(video) Premieră la Worthersee: Noul VW Golf GTI TCR Concept

Volkswagen anunţă că a început un nou capitol în istoria modelului Golf GTI. Acum câteva ore a prezentat la legendara întâlnire GTI de la Reifnitz am Wörthersee, Austria, noul model Golf GTI TCR Concept – varianta care poate circula pe drumurile publice a hatchback-ului de curse cu acelaşi nume.

“În prezent, conceptul Golf GTI TCR – un atlet derivat din cursele sportive – este un studiu, dar până la sfârșitul anului dorim să facem această viziune GTI reală”, a declarat membrul Consiliului VW responsabil de vânzări, Jürgen Stackmann.

https://youtu.be/v_CZgmb_M1Y

Designul, puterea și performanța conceptului Golf GTI TCR Concept urmăresc puritatea doctrinei mașinilor sport. Puterea motorului turbo TSI de 2.0 litri şi cu patru cilindri este de 290 de cai, iar cuplul maxim de 370 Nm este transmis roților din față de la 1.600 rpm, prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj cu 7 trepte (DSG) și a unui diferențial care se poate bloca.

Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h nu a fost dezvăluit, deoarece maşina este încă într-o fază de teste, dar ar trebui să fie mai mic decât cele 6.4 secunde declarate pentru un GTI obişnuit.

Viteza maximă va fi standard de 250 km/h, însă opţional va putea fi crescută la 264 de km/h prin posibilitatea de a elimina limitatorul electronic Vmax, făcând acest Golf cel mai rapid GTI din gama de modele actuale.

Vezi şi: (video) Care VW Golf e mai bun pe circuit dintre GTD, GTE, GTI, R, Clubsport şi Clubsport S

Numeroase caracteristici individuale contribuie la caracterul deosebit de sportiv al noului Volkswagen. Viitoarea versiune standard va părăsi linia de producţie a uzinei din Wolfsburg cu roți forjate de 18 inci “Belvedere”. Opţional vor fi disponibile unele jante de 19 inci din aliaj.

În spatele roților mari există un sistem de frânare de înaltă performanță cu discuri perforate care decelează mașina de producție la fel de ușor ca și mașina de curse TCR.

Vezi şi: (video) Ucenicii VW au pregătit două maşini pentru Worthersee: Un Golf cu 411 CP şi un altul care merge doar cu CNG

Modelul de top Golf GTI mai dispune de două radiatoare suplimentare pentru a asigura o răcire suficientă pentru performanțe ridicate ale motorului. Încă o opţiune “gustoasă” care va putea fi comandată este un eşapament din titan de la Akrapovic.

De asemenea, dacă se va dori, șoferii entuziasmați vor putea opta pentru un pachet care să împingă performanțele și mai mult spre pistă: în afară de eliminarea limitei de viteză maximă și a noilor jante de 19 inci, acesta include un șasiu sportiv și sistemul de suspensii adaptive DCC. Acestea se adaptează la caracteristicile amortizoarelor reglabile electric, la atingerea unui singur buton.

Vezi şi: (video) Drag race: Noul Hyundai i30 N vs VW Golf GTI. Nemţii s-au apucat deja de lucru?

Conceptul Golf GTI TCR arată că viitoarea versiune standard va dovedi de asemenea poziția sa excelentă în ceea ce privește aspectul: în față, o bara de protecție nou proiectată, cu un splitter puternic conturat, care va identifica acest Golf GTI ca versiune TCR.

Splitter-ul va avea o continuare prin noile praguri cu forme aerodinamice şi acestea din urmă se vor lega imaginar de noul difuzor în care sunt integrate două terminaţii ale eşapamentului. Pe silueta automobilului se vor mai regăsi nişte inscripţii TCR, dar şi nişte elemente decorative în stilul unui fagure, element distinctiv pentru GTI.

Acest Golf va şti să întâmpine frumos şoferul şi pasagerul din dreapta prin nişte proiecţii pe asfalt a siglei TCR la deschiderea uşilor, alături de nişte praguri cu inserţii din oţel inoxidabil, cu elemente de culoare roşie iluminate.

În habitaclu, scaunele sport premium sunt finisate cu piele şi Alcantara, o tapiţerie realizată de la zero. Inserțiile de pe uşi și “husa” levierului cutiei de viteze de asemenea sunt din Alcantara. Secţiunile centrale ale scaunelor vor fi într-o culoare contrastantă numită “Flash Red”, care se va combina de minune cu cusăturile de pe volanul sport, dar şi indicatorul “orei 12” de pe acesta.

Amintim că modelul de serie va fi anunţat/prezentat până la sfârşitul acestui an. Tot atunci vom afla mai multe detalii, dar şi preţul maşinii.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/