(video) Premieră mondială la Chicago Auto Show: A şaptea generaţie Subaru Legacy

Subaru Legacy, modelul care a fost vârful de gamă printre sedanurile mărcii de la debutul său în 1989, a ajuns să fie prezentat la Salonul Auto de la Chicago într-o nouă generaţie, a şaptea! În 30 de ani de istorie, Legacy a fost îmbogățirea vieților proprietarilor săi ca un vehicul care i-a însoţit în viața de zi cu zi, oferind o gamă mai largă de stiluri de viață și de bucurie.

Legacy a câștigat încrederea clienților prin livrarea acestei valori prin generații. Această nouă generaţie, de asemenea, poartă aceeași valoare și a îmbunătățit-o sub conceptul de produs “un sedan cu care te poţi duce oriunde şi cu care se poate face orice în experienţa de conducere, cu o stare de spirit liniştit”.

Urmând modelele la fel noi, precum Impreza, XV (Crosstrek) sau Forester, şi acest automobil a schimbat platforma veche pe cea nouă modulară, numită SGP (Subaru Global Platform). Aceasta a făcut maşina mai rigidă, i-a redus centrul de greutate, dar şi nivelul de vibraţii care se auzeau anterior în fundal.

Rigiditatea caroseriei și a subcadrului frontal a crescut cu 70%, iar cea a subcadrului posterior s-a dublat. Subaru spune că în cazul în care s-ar compara cu alte modele făcute pe baza SGP, noul Legacy are cu 13% mai mult oţel ultra rezistent în structura sa.

Inginerii japonezi mai afirmă că sunt mândri de o tehnologie a lor specială de producție, atunci când panourile exterioare sunt îmbrăcate pe corp numai după ce structura sa “de sub piele” este complet formată. Conform calculelor, acest lucru crește, de asemenea, rigiditatea generală a construcţiei în ansamblu.

https://youtu.be/ctaBEmbVI5Q

Cu toate acestea, arhitectura șasiului nu s-a schimbat într-un mod fundamental: în faţă avem o suspensie de tip McPherson, iar în spate una cu câte două braţe. Și dimensiunea maşinii abia de se observă că a crescut.

În lungime e mai mare cu 40 de mm, până la 4.840 de mm, în lăţime măsoară 1.840 mm, în înălţime – 1.500, iar ampatamentul constituie 2.750 de mm. Chiar şi volumul portbagajului a crescut simbolic de al 425 la 428 de litri.

Ce avem nou în habitaclu? În primul rând acesta a devenit semnificativ mai bogat, atât din punct de vedere estetic, cât şi la capitol funcţionalitate. Finisajele şi materialele decorative sunt mai scumpe şi arată mai bine decât cele folosite pe generaţia anterioară. Pentru modelul în echipare de top există chiar tapiţerie Nappa pentru scaune, ceea ce este o premieră în toată istoria mărcii!

Subaru mai afirmă că a lucrat şi la capitolul izolare fonică, iar după ce au fost adăugate materiale izolatoare suplimentare, nivelul zgomotului produs la rularea cu viteză de autostradă a fost redus cu 3 dB.

În nivelul de echipare de bază se oferă deja, de exemplu, opt perne de aer pentru siguranţă, iar din opţiuni mai deosebite scaune frontale reglabile electric, încălzire pentru volan şi pentru toate scaunele, transmițător Wi-Fi sau sistem audio Harman Kardon.

Poate cea mai importantă noutate care şi-a făcut apariţia în habitaclu este un ecran vertical de 11.6 inci pe care este afişat sistemul multimedia StarLink. De asemenea, pe lângă controlul muzicii sau navigaţiei, pe acelaşi monitor se poate schimba setările climatizării sau pot fi accesate alte funcţii secundare. Pentru comoditate, ecranul poate fi împărţit în două ferestre, iar alături de acesta mai există totuşi câteva butoane pentru comenzi rapide.

Cel mai mare ecran se oferă opţional, în timp ce în nivel de echipare de bază se oferă unul normal, orizontal, de 7 inci, iar sub el un panou cu mai multe comenzi fizice pentru climatizare. Încă un lucru care trebuie de menţionat este că panoul de bord din spatele volanului rămâne a fi unul cu ceasuri analogice.

La partea tehnică avem drept motor standard o unitate boxer natural aspirată de 2.5 litri şi cu patru cilindri, serios modernizată şi instalată de asemenea pe noul Forester. Acum are sistem de injecţie directă, o compresie crescută, un sistem Start-Stop şi altele – drept rezultat 90% din componente sunt noi. Puterea a crescut de la 175 la 185 de CP, iar cuplul de la 235 la 239 Nm.

De asemenea, pe piaţa americană se va oferi drept alternativă un benzinar turbo boxer cu patru cilindri şi un volum de 2.4 litri, care a debutat odată cu modelul Ascent. Sub capota noului Legacy acesta generează 264 CP şi 376 Nm de cuplu. Acest agregat vine să înlocuiască benzinarul fără turbo compresor de 3.6 litri care exista anterior.

Toate maşinile vor mai fi dotate cu un variator Lineartronic, a cărui trepte virtuale au acum un interval mai mare de funcţionare. De asemenea cutia are un nou sistem hidraulic. În echipamentul de bază mai intră un sistem de tracţiune integrală (conectarea punţii spate se face printr-un ambreiaj multi-disc) şi un sistem electronic ATV (Active Torque Vectoring), care controlează vectorul de tracțiune cu ajutorul frânelor obișnuite.

Cu toate acestea, sedanul cu motor de bază poate accelera de pe loc şi până la 97 de km/h în 8.4 secunde, iar cel cu motor turbo în 6.1 secunde.

La capitolul siguranţă totul este potrivit cu ultimele tendinţe de pe piaţă. Sub parbriz în partea superioară se pot vedea camerele care sunt elemente principale în complexul EyeSight, care se oferă deja în echipare de bază. Pe lângă toate funcţiile, sistemul a adoptat-o şi pe cea de menţinere a automobilului în banda de rulare.

De asemenea, pe noul Legacy a debutat sistemul DriverFocus Distraction Mitigation: folosind o cameră mică în habitaclul maşinii, sistemul electronic monitorizează expresiile faciale ale conducătorului auto și monitorizează oboseala lui sau momentele când îşi distrage privirea de la drum. Pentru a evita potenţiale accidente, sistemul va emite un semnal de alarmă şi îi va spune şoferului să facă o pauză.

Încă o dotare nouă este apariţia unei camere cu unghi larg pe “nasul” maşinii, care afişează imagini pe ecranul de la interior pentru ieșirea în siguranță din spaţii închise şi strâmte.

Pe piața americană, noua generație Subaru Legacy va fi lansată abia la toamnă. Aproximativ în același timp ar trebui să apară şi noul Outback. Termenii de lansare a modelului în unele ţări europene este deocamdată necunoscut.

GALERIE FOTO (sursă imagini stand: autoblog.com)

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/