(video) Premieră mondială: Cel mai luxos SUV Range Rover a trecut printr-un facelift

Distribuie:
 • 70
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

La doar o săptămână distanţă de la premiera modelului Range Rover Sport facelift, iată că Land Rover dezvăluie cel mai luxos SUV din gamă într-o formă împrospătată – Range Rover facelift.

„Nu am făcut schimbări radicale pentru că asta ne-au rugat clienţii. Ne-au spus să nu schimbăm nimic, doar să-l facem mai bun decât era anterior şi asta am şi făcut”, a declarat designerul-şef Land Rover, Gerry McGovern.

Astfel, Range Rover facelift se deosebeşte de predecesorul său doar prin câteva caracteristici noi, însă numărul acestora este destul pentru a afirma că acest automobil este practic unul nou. Vizual, la exterior, au fost montate noi bare de protecţie, o grilă modificată a radiatorului şi inserţii decorative, şase noi modele de jante, două culori noi pentru caroserie (Rossello Red şi Byron Blue), alături de o capotă puţin alungită.

Pentru o izolare fonică mai bună geamurile au devenit mai groase cu 20% (+6 mm).

Şi în cazul lui Range Rover Sport facelift, noutatea principală sunt blocurile optice noi. Acestea pot fi de patru tipuri şi se deosebesc prin numărul total de LED-uri integrate.

Cele de bază (Premium) au câte 12 LED-uri în fiecare bloc optic. Modelul Matrix are câte 26 de LED-uri în fiecare bloc şi poate crea până la patru segmente de lumină, cu funcţie care le deconectează individual pentru a nu orbi şoferii care vin în întâmpinare.

Mai sunt şi nişte blocuri optice numite Pixel care conţin câte 71 de LED-uri. Acestea pot aprinde nu doar părţi verticale, ci şi orizontale ale fasciculelor de lumină. Drept rezultat se formează aceleaşi patru segmente de lumină, însă care sunt proiectate mult mai precis şi cu o acurateţe sporită.

Într-un final, cele numite Pixel-Laser au câte 72 de LED-uri în fiecare bloc, însă la acestea se adaugă patru diode laser care se activează la viteze de peste 80 de km/h şi sunt capabile să lumineze o distanţă de până la 500 de metri în faţa maşinii.

Alături de noul Range Rover Velar şi Range Rover Sport, varianta de lux Range Rover facelift a primit sistemul infotainment InControl Touch Pro Duo. Acesta este compus din două ecrane tactile de 10 inci, unul dintre care este poziţionat în partea superioară a consolei centrale şi pe care este afişat sistemul de navigaţie, sistemul audio şi alte funcţii de comunicare, iar pe cel din partea inferioară se pot controla setările sistemului de climatizare, a scaunelor, a sistemului Terrain Response 2 şi a unor funcţii care pot fi trimise de sus.

Range Rover facelift are acum un volan cu butoane tactile, un panou de bord complet digital cu o diagonală de 12 inci, un head-up display cu o calitate şi rezoluţie îmbunătăţită (10 inci), acces la internet pentru opt dispozitive concomitent, acces la o bibliotecă muzicală cu 40 de milioane de compoziţii fără a instala pe telefon o aplicaţie specială,etc. Mai există porturi USB, HDMI, prize la 12 V şi o priză casnică pentru pasagerii din spate (în total până la 18 unităţi).

Nou şi inovaţional nu doar pentru companie, ci şi în toată industria auto este un sistem de control prin gesturi a parasolarului acoperişului panoramic. Pentru aceasta şoferul, fără a fi nevoia de a se distrage suplimentar, va trebui să realizeze un simplu gest cu mâna, în faţă sau în spate, la nivelul oglinzii retrovizoare.

Range Rover facelift mai dispune de scaune noi care sunt mai late (din cauza aceasta butoanele de control au fost mutate pe uşi) şi au o spumă mai moale. În funcţie de cele optate acestea pot avea 16, 20 sau 24 de reglări a poziţiei, încălzire, ventilare şi opţional masaj de câteva tipuri, inclusiv şi unul care imită efectul unor pietre fierbinţi.

