grila. Cu toate acestea, nu există nici o deghizare a lățimii suplimentare a arcurilor roților. Pentru a adapta ecartamentele mărite au fost realizate nişte bosaje din fibră de carbon. Acestea găzduiesc, de asemenea, noile jante forjate cu cinci spițe, care au crescut de la 16 la 19 inci în diametru.

În partea posterioară a maşinii, o caracteristică deosebită a modelului V8 Cygnet este eşapamentul cu două teminaţii poziţionate central. Sistemul de evacuare este un sistem personalizat cu două tobe de eşapament cu amortizoare de zgomot şi convertizoare catalitice. Având dimensiuni foarte mici în lungime, vorbind despre ţevile eşapamentului, V8 Cygnet are o voce care contravine dimensiunii sale compacte.

Motorul în sine este V8-ul de 4.7 litri, aspirat în mod natural, care se găsește de obicei sub capota generației anterioare Vantage S. De asemenea, au fost proiectate canalele de admisie și există două filtre conice de aer. Produce 436 CP şi 490 de Nm.

Cutia de viteze este de asemenea preluată de la V8 Vantage S, fiind o transmisie cu șapte trepte Sportshift II, cu padele în spatele volanului. Puterea este transferată printr-un tub de cuplu compact spre roțile cu anvelope Bridgestone 275/35.

Cu o greutate de numai 1.375 kg, când este plin de fluide, V8 Cygnet are un raport putere/greutate de 317 CP/tonă. În consecință, V8 Cygnet este capabil să accelereze mai repede decât V8 Vantage S – 0-96 km/h în 4.2 secunde, comparativ cu 4.8 secunde pe care le arată coupeul. Viteza maximă se opreşte la 274 de km/h!

Frânarea este asigurată de nişte discuri de 380 mm prinse de etriere monobloc cu șase pistoane în față și unele de 330 mm cu patru pistoane în etriere în spate. Etrierele sunt vopsite în galben pentru a contrasta cu verdele Buckinghamshire al caroseriei.

Majoritatea părților rămase ale sistemului de frânare sunt luate de la V8 Vantage S cu ABS și o supapă fixă ​​de frânare. În interior, există o pedală de frână specială.

Restul interiorului indică în mare măsură faptul că acest V8 Cygnet ar putea fi utilizat cu ușurință pentru competiții. În plus față de cușca de protecţie există un sistem de stingere a incendiilor conform FIA, iar sunt compozite de la Recaro, cu spătar fix şi centuri de siguranţă în patru puncte. Volanul acoperit cu Alcantara este detașabil, iar în spatele acestuia se află o planşă de bord din fibră de carbon şi un panou de bord familiar maşinilor Vantage.

Există, desigur, şi câteva dotări suplimentare precum: curele de piele în loc de mânere pe uşile cu panouri din fibră de carbon, două porturi USB şi comenzi personalizate pentru sistemul de climatizare.

Acest Cygnet unic şi special este un memento în timp util a ceea ce a fost o mașină revoluționară originală, una care a adus luxul în segmentul city car-urilor. Mai mult, piața arată că prețurile la Cygnet cresc, deoarece se pare că va deveni o maşină clasică în viitor.

Desigur, statutul clasic este deja aproape asigurat pentru această nouă versiune V8 a modelului Cygnet care consfințește conceptul de „rachetă de buzunar” și este sigur că va fi un favorit ferm al mulțimei de oameni adunate de la Goodwood Festival of Speed ​​în acest weekend, când se va alătura altor modele Aston Martin.

Caracteristicile complete şi lista de dotări ale maşinii:

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 11
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate