(video) Premieră la Porsche acasă – modelul aniversar 911 Speedster Concept

Porsche organizează în aceste zile o serie de evenimente cu ocazia aniversării a 70 de ani de când a început să producă maşini sportive, şi, pe lângă anunţul noului Taycan, şi-a făcut un cadou propriu, în premieră mondială, sub forma noului 911 Speedster Concept.

Automobilul este un prototip funcţional şi deocamdată Porsche se mai gândeşte dacă să-l lanseze în serie într-o ediţie limitată sau nu.

https://www.youtube.com/watch?v=QrntxEN07cw

Modelul aniversar creează o legătură între primul Porsche 356 ‘No. 1’ Roadster, care a fost pus în funcțiune pentru prima dată la 8 iunie 1948, și mașinile Porsche de astăzi. Cu al său concept pur și execuția exactă din punct de vedere istoric, acest 911 Speedster reflectă esența mărcii producătorului de automobile sportive din Stuttgart cu o claritate precisă. O experiență pură de conducere este accentul principal al mașinii. 

Tehnologia de propulsie care se ascunde sub corpul în două tonuri este derivată din modelele actuale GT. Propulsorul a fost dezvoltat la Porsche Motorsport Center, care este locul de naștere al actualului 911 GT2 RS şi a noului GT3 RS facelift.

Caracteristicile conceptului 911 Speedster includ cadrul mai scurt al ferestrelor, cu un parbriz mai înclinat spre spate și ferestre laterale scurtate corespunzător. Aceste caracteristici dau mașinii sportive un profil care aminteşte de predecesorul său Porsche 356 1500 Speedster. 

O carcasă specială din fibră de carbon se conectează în spatele celor două scaune, acoperind o structură de protecție în caz de răsturnare și dotată cu un “double bubble” – un element tradițional tipic pentru o astfel de maşină, înzestrat fiind pentru prima dată cu el modelul 911 Speedster din 1988.

Două elemente supraetajate de culoare neagră care sunt montate între ele adaugă o atingere aerodinamică, iar un deflector de vânt din plexiglas transparent încorporează un logo gravat “70 years of Porsche”.

Așa cum este dictat de modelul istoric original, noul concept 911 Speedster oferă de asemenea un acoperiş textil, dar care se instalează manual în locul unui mecanism electric obişnuit (cel mai probabil pe modelul de serie va fi invers). Un capac protejează interiorul mașinii de ploaie atunci când este parcat și este atașat prin intermediul a opt elemente de fixare Tenax. 

Principiile ușoare ale filosofiei Speedster continuă şi în habitaclu, acolo unde sistemul de navigaţie, audio radio media și cel de climatizare a fost eliminat. Carcasele scaunelor sport sunt fabricate din fibră de carbon, iar tapiţeria din piele are o culoare maro deschisă.

Caroseria largă a conceptului a fost împrumutată de la modelul 911 Carrera 4 Cabriolet, deși aripile, capota și capacul posterior sunt fabricate din material compozit uşor din fibră de carbon. 

Vopseaua în culorile tradiționale GT Silver și White este inspirată de la mașinile de curse ale companiei, la fel ca multe alte detalii atent elaborate, cum ar fi capacul central al rezervorului de combustibil în stilul modelelor din anii 50, poziționat în mijlocul capotei, forma Talbot a oglinzilor retrovizoare exterioare sau designul unic al farurilor. 

Suprafețele transparente și opace de pe corpurile farurilor produc un efect asemănător crucii și aduc aminte de practica similară folosită de Porsche în motorsport pe primele maşini. La vremea respectivă, farurile originale erau lipite cu bandă înaintea curselor pentru a le proteja împotriva crăpăturilor din cauza pietrelor sau dacă exista un impact cu ele pentru a împiedica spargerea sticlei.

Pe montanţii B laţi şi între cele două stopuri au fost instalate denumiri Speedster care sunt placate cu aur!

Sub caroserie, conceptul 911 Speedster se bazează pe componente de ultimă oră. Șasiul vine în esență de la modelul 911 GT3, iar în contrast cu acesta vin nişte jante cu design Fuchs de 21 de inci care pentru prima dată sunt realizate cu un singur punct central de prindere. 

Creatorii modelului au mai contribuit la instalarea unui eşapament sport cu terminaţii din titan şi a unei cutii de viteze manuale cu şase trepte. Propulsorul boxer cu şase cilindri produce peste 500 de CP şi poate atinge 9.000 rpm.

Vezi şi: (foto) Cel puţin 60000 de dolari te va costa o replică deosebită a legendarului Porsche 356 Cabrio

Variantele Speedster ale modelelor de automobile sportive, care combină plăcerea de a conduce în aer liber cu o dinamică de conducere incredibil de distinctivă, au făcut parte din istoria companiei Porsche din 1952. Modelul părinte a fost 356 1500 America Roadster care avea o caroserie din aluminiu realizată manual. Acesta cântărea cu 60 de kilograme (605 kg!) mai puțin decât modelul 356 Coupe, iar viteza maximă de 177 km/h, atinsă cu motorul său boxer cu patru cilindri de 70 CP, era ceva impresionant la acea vreme. În total au fost făcute doar 16 exemplare şi toate exclusiv pentru piaţa din SUA.

Până în anul 2010 au fost create opt modele diferite și modele speciale cu numele “Speedster”. Modelul 356 A 1500 GS Carrera GT Speedster a reprezentat un punct culminant în 1957, iar primul 911 Speedster a urmat în 1988.

Cele 356 de unități ale modelului 911 Speedster produse în caroseria 997 în 2010 sunt deocamdată ultimele.

Vezi şi: (video) Porsche arată un Top 5 al celor mai exclusive maşini pe care le-a făcut

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/