(video) Premieră mondială: Bentley Mulsanne W.O. Edition by Mulliner – limuzina supremă de colecţie

Distribuie:
 • 66
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Bentley Motors demonstrează din nou frumusețea individualității prin introducerea unei noi ediţii speciale a modelului Mulsanne. Noul W.O. Edition by Mulliner este un tribut adus fondatorului companiei și o parte a istoriei Bentley în fiecare mașină.

Doar 100 astfel de maşini vor exista şi în fiecare va exista o piesă unică – o parte a arborelui cotit original, instalat acum câteva decenii pe clasicul Bentley 8 Litre – ultimul model pe care Walter Owen Bentley l-a dezvoltat pentru Bentley Motors în îndepărtatul 1930.

Cu ocazia centenarului Bentley, care va fi sărbătorit în 2019, designerii atelierului Mulliner au reflectat în noul Mulsanne W.O. Edition ultimii 99 de ani de istorie extraordinară a industriei auto britanice. Această mașină unică este un specimen real de colecție!

În ediţia specială şi limitată W.O. Edition poate fi realizată pe oricare din cele trei versiuni ale modelului Mulsanne, la comanda clientului.

Printre principalele caracteristici ale vehiculului: o tapițerie din piele multicoloră cu efect patinat cum se poate găsi în maşinile de epocă, jante negre elegante Beluga și o cotieră între cele două scaune posterioare, care pune la dispoziţie un set de pahare pentru cocktail-uri şi un spaţiu pentru răcirea băuturilor în sticle, decorată cu o bucată din arborele cotit din exemplarul personal Bentley 8 Litre a lui W.O. Bentley.

Vezi şi: (foto) Premieră: Bamford X Bentley Mulliner Mulsanne Speed

Mulssane W.O. Edition by Mulliner – o parte a istoriei

Noua ediție Mulssane W.O. Edition by Mulliner a moștenit elementele de design ale modelului 8 Litre , creat în „epoca de aur” a industriei auto din Marea Britanie. Maeștrii din atelierul Bentley Mulliner vor realiza manual numai 100 de exemplare.

O serie de elemente interioare exclusive, printre care locul central este ocupat de compartiment cu pahare şi iluminare, creează o atmosferă de lux din anii 1930.

Compartimentul realizat manual este decorat cu incrustații care arată geometria grilei radiatorului și farurile lui Bentley 8 Litre, iar printr-o fereastră mică se poate vedea o bucată de arbore cotit. Alături de aceasta se află o inscripţie care explică importanţa artefactului Bentley.

Pentru a crea această incrustație, au fost folosite diferite tipuri de materiale. Patru tipuri de lemn conferă imaginii contrastul și profunzimea, în timp ce aluminiul este folosit pentru accente, semnătură și modele geometrice. Marginile romboide care sunt paralel de fiecare parte adaugă o notă modernă și, în același timp, păstrează senzația de „art-deco”.

Completează imaginea semnătura lui Walter Owen Bentley.

Tapiţeria interioară multicoloră Fireglow Heritage și Fireglow este completat de inserții din piele Beluga și cusături în tonul pielii. Inserţiile din lemn de nuc Dark Stain Burr Walnut înfrumuseţează bordul, volanul și alte suprafețe. Salonul este completat de covorașe din lână de oaie Fireglow, perdele de protecție și un sistem infotainment pentru pasagerii spate.

Mulssane W.O. Edition by Mulliner arată impresionant în culoarea Onyx pentru caroserie (cu toate acestea, clienții pot alege orice altă culoare din paleta bogată), cu o bandă cromată pe capotă şi o literă „B” cu aripi care stă graţios deasupra grilei cromate. Pe caroserie mai există câteva embleme care indică ediţia specială.

Debutul public al acestui model special va avea loc la sfârșitul lunii august la expoziția Concours d’Elegance de la Pebble Beach. Primele mașini vor fi livrate clienților în 2019 – în anul centenar.

Vezi şi: (foto) Bentley introduce seria limitată şi exclusivă Mulsanne Hallmark Series by Mulliner

Bentley 8 Litre – ultima mașină creată de Walter Owen Bentley

Bentley 8 Litre era considerat cea mai bună mașină din categoria Grand Turismo. A fost lansat în 1930 și a devenit ultima mașină proiectată de inginerul britanic pentru Bentley Motors.

În acel moment a fost cel mai mare și mai luxos Bentley. La momentul lansării mașinii, motorul său cu şase cilindri în linie şi cu o capacitate de 7.983 cm3 a fost cel mai puternic din Marea Britanie și a demonstrat o dinamică de neegalat.

„Am visat întotdeauna să creez o mașină care să fie foarte liniștită, chiar și la o viteză de 160 km / h, iar în cele din urmă am reușit”, a spus W.O. Bentley.

Inițial înregistrat ca GK 706, Bentley 8 Litre a devenit al doilea vehicul de serie făcut de omul de afaceri și vehiculul său personal. Acesta a comandat de la Henry Jervis Mulliner să-i facă o caroserie sedan cu un ampatament scurtat cu 365 de mm. În anul 1931, W.O. Bentley a fost obligat să-și vândă mașina preferată.

În anul 2006, Bentley Motors a găsit-o şi a cumpărat-o din nou. În procesul de restaurare a înlocuit şi vechiul arbore cotit, părţi ale sale regăsindu-se în cele 100 de maşini care vor fi făcute manual.

Pentru toți directorii Bentley care au urmat, modelul 8 Litre a devenit o mașină de cult care ajută la menținerea tradițiilor mărcii, legată în mod direct de fondatorul companiei. Această mașină ocupă în prezent locul central în expoziția de maşini a Bentley Motors, localizată la sediul companiei din Crewe.

Century Bentley – 100 de ani de exclusivitate

În anul 1919, W.O. Bentley a fondat compania britanică cu un scop simplu – de a crea mașini rapide, mașini bune, cele mai bune din clasă. De atunci, marca Bentley este ghidată de acest principiu, conducând în segmentul de mașini de lux din întreaga lume.

Ziua de 10 iulie 2018 a marcat începutul anului 100 din istoria de aproape un secol a Bentley. Acest jubileu va fi aniversat în 2019, însă sărbătoarea începe de pe-acum. Această piatră de hotar grandioasă, trecută doar de câțiva producători auto, este o ocazie excelentă de a reaminti istoria companiei Bentley și de a celebra succesul mondial de astăzi al companiei.

Cu această ocazie a pregătit şi un filmuleţ numit „Together we are Extraordinary: The Story of Bentley Motors”, care spune povestea unei ere incredibil de realizare, inovație și excelenţă a brandului britanic de lux, a unor personalități extraordinare, ale titlurilor câştigate în autosport și a modelelor produse de aproape un secol.

În imaginile video, actori reali au fost transformaţi în sculpturi digitale „din metal” cu ajutorul unui scaner 3D . În plus, filmul folosește imagini de arhivă stilizate și animație pe calculator la nivelul producţiilor de la Hollywood. Videoclipul a fost filmat cu ajutorul unei mini-camere 4k ALEXA și a unor instalaţii speciale de cameră furnizate de compania Mill, premiată cu premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale.

Filmuleţul începe cu modul în care W.O. Bentley pune un prespapier din aluminiu, care l-a inspirat pentru a crea un design revoluționar a pistonului din aluminiu, pe un perete care prinde viață și i-a publicul într-o călătorie interesantă prin istoria Bentley.


Distribuie:
 • 66
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...