(video) Premieră mondială: Noile Audi TT RS Coupe & Roadster facelift

Audi vine la Salonul Auto de la Geneva cu întreaga familie de maşini actualizate TT. Cele mai proaspăt prezentate sunt modelele de performanţă Audi TT RS Coupe & Roadster facelift!

Cu un aspect și mai dinamic, noul TT RS facelift prezintă cu încredere ceea ce are de oferit.

https://www.youtube.com/watch?v=f3-XLLZjuKY

TT RS nu a fost niciodată mai masculin decât acum. Partea frontală a fost complet redesenată, iar posteriorul izbitor îi oferă un aspect dinamic. Sigla quattro într-un aspect mat similar titanului este poziționată în secțiunea inferioară a grilei negre lucioase cu element Singleframe negru mat. Prizele de aer laterale, care au fost mărite încă o dată, sunt fiecare împărțite de benzi verticale pe interior și exterior. În scopul răcirii eficiente există radiatoare suplimentare situate în spatele grilei unice tip fagure.

Un spoiler frontal, care este realizat abrupt la capetele laterale, trage bara de protecţie în jos brusc, oferind maşinii un aspect distinctiv, inspirat din motorsport. Lama este finisată standard în culoarea caroseriei, dar este, de asemenea, disponibilă într-un aspect de aluminiu mat sau negru lucios.

Automobilul mai dispune de un inlay negru lucios pe pragurile laterale nou proiectate, în timp ce carcasele oglinzilor exterioare sunt disponibile fie în culoarea caroseriei, fie într-un aspect de aluminiu mat, negru lucios sau chiar din fibră de carbon autentică.

În partea posterioară vedem un nou spoiler fix cu aripioare laterale care atrag atenţia. De asemenea, există elemente de design verticale pe ambele fețe deasupra noului difuzor, specific unei maşini din linia RS. Două terminaţii de eşapament mari şi ovale completează aspectul atrăgător al acestei jucării.

Farurile LED vin standard pe TT RS facelift. Unitățile opționale matrix LED reglează în mod inteligent lumina de drum cu o mare flexibilitate. De asemenea, stopurile opţionale OLED, cu un design 3D, distribuie lumina lor extinsă cu omogenitate extremă și precizie. Când motorul se aprinde acestea redau un afișaj spectaculos.

Noul TT RS este disponibil în opt culori diferite pentru caroserie, inclusiv noile Kyalami green, Pulse orange şi Turbo blue. La cerere, pentru contrast şi personalizare se poate opta pentru pachetele matt aluminum sau gloss black, ultimul adăugând opţional logouri şi inele de culoare neagră.

Pe modelul TT RS Roadster acoperişul textil este la fel de culoare neagră. Programul Audi exclusive oferă diverse posibilități suplimentare pentru individualizare.

În habitaclu, toate comenzile şi ecranele sunt concentrate complet spre şofer. Scaunele sport RS cu suprafeţe sub forma unor romburi în Alcantara sau opțional cu un model de fagure în piele Nappa fină, precum și logo-urile RS de pe scaune, volan, praguri și levierul cutiei de viteze subliniază caracterul sportiv al maşinii cu patru locuri.

Spre deosebire de un TT obişnuit, aici, panoul de bord digital de 12.3 inci are afişaje speciale RS pentru a oferi informații cu privire la presiunea anvelopelor, cuplul și forţele G. În modul manual de comutare a treptelor transmisiei, un afișaj luminos arată momentul optim când trebuie apăsată padela din spatele volanului. În plus față de butoanele multifuncționale, volanul sport din piele şi cu marcaj de culoare roşie la ora 12, dispune şi de două butoane-satelit pentru pornirea/oprirea motorului, dar şi pentru modurile de rulare ale Audi drive select.

Noul pachet RS design package creat pentru modelul facelift adaugă accente de culoare roșie sau albastră pe deflectoarele de aerisire, centurile de siguranță și covorașe. Alte opţiuni ale pachetului respectiv adaugă elemente de design contrastante pe scaune și pe consola centrală.

Audi oferă, de asemenea, dotări bune la capitolul infotainment. Opțiunile includ MMI navigation plus with MMI touch, inclusiv cu liberă căutare de tex și control vocal în limba naturală vorbită de şofer, precum și hotspot Wi-fi sau modul Audi connect online. Serviciile online ajung la autovehicul prin intermediul standardului LTE rapid. Interfața smartphone Audi conectează telefonul cu maşina rapid și poate reda conținut fără probleme către Audi virtual cockpit prin USB. Sistemul de sunet Bang & Olufsen oferă o experiență excelentă la bord, cu o putere de 680 wați.

În ce priveşte motorul acestei maşini performante, a rămas acelaşi agregat, bine cunoscutul şi multi premiatul TFSI de 2.5 litri şi cu cinci cilindri. Acesta produce 400 de CP şi 480 Nm de cuplu între 1.950 şi 5.850 de rpm. Coupeul accelerează de pe loc şi până la 100 de km/h în 3.7 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h, însă opţional poate fi mărită la 280 de km/h.

Acompaniamentul muzical este furnizat de sunetul tipic al unui motor cu cinci cilindri: 1-2-4-5-3. Datorită acestei secvențe de aprindere, aceasta alterează între cilindrii adiacenți și cei depărtați unul de altul. Acest ritm unic este muzica pentru urechile multor puriști.

Forțele agregatului se dezlănțuie printr-o cutie S tronic cu șapte trepte spre sistemul de tracţiune integrală permanentă, care distribuie puterea după necesităţi între axe printr-un ambreiaj multi-disc. Sistemul de control selectiv al cuplului pentru fiecare roată face manevrabilitatea și mai flexibilă, și mai sigură. Şoferul poate utiliza Audi drive select pentru a influența sistemul quattro și alte componente cum ar fi: servodirecția, cutia de viteze, caracteristicile motorului și supapele din eşapament. Cele patru moduri disponibile pentru acest lucru sunt: comfort, auto, dynamic şi individual.

Cu o greutate redusă, de 1.450 de kg pentru coupeul fără șofer, și suspensia sportivă constantă, oferă premisele de bază pentru manipularea excelentă a maşinii. Direcția progresivă adaptată în mod specific asigură contactul strâns cu șoseaua. Pe puntea frontală, discuri de frână din oțel, ventilate și perforate, sunt în acțiune în spatele jantelor de 19 sau 20 de inci. Etrierele de frână sunt vopsite negru ca standard, dar sunt disponibile în roșu ca o opțiune.

La fel, opţională, este suspensia RS sport suspension plus cu amortizoare adaptive cu tehnologia Audi magnetic ride. Controlul acestora este integrat în sistemul Audi drive select.

 

Noile maşini actualizate vor putea fi comandate începând cu 7 februarie 2019, iar primele maşini vor ajunge la dealeri din primăvară. Preţul de start în Germania porneşte de la 67.700 de euro pentru coupe şi de la 70.500 pentru decapotabilă.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/