Funcţia de masaj este disponibilă atât pentru pasagerii din faţă, cât şi pentru cei din spate. Mai mult, până şi cotierele pot fi încălzite, chiar şi cele de pe uşi, iar temperatura scaunelor şi poziţia acestora mai poate fi controlată cu ajutorul unei aplicaţii mobile speciale, dar şi prin ecranul sistemului multimedia.

Varianta opţională cu scaune individuale (care se pot înclina până la 40 de grade) pentru pasagerii din spate, disponibilă pe versiunile maşinii cu ampatament alungit cu 186 de mm, de asemenea a suferit modificări. Dacă până acum existau doar două scaune separate de un imens tunelul central şi fixat, acum acesta este „despărţit”. Comenzile necesare au fost mutate în partea posterioară a tunelului central care desparte scaunele pasagerilor din faţă, iar a doua jumătate este acum acţionată electric (aceasta fiind de fapt speteaza unui alt „scaun”).

Respectiv, acum în cel mai luxos Range Rover există posibilitatea ca, la necesitate, scaunele din spate să se transforme într-o banchetă pentru trei pasageri!

În premieră pentru pasagerii din spate există şi două ecrane multimedia tactile de 10 inci.

Trecând la partea tehnică, evident, pentru Range Rover facelift va fi disponibilă o unitate de propulsie plug-in hybrid, aceeaşi ca şi pe Range Rover Sport facelit (P400e). Acesta combină un sistem avansat compus dintr-un motor Ingenium cu un volum de 2.0 litri şi cu patru cilindri (300 CP) cu unul electric care produce 116 CP. Puterea totală se ridică la 404 CP şi 640 Nm de cuplu. Cutia de viteze este automată ZF cu opt trepte.

Setul de acumulatori este ascuns în podea şi are o capacitate de 13.1 kWh. De la o priză casnică acesta se va reîncărca în 7.5 ore, însă dacă este folosit un sistem de reîncărcare rapidă timpul scade până la cel mult 2 ore şi 45 de minute.

Împreună cu un sistem de tracţiune integrală permanentă o astfel de maşină accelerează de la 0-100 de km/h în doar 6.8 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată la 220 de km/h. În regim de rulare complet electric viteza maximă este de asemenea limitată – 137 de km/h.

Noul Range Rover Sport P400e mai este dotat cu un sistem de recuperare a energiei la frânare care încarcă bateriile. Consumul mixt de combustibil poate ajunge la 2.8 litri la 100 de km parcurşi.

La comandă mai sunt disponibile agregate care nu au fost „atinse”: un V6 diesel cu 258 CP şi un V8 diesel de 4.4 litri cu 339 CP. Linia de benzinare este completată de un V6 de 3.0 litri cu un turbo compresor care produce 340 sau 380 de CP, alături de un V8 de 5.0 litri cu un compresor mecanic, care generează cu 15 CP mai mulţi – 525 sau 565 (700 Nm) pentru modelul SVAutobiography Dynamic. Acesta din urmă face 0-96 de km/h în 5.1 secunde.

De asemenea, Range Rover SVAutobiography Dynamic facelift poate fi personalizat cu mai multe opţiuni estetice, jante de 21 sau 22 de inci, o grilă diferită a radiatorului şi setări speciale pentru suspensie şi eşapament.

Printre alte dotări disponibile pe Range Rover facelift se numără o gamă largă de sisteme de asistenţă şi protecţie, având standard un sistem de frânare automată în situaţii excepţionale, sistem de avertizare a părăsirii benzii de rulare, cruise control şi limitator de viteză. Totodată, sistemul Terrain Response 2 include acum trei regimuri de rulare pe asfalt în loc de unul: pe lângă cel obişnuit există un mod confort şi dinamic.

Inginerii britanici au mai făcut un nou corp pentru cutia de transfer a cuplului motorului: ambreiajul multi-disc este acum gestionat de un actuator inteligent în locul unui bloc de control şi a unui mic motor electric care erau instalate separat. Acest lucru a permis reducerea greutăţii cu 1.5 kg.

Range Rover facelift va fi produs la uzina mărcii din Solihull şi poate fi deja pre-comandat. Primele maşini vor fi livrate clienţilor la începutul anului 2018.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 70
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate