in , ,

(video) Premieră mondială: Audi R8 Coupe & Spyder facelift

“Născut pe circuit, construit pentru drum”. Modelul de serie Audi R8 facelift debutează la doar câteva zile după ce a avut loc premiera modelului R8 LMS GT3 la Salonul Auto de la Paris. În afară de înfăţişarea care îi accentuează şi mai mult caracterul sportiv, maşina în caroserie Coupe şi Spyder au motoare mai puternice.

Vânzările automobilelor vor începe pe continentul european la începutul anului 2019.

În ultima sa formă, stilul revizuit al modelului R8 este inspirat de cel mai recent model Audi A1, care la rândul său s-a uitat la formele clasicului Audi Ur-Quattro. Acest lucru este evidențiat de cele trei fante orizontale situate deasupra grilei radiatorului cu o textură nouă şi care este mai lată, chiar sub insigna Audi, imediat lângă marginea capotei.

Alte actualizări vizuale includ o bară de protecţie nouă, cu mai multe prize de aer cu forme agresive şi unghiulare, care sunt în continuare accentuate de barele verticale care le împart. De asemenea, este prevăzut un splitter frontal mai lat decât înainte.

În partea posterioară vedem că Audi a instalat încă un grilaj imediat sub stopuri, care se întinde pe toată lăţimea automobilului. Bara de protecţie încorporează un difuzor cu forme mai ascuţite, din care ies frumos două terminaţii noi ale eşapamentului sport. În compartimentul motorului, filtrul de aer este situat sub un nou capac, format din trei părți, care poate fi făcut din plastic sau din fibră de carbon.

Clienții vor putea alege unul din trei pachete exterioare, în funcție de motorizare, care adaugă mai multe accente pe splitter-ul frontal, pe pragurile laterale și pe difuzor. Specificația standard pentru modelul R8 V10 quattro este un negru lucios, în timp ce pe versiunea superioară V10 performance quattro aspectul va fi similar titanului mat.

Un pachet de elemente din fibră de carbon lucioasă este disponibilă pentru ambele modele. Opțional, inelele Audi și insignele de la exterior pot fi realizate într-un negru lucios. Paleta de culori pentru caroserie a fost completată cu nuanţele Kemora gray şi Ascari blue.

Actualizările din habitaclu s-au limitat doar la capitol vizual. Opțiunile noi includ aici culorile: pastel silver cu cusături contrastante în rock gray, palomino brown cu cusături în nunanţă steel gray și negru cu cusături în nuanţă utopia blue.

Un R8 performance design package cu tapiterie din piele/Alcantara, accente în Mercato blue și inserţii din fibră de carbon este disponibil pentru maşinile cu motorizări de vârf.

Gama Audi exclusive oferă clienților posibilitatea de a personaliza mai multe detalii ale lui Audi R8, atât în interior, cât şi la exterior.

Modelele cunoscute anterior sub denumirea de R8 Coupe/Spyder V10 se vor numi de acum R8 Coupe/Spyder V10 quattro, în timp ce maşinile numite anterior Audi R8 Coupe/Spyder V10 plus se vor numi Audi R8 Coupe/Spyder V10 performance quattro.

Toate cele patru automobile sunt propulsate în continuare de un motor V10 natural aspirat, care oferă un răspuns instant, dar şi un sunet cu adevărat unic. Versiunea de bază a propulsorului de 5.2 litri produce acum 570 de CP în loc de 540, în timp ce cuplul a crescut cu doar 10 Nm, până la 550 Nm. Astfel, Audi R8 V10 quattro facelift poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.4 secunde (coupeul) şi 3.5 secunde (decapotabila). Viteza maximă se opreşte la 324 şi 322 de km/h respectiv.

Motorul de pe modelul Audi R8 V10 performance quattro produce acum 620 de CP în loc de 610, dar şi un cuplu de 580 Nm în loc de 560. Cifrele au crescut, inclusiv datorită unor supape optimizate cu o serie de componente făcute din titan. Sprintul 0-100 de km/h îl poate face în 3.1 şi 3.2 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 331 şi 329 de km/h respectiv.

Ambele versiuni ale propulsorului vin acum echipate cu un filtru de particule pentru a reduce noxele mai eficient.

Modificările la suspensie oferă o stabilitate și o precizie mai mare. Asistența a fost tunată atât cu direcția dinamică opțională, cât și cu servodirecția electromecanică. Răspunsul la direcție, tranzițiile între modurile individuale de rulare și feedback-ul de pe șosea se întâlnesc mai precis indiferent de cum variază viteza.

În plus, Audi Sport a separat profilurile sistemului de manevrare dinamică Audi drive select – confort, auto, dynamic și individual – fiecare aplicând acum setările mai precis. Pe modelul R8 V10 performance quattro, cele trei programe suplimentare (dry, wet şi snow) sunt acum o parte standard a modului Performance. Acestea adaptează parametrii dinamici cheie la coeficientul de frecare al drumului. Datorită sistemului electronic de stabilizare îmbunătățit (ESC), distanţa de frânare a lui Audi R8 V10 performance de la o viteză de 100 de km/h este mai mică cu până la 1.5 metri, iar de la 200 km/h cu până la cinci metri, în fiecare caz existând o dependenţă faţă de condițiile exterioare.

Noul Audi R8 facelift mai este echipat standard cu jante de 19 inci. Jantele de 20 de inci cu design dinamic, care vin cu un set de anvelope de vară sport pentru o manevrabilitate și mai precisă, sunt disponibile ca opțiune. Pentru discurile de frână din oțel, Audi poate oferi etriere finisate opţional într-o culoare roşie. Frânele carbono-ceramice opţionale au, în general, un finisaj gri sau roșu al etrierelor.

Audi mai menţionează că pe automobil mai poate fi instalat un stabilizator frontal, ce poate fi opţional făcut din polimer armat cu fibră de carbon şi din aluminiu, materiale care îi reduc greutatea cu aproximativ două kilograme.

Noile modele Audi R8 facelift vor putea fi comandate de la începutul anului 2019, în timp ce livrările vor demara în primul trimestru al aceluiași an.

Audi R8 este produs sub supravegherea subdiviziunii Audi Sport GmbH, o filială a concernului AUDI AG, la uzina Audi Böllinger Höfen din Heilbronn, în apropiere de Neckarsulm. Până la 500 de angajați de înaltă calificare lucrează într-un complex cu o suprafaţă de 30.000 m2.

GALERIE FOTO:

Iti place articolul